Gå till innehåll

Swishahouse

Medlemmar
  • Inlägg

    103
  • Blev medlem

Allt postat av Swishahouse

  1. Jaja, här går det ju bra. Johan, var ska du plugga nu eller ska du bara ägna dig åt detta ?
  2. Hahaha. Tecken på att de börjar gå för långt. :D
  3. Tyvärr är detta på allvar. Killen gick på min skola.
  4. Quicktime. Har varit i kontakt med Apple och frågat om problemet och dem gav mig vad som skulle vara en lösning, och vilket som funkat för en del men det är fortfarande problem för mig när jag öppnar själva programmet. Dock fungerar Quicktime på webben (när man kollar på trailers etc.) och även i renderingssyfte (förutom i Vegas 7.0 där det hänger sig helt).
  5. Problemet finns hos PC användare också.
  6. Har fede problem med Quicktime nu, kan inte ens öppna programmet längre. :P
  7. Ja, ska det bli proffsigt är det 3D animering som gäller.
  8. Swishahouse

    Simpsons Movie

    Håller med om att filmen var riktigt bra. Men tycker ändå att Groening ska sluta där, risken att göra uppföljare är bara att den blir en hel sämre vilket många uppföljare blir och då kan de faktiskt förstöra Simpsons känslan lite. Det måste "sluta" bra, om man säger så. Tycker helt enkelt att dem ska låta det vara såhär nu. :)
  9. Jag har samma problem på CS3 faktiskt, var i installationen löste det sig ?
  10. Lånar tråden lite. Själv har jag samma problem med AE, drar in ett klipp där i HDV 1080i och då säger AE: After Effects error: an unspecified AVI or DirectShow error occurred. (1) (53::33) Vad är då problemet ? Har AE 7.0 Pro.
  11. Ett par enklare frågor som jag hoppas snabbt få svar på. 1. MiniDv är väl detsamma som DVCam ? Om inte, så är väl banden i samma storlek, då jag sett beteckningen "DV Cam" på en del kameror, även budget. 2. Vad är rent teoretiskt skillnaden mellan DVCam och DVCamPro ? Inspelningstiden ? stöd för fler antal linjer ? Storleksmässigt ? Hoppas nu på seriösa svar från er som kan detta! Tackar på förhand!
  12. Fy*fan vad snyggt ! :D Riktigt grymt animerat !
  13. Det är sant att Elements inte kräver så mycket, men med tanke på Intel's prissäkningar nu i April blir de nog värt att skaffa en Core 2 Duo.
  14. Ja, fast de blir nog enklare att göra som Max H sa. Motion tile är effektivare för att spegla kanterna, i ett klipp där du vill förlänga dem vill säga.
  15. Hej. När jag startade After Effects idag så kommer plötsligt ett meddelande upp där det står "After Effects error: failed to parse transmap file (83 :: 4). Har inte installerat någon ny plug-in eller något, detta bara kom upp idag. Någon som vet vad det beror på och isåfall, hur man åtgärdar problemet ? Tack.
  16. Swishahouse

    Kusamanov (03:33)

    Hehe, nja kanske inte lika mycket kontroll som när du keyframar för hand. Men du har ju gjort det väldigt snyggt. Vilka program är du huvudsakligen jobbar med förutom Fusion, Premiere ?
  17. Swishahouse

    Kusamanov (03:33)

    Riktigt snyggt gjort. Foto, ljud och ljus är solklart enligt mitt tycke. Kan dock instämma att den är lite för kort, men fortfarande snyggt som f*n. Angående effekterna, använde du Trapcode Lux till ljuset på eftertexterna ? Och om jag inte har fel, skapades "skaket" när han bankar i bordet, med hjälp av The Wiggler och motion blur ? Eller är jag helt ute o cyklar ? =)
  18. Rear Window är ju bara ett solklart mästerverk. Att kunna bibehålla en sådan "ryslig" stämning i 1 tim och 50 min, i ETT och samma rum, är verkligen något "the master of suspense" är ensam om. Kan allstå säga att vissa Hitchcock rullar får man inte missa. =)
  19. Som rubriken lyder gäller detta en tutorial av Andrew Kramer angående hur man skapar liknande "nano light streaks" i AE. I alla fall, jag har fått de och se bra ut nu, men saken är ju den att jag inte kan kontrollera vilket håll partiklarna går, eller kan jag det ? Jag försökte (med trapcode particular 1.5) som tillåter en att använda en s.k. "motion path", att med hjälp av den röra min partiklar som jag själv skapat, och sen då satt emitter type till "light". Men de verkar ju bli problem, eftersom partiklarna går efter min motion path (som e en "light"), verkar dom inte kunna funka när man väljer custom particle. Någon som vet var felet ligger ? Eller om man kan lösa det på detta sätt, allstå kunna kontrollera vilket håll "nano streaken" går åt ? Man kanske kan skriva in ett uttryck ? Tack på förhand. :) EDIT: haha okej, en liten miss här. Hade glömt att sätta "emitterns" position på samma position som motion pathen, innan själva rörelsen började.
  20. hallå undrar egentligen var nyckeln till att få s.k. "film bild" ligger. Tror jag frågat de förr här men inte fått ngt riktigt svar. Jag vet att dom spelar in i 24p eller 23.976 om man ska vara petig, men det är ju inte bara detta som gör skillnad. Jag menar även att få den kontrasten och färgerna som är i "riktiga" filmer. Nu menar jag inte att jag ska få Hollywood bild direkt, men så bra de kan bli i alla fall. Handlar det mycket om ljussättning på plats, eller ligger det mest i efterarbetet på datorerna ? Tacksam för svar.
  21. Jo, borde ju kunna ställas in där tycker man. Har letat överallt, men får väl fortsätta leta då.
  22. Nej, det är inte Vegas som strular. Materialet är ju inte i widescreen när det kommer ut ur AE, så varför skulle de vara Vegas som strular då ? Okej, tack för hjälpen. Får väl köra på det då.
  23. Ja, det är filmat i 16:9 och det har jag kollat innan också så det verkligen är det. Allstå varenda j*vla sak jag kollar på är inställd på rätt. Jag väljer Video For Windows när jag renderar, och väljer 16:9 pixel aspect ratio på 1,422 o.s.v. Jag har även kollat upp det med Interpret Footage och påminer om att de ska vara rätt ratio. Men när jag sen renderade det som en MPEG-2 DVD, så fixade det. Då funkade allting perfekt. Men vill ju kunna rendera i okomprimerat också. Fortfarande ingen som vet ?
  24. Okej, och vart hittar man det ? har verkligen kollat överallt, eller känns så iaf....
  25. Hej Har ett problem i after effects, det är så att när jag har ett material som är filmat i 16:9 (widescreen) så när jag har justerat färger / laggt på effekter eller vad som helst, och sen ska exportera klippet tar jag "make movie". Men det verkar som att videon sen (när den är renderad) inte är i riktigt widescreen, allstå den är "låst" till 4:3. Jag har kollat alla inställningar i After Effects, och tar bort alla "lås" och liknande, men ändå vill den inte bli äkta 16:9. Det är ju ett problem då jag brukar lägga in mina klipp senare i Vegas, och då ställer jag in på PAL DV Widescreen i Vegas ju, men klippet som kommer ur After Effects är ju inte riktig Widescreen så vegas måste "croppa" den, och det är ju riktigt störigt. Hoppas nu någon kan hjälpa mig med detta. Tack på förhand.
×
×
  • Skapa nytt...