Jump to content

Gullstjärten söker gubbkuk (06:42)


JollyBob85

Recommended Posts

Gullstjärten söker gubbkuk (6 min)

 

En kortfilm designad som en kontaktannons i videoform. Gullstjärten är en vilsen ung man som söker efter en äldre bekantskap. Kommer någon nappa måntro?

 

http://www.youtube.com/watch?v=sgwEiMAwUSM

 

http://img170.imageshack.us/img170/1300/gullstjrten002cy6.th.jpg http://img96.imageshack.us/img96/1280/gullstjrten003mz6.th.jpg http://img143.imageshack.us/img143/707/gullstjrten005ck6.th.jpg

http://img100.imageshack.us/img100/7337/gullstjrten006gu7.th.jpg

 

Format: Flash

Längd: 6 min, 42 sek

Storlek: 54 MB (orginalstorlek, vad YOUTUBE gör med den vet jag inte)

Utrustning: Billig DV-kamera

Link to comment
Share on other sites

Det är inte gjort som någon parodi, that's for sure. Håller kanske med om att vissa sekvenser borde klippts bort för att inte förstöra helhetsintrycket.

 

Filmen är ärligt gjort på så sätt att jag försökte leva mig in i den här karaktären fullt ut men jag vet inte om jag lyckats med detta.

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker att idén är bra... det finns säkert en hel del förvirrade killar (och tjejer) som söker sina partners på liknande sätt. Men om du hade haft något andra bilder från "sidan" där man får se "att han filmar sig själ" och man till exempel får höra vad han tänker om vad han gör och kontra det med det han säger på "raggnigsfilmen" förstår du vad jag menar. Då blir det en film. nu är det som en kontaktannons och ingen film... tycker jag.

 

Om man hade fått sett personen när han funderar på vad han ska göra, hur hans liv är. Hur han till exempel klättra upp i träder för att ta den bilden men fastnar på vägen upp, men till slut så kommer han upp och starta kaemran.

 

Så tycekr jag all fall...

Link to comment
Share on other sites

Vi som sysslar med film ställer oss nog lite frågande till din film.

Den är amatörigt gjord, men i sitt sammanhang beroende på vad du vill med filmen, kan det bli mycket bra. Vi kräver nog förklaring till denna provocerande film, om vi ska se dej som enkel misslyckad amatör eller geni.

/nils

Link to comment
Share on other sites

Hej! Vad kul att det börjar trilla in en del kommentarer. Tack för att ni tar er tid att skriva vad ni tycker om filmen.

 

Rent filmtekniskt suger ju filmen rejält. Den är inspelad med en billig kamera med inbyggd mic vilket gör att enorma mängder brus från vinden tas upp.

 

Jag ville spela in en film med den här kameran och funderade på vilka projekt som skulle passa bra att använda den till. Jag kom på denna idé och skred till verket.

 

Min tanke är nog att spela in en film med så snygg filmning jag och min samarbetspartner kan få till som spinner vidare på det här, kanske att jag åker hem till en äldre man och skillnaden mellan vad han och Gullstjärten egentligen vill kommer leda till obehagligheter av något slag.

 

Vi har bättre utrustning att tillgå till detta projekt.

 

Jag ville dock testa hur den här lilla filmen klarade sig på egen hand och uppenbarligen har en del inte kunnat uppskatta den som jag har släppt den nu. Men jag anser att om jag hade spelat in den "bättre" så hade den inte känts lika realistisk och stark.

 

(Håller med om att det var ett misstag att lägga in musik.)

Link to comment
Share on other sites

Om du spinner vidare på din idé är du alltså ingen amatör, snarare ett geni, vad många hoppats på. Efter många frågetecken. Gratulerar. Du behåller alltså den amatörmässiga filmningen, perfekt. Spinner vidare. Om konstnären Carl-Johan de Geer hade gjort en likadan film hade den visats på TV flera gånger. Testa lägg ut den på TV4 Fejm. Om den skulle bli godkänd häpnar jag.

Lycka till.

/nils

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...