Gå till innehåll

Namnge onämnda karaktärer


Moviz

Recommended Posts

Jag hoppas inte detta blir en kopia av ett tidigare inlägg men har en fråga som jag skulle vilja ha lite olika synvinklar på. Säg att ni skriver ett filmmanus om 2 personer, i en kortfilm, där ingen av personerna kommer namnges under filmens gång. Hur skriver ni då manuset. Ger ni personerna fakenamn eller namnger ni dom "A" och "B" eller liknande?

Länk till kommentar
Share on other sites

Undvik sådant som att kalla dem för "A" och "B" eller "Man #1" och "Man #2". Du kan ge dem namn om du vill, men ofta är det bättre att separera dem med deras olika karakteristika, som att kalla dem för "Stekaren" och "Luffaren" eller "Mor" och "Dotter" eller "Hemmafrun" och "Pizzabudet" exempelvis.

 

/Jakob

Länk till kommentar
Share on other sites

Det viktigaste är ju att läsaren inte blir förvirrad. A & B är klassiska misstag som ovanstående nämnde. Men också namn som börjar på samma bokstav kan komma att bli svårt att skilja på eller komma ihåg vem som är vem.

 

I det stora hela går att skriva manus ut på att den som läser ska förstå och inte bli förvirrad. Och namn är ett typexempel på det som är väldigt viktigt. Döp dem till August och Greta så uppstår inte de problemen. Spela roll ifall man ändå inte nämner deras namn, så länge dem har en nummerskylt som gör dem unika.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...