Jump to content

petham

Members
 • Posts

  25
 • Joined

Everything posted by petham

 1. det är en pc, jag gjorde som du sa och testade med moviemaker och där fungerade det utan att krascha, det hela är lite märkligt då jag efter att jag ställde frågan här, gjorde ett nytt försök i Premiere, den gången så fungerade det. Så felet kanske inte beror på programmet, utan på något annat?
 2. Hej, nu har jag fått nya problem med Premiere... när jag försöker överföra videomaterial från en Mini DV kamera med Premiere Pro CS4 så kan jag bara överföra en liten bit i taget då jag (så fort det blir ett tomrum på bandet) får felmeddelandet: "Recorder Error" "! Capture stopped because blank tape was detected." okej, då fins det en "OK" knapp att klicka på, men när man gör det så låser sig Premiere helt (Not Responding) och man måste starta om det. Detta problem är mycket störande och tidskrävande. Om man söker på google så hittar man andra med samma eller liknande problem, men jag har inte hittat någon lösning... Jag hoppas någon kan hjälpa mig.. Jag använder: Premiere Pro CS4 med senaste uppgraderingen Windows Vista 4 GB RAM Osv.
 3. Nej det fungerar nu, tack så mycket för all hjälp Max. Nu har jag löst mina problem och filmen är klar :) tack igen!
 4. Hej igen. Nu verkar jag ha nya jobbiga problem igen. när jag försöker öppna mitt projekt så hittar den inte filerna (kan bero på att jag har formaterat om hårddiskarna efter en krasch för några veckor sedan) men det står också när jag startar premiere att "The scratch disks are write protected or unaviable. To open project, the scratch disks will be set to your My Documents folder. would you like to continue?" jag klickar på yes för att komma vidare och då dyker det upp ett fönster som frågar var en källfil är och jag kan leta upp den där och då fungerar det ibland. men varför kan den inte spara den informationen så jag slipper leta upp filerna varje gång jag öppnar detta projekt? och varför kan jag inte spara på den hårdisk som jag vill göra det på (scratch disk grejen)?
 5. Jag ska pröva... återkommer imorgon. Tack så länge Max :)
 6. Källfilerna är avi filer, och jag har testat att "bryta loss" ljudet från filmen i premiere och exportera det separat men det har inte fungerat, har du (eller någon annan) någon idè om hur jag kanske kan kringgå problemet???
 7. Nej, jag har ett sammanhängande ljudklipp (27 minuter långt) så det borde finnas åtminstone lite "brus" hela tiden, men kan det leda till problem i annat fall, och går det att upptäcka brist på ljud på något "enkelt" sätt? Jag har ju testat filmen i Encores testfönster och ljudet fungerade ju där, så lite konstigt tycker jag att det är.
 8. Är det ingen som kan tänkas ha någon idè???
 9. Hej igen. Nu har jag ett nytt problem med encore, denna gången beror det nog mer på mig än på datorn... men jag har redigerat en film och exporterat den till Encore, där jag gjort en meny och sedan bränt den till en dvd, men när jag tittar på dvdn så försvinner ljudet i slutet av filmen, sista ca 10 minuterna, vad är problemet undrar jag, då jag i "förhandsgranskningsläget" får allt att fungera???? tack på förhand :)
 10. Tack för tipset om 64 bitars vista, men hur är det, ingår det 64 bitarsverision i vista home premium eller måste man köpa en separat skiva, Windows hemsida är väldigt otydlig.
 11. Hej. Nu Fungerar min dator knapt alls längre, jagt har försökt åtgärda problemet men bara förvärat det,så nu testar jag att formatera och instalera om windows men då jag ändå gör det så undrar jag om windows vista är bättre än xp för användning av premiere pro CS4? Jag har tröttnat på XP nu, som inte är bra till annat än att få virus och andra fel. Men jag har inte velat installera vista då det har fått så mycket dålig kritik, dessutom gillar jag inte gränssnittet där... men om det fungerar bättre Windows xp så kanske jag ska byta till vista (jag har nämligen ett ex av vista redan, som jag aldrig har installerat...). Och ja såvitt jag kan bedöma var krascherna i premiere ganska slumpmässiga, men nu får jag inte igång något program alls, så just nu struntar jag i det :( ... Men eftersom jag inte kan öppna Premiere eller något annat cs4 program kan jag inte inaktivera licensen som man blir rekommenderad att göra vid avinstallation vad händer om jag inte gör det? jag kan väl ändå installera om det efter att jag formaterat eller vad händer då?
 12. Är det ingen som tror sig kunna veta något? jag börjar fundera på att installera om windows xp, och se om det löser problemet. Fast jag är rädd för att det inte gör det...
 13. Hej, jag har problem med Adobe Encore CS4 4.0.1.048 som kraschar varje gång jag försöker starta det(detta har börjat hända idag). jag har provat att öppna pågående projekt och att skapa nya men när rutan "preparing transcode settings" kommer fram kraschar programmet.jag har läst lite och hittat engelskspråkiga forum där liknande problem tas upp, och jag testade som det stod att skapa en ny användare (Windows xp) och då fungerade Encore på den nya användaren, men det fungerar inte på den användare som jag vill använda. så vad är problemet? kan någon ge mig tips om hur jag ska göra? Jag har även problem med Premiere Pro CS4 (senaste uppgraderingen) som kraschar ibland vet inte vad som är felet där heller... Jag använder: Adobe encore 4.0.1.048 Windows xp sp3 nvida GeForce 9500 gt 3GB RAM Intel core 2 duo blahablaha 3GHz
 14. ja jag har sett sådanna 2-3000 kr + men det borde ju gå att göra något enklare själv, det ska väl inte behöva vara så komplicerat?
 15. Hej igen, om man skulle få tag i en mikrofon gjord för phantommatning, men kameran inte har det, hur gör man då? går det att mata mikrofonen med en extern spänningskälla, tex ett batteri, på 48 volt och byta kontakt till en vanlig 3,5mm?
 16. petham

  Ny Dator

  Hej, vad har du tänkt dig för operativsystem? Dom "vanliga" 32-bitars operativsystemen stödjer inte mer än 3 GB RAM så ska du ha användning för 8GB som i det andra paketet måste du skaffa ett 64-bitars operativsystem. Jag tror dessutom att processorn i förslag 2 passar bra även i alternativ 1...
 17. ok Tack för tipset, då kanske det blir en röde istället. och du gissade rätt, jag har ingen phantommatning på min nuvarande kamera. Mvh petham
 18. Hej. jag undrar om någon som kan mer än mig på ämnet ljudinspelning kan tala om ifall denna mikrofon är något att köpa? conrad.se sök sedan på artikelnummer: 302865 Ändamålet med den är naturligtvis inte ljud i toppklass, bara att slippa använda kamerans egna mikrofon som är skrämmande dålig.
 19. Tack för hjälpen, nu löser jag det, men jag undrar hur använder man cross disolve?
 20. Hej. jag har nyligen införskaffat premier pro CS3 och försöker skapa en rubrik i en film. det jag vill åstakomma är att få texten att försvinna långsamt och inte omedelbart, (jag kommer dock inte på vad effekten heter) är det någon som kan förklara hur jag ska göra?
 21. Jag må vara dum i huvudet, men vad är det du vill veta?
 22. jag gillade moppen i början, men i övrigt var filmen ganska seg, jag saknade handling. Dessutom så var mynningsflammorna på era vapen alldeles för vita... :(
 23. Hej, jag har spelat in en film i 16:9 format, hur ska jag göra för att det ska se bra ut på youtube. när jag laddat upp filmen så blir allt ihoptryckt.
 24. http://www.undertexter.se läs lite så kanske du hittar något intressant...
×
×
 • Create New...