Jump to content

DDeridex

Members
 • Content Count

  414
 • Joined

 • Days Won

  2

DDeridex last won the day on January 23 2008

DDeridex had the most liked content!

Community Reputation

7 Neutral

Personlig information

 • City
  Karlskoga
 • Job/title
  Lärarassistent Media/IT-Support
 • Name
  Ronny

Filmskapande

 • Influences
  Jag vill ALDRIG göra en film som ens liknar en Bergman film. Tvi.
 • Gear
  Film: Canon XM1. Stillbild: Pentax K100D Super. Mobil: Nokia N95
 • Interests
  Film, foto, datorer, katter, teknik och prylar.
 1. Mitt lilla tips är att använda typ 3 mickar på olika avstånd och sedan mixa dem och redigera. Micken närmast bör av vara av bäst kvalite. Den sista kan vara den inbygda i kameran. Lyssna hur de olika ljuden låter och mixa. Alla vet ju att en enda dynamitgubbe exploderar minst 5 gånger på film.
 2. När jag väl kom på första textraden var google väldigt hjälpsamt. Det är en en bra låt och som tur är tokgillar även tjejen jag delar kontor med låten så den spelas flitigt med Spotify på jobbet. Tyvärr råkade hon även påminna mig om Toto's slagdänga så även den hamnade i spellistan ;)
 3. De flesta av er har redan läst Sweclockers test av nätagg från ACE men jag vill ändå meddela er som har ett "Raw deal"-agg från ACE att det faktiskt kan vara skadligt för din dator och i värsta fall även för din bostad och dina grannar. Nu är ni ju filmskapare och inte direkta överklockare men det har även visat sig att de suger när det gäller verkningsgraden vilket kommer att märkas på elräkningen. Du kan läsa om hela testet här: http://www.sweclockers.com/recension/12022-nataggregat-fran-ace-of-sweden/1
 4. Finns det något mer irriterande (förutom analklåda) än när kanalerna konstant meddelar att de har problem med översättningen (texten)? Jag vet inte hur ni är funtade men jag drar mina ögon direkt till nederkanten om det finns någon form av text där. Jag läser "Vi beklagar att vi har problem med texten just nu men vi jobbar på det". Givetvis läser jag det, då jag är bevandrad i det engelska språket kan jag leva utan text men när min koncentration ständigt går till det förbenade meddelandet så missar jag delar av viktiga konversationer i serier och filmer. Borde det inte räcka att meddelandet
 5. Introt "she's a smalltowngirl" poppade upp i huvudet och då var det inte helt svårt att finna titeln på google. Tack till er som ändå tog en liten funderare :)
 6. Nu är jag riktigt luddig jag vet men hoppas ändå. Låten är en halvballad och funkar megabra om man ska klippa ihop något romantiskt. Den börjar med ett mäktigt pianointro och jag tror den heter något med girl. Kan man vara mer luddig? En ledtråd till, jag tror jag hörde någon sekund av låten när jag zappade förbi gårdagens repris av Scrubs men är inte säker. Antagligen mission impossible men jag har fått pianointrot på hjärnan och kan för alla gudars skull inte släppa det. Har du någon aning så snälla hjälp innan min hjärna exploderar.
 7. Svindyrt men kanon. Kör "Adobe On Location" i en bärbar med firewireport. Full kontroll på både bild och ljud. Har du en extern HD som har sin strömförsörjning via USB så är det bara batteriet i datorn som sätter gränserna.Jag är inte säker men det kan finnas en testversion på adobe.se
 8. För privat bruk får du använda klipp från kända filmer om du skaffat dem lagligt. Du får alltså INTE använda klipp du tankat från nätet. Rippar du ett klipp från en DVD/BD får du använda det så länge du inte har något som helst uppsåt att sprida det till mer än din egen burk eller DVD-spelare. Du får även visa din film hemma hos dig för dina vänner men du får inte ta betalt för det. Du får dock INTE bränna kopior och ge bort till dina vänner. Ska man ta lagen ordagrant så är svaret NEJ, men det finns lite gråskalor som jag beskriver ovan. Min personliga åsikt är dock att om man bränner en s
 9. Moviemaker kan inte hantera HD-material särskilt bra. Fick du med någon programvara när du köpte kameran kan du använda det för att tanka in filmen och spara den som AVI. Efter det kan du redigera filmen i så gott som alla redigeringsprogram.
 10. Har man en kamera som fixar manuell vitbalans funkar typ 3st 300 watts halogener från Clas i sjön. Kostnad ca 500-600 med stativ. Jag har en Canon XM-1 och den är gammal som gatan men den fixar vitbalansen perfekt. Bara att ta ett vitt A3 papper och placera det där man tänkt filma och justera. Det funkar även med ett A4 men jag gillar den större ytan av ett A3. Vill du ha en diffuser placerar du en bit glasfiberväv eller bubbelplast en bit framför lampan. Använder du bubbelplast måste den vara placerad typ 40 cm framför lampan annars börjar den brinna.
 11. Nu kan jag ha helt fel men om jag minns rätt så filmar en Super8 med 16 bilder/sekund så risken för flimmer är hög men borde bli väldigt mycket mindre än om du filmar av en gammal CRT-TV. Jag har bara testat att göra tvärtom, dvs att filma av gamla 8 och 16 mm filmer med en DV kamera. Det är apsvårt då en DV-Kamera filmar med 25 bilder/sek. Jag nöjde mig dock med lite flimmer och kom undan med att det ser lite "charmigt" ut.
 12. Bitvis riktigt snyggt filmat men du redigerar som en galen MTV producent som går på crack och nyligen upptäckt att det finns en massa effekter i redigeringsprogrammet. Koncentrera dig mer på klippen för de är riktigt bra om en hel del av dem vore raka klipp utan effekter. Det mest onödiga är att du ändrar storleken på bilden och ger den svarta kanter flera gånger i minuten. Men överlag så gillar jag trots allt filmen med tanke på den målgrupp den är avsedd för.
 13. Filmar du en CRT-TV blir det flimmer men typ en LCD-TV har inte samma problem. Jag har för mig att det beror på att inte hela bilden uppdateras samtidigt vilket medför att det inte blir några stora problem med synken. Filmar du av bilden från en projektor så se till att projektorn står så långt från duken som möjligt utan att du tappar ljusstyrka. Placera sedan kameran så nära projjen som möjligt så får du så lite "skevhet" som möjligt. Jag förstår dock inte poängen med att filma av en DVD då du kan rippa den och sedan klippa ut det du vill ha i tex Premiere. Blir även förvirrad av di
 14. Redigerat med anledning av Voodoo Film forums regler 2 §. Synpunkter angående detta beslut, ta kontakt med administratören. Otillåten annonsering. Det är http://www.filmprylar.se/ som gäller nu. Mvh Pace Administratör, Voodoo Film forum
 15. Funkade inte så bra då pistolen var tvungen att komma väldigt nära och den blåste dessutom bort lågan så det funkade inte riktigt. Fler förslag?
×
×
 • Create New...