Jump to content

skott märken


Anders.k

Recommended Posts

hejsan tänkte bara höra om någon vet hur man gör skott märken på plåt å liknade? jag vet att det finns effekter för sånt typ AlamDv.. men hur gjorde dom för i filmer titta på en gammal film här om dagen,, en james bond film. kan det vara så att cameran är på samma ställe å att man klipper och slår en bukla för varje skott?? någon som vet?

 

Mvh Anders

Link to comment
Share on other sites

Det kanske är en möjlighet, men det låter väldigt, väldigt jobbigt och opraktiskt.

 

Om man bara har ett ritprogram så kan du ju ta en screenshot och sedan ta in den i bild programmet och rita dit snygga skotthål och sedan dela upp dem i olika bilder. Sedan i tex. AE eller liknande kan du lägga in dem i klippet igen.

Link to comment
Share on other sites

Hej!

 

Inför ett ,numera nerlagt projekt, gjorde vi en del tester på just det. Nu vet jag inte om du vill ha ett ett hål i väggen eller bara en buckla. Men vi gjorde följande på en militärhjälm för att få effekten av ett huvusdskott alà Saving private Ryan.

 

Vi fräste först ett hål i hjälmen. (försök inte ens att borra i en sådan hjälm, det är tidsdödande och du får spendera många kronor på nya borr!)

Sedan fyllde vi hålet med spackel och målade över med matchande färg. Sedan tog vi en smällare, av model tiger eller kinaskott, och tejpade denna för att få en riktad sprängverkan mot det spacklade hålet. OBS!! Var försiktigt!

 

Sedan fäste vi bara smällaren bakom hålet med vanlig silvertejp och tände på!

BOOM!!! Resultatet blev överaskande bra! Borde även fungera på en vägg!

 

Föresten, det där med att först filma väggen och sedan stänga av kameran och slå ett hål i väggen var också en riktigt bra idè! Måste testa!

Link to comment
Share on other sites

[citat=Leviant]Hej!

 

Sedan tog vi en smällare, av model tiger eller kinaskott, och tejpade denna för att få en riktad sprängverkan mot det spacklade hålet. OBS!! Var försiktigt!

 

Sedan fäste vi bara smällaren bakom hålet med vanlig silvertejp och tände på!

BOOM!!! ...[/citat]

 

 

Jag hoppas ni inte tänker ha hjälmen på huvudet när det smäller.

 

Men, iden är bra och borde gå att utveckla, tex med tryckluft och slang bakom ryggen. Då skulle jag nog våga ha hjälmen på huvudet när det "smäller". Men nu var det en vägg så då kvittar det. Om man gör många kulhål borde det vara en smal sak att fjärrutlösa med kabel och glödtråd.

Link to comment
Share on other sites

Nej, givetvis inte!

Då hade vi nog lika bra kunnat skjuta med ett riktigt vapen ;)

 

Funderade lite och tänkte att man istället för smällare skulle kunna lösa det på något annat sätt, då pyrotekniska prylar bara ska utövas av de som har en utbildning inom det området. Detta brydde förvisso inte vi oss om, men hade det gått illa så.........

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ingen som vet hur dom gör i filmer... t.ex i biljakten i matrix reloaded... där man ser hur de bildas skotthål i bilen? visserligen har dom ett antal olika bilar me olika många skotthål i, men just hur dom gör skotthålen så de ser ut som bilen träffas av en kula och ett hål bildas... hoppas ni fattar va ja menar!

 

Palle

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...