Gå till innehåll

upsetter

Medlemmar
  • Inlägg

    17
  • Blev medlem

Allt postat av upsetter

  1. lugn o fin nu.. det är likadana paneler som i alla andra laptops. i de storlekarna så är det väl dithering som gäller sen spelar det ingen roll om det står vaio, macbook eller thinkpad på locket det som kan ha hänt med just denna modell är väl att kalibreringen inte är vettig
  2. Ja visst gör det! har bara kollat som snabbast på det men det verkar trevligt
  3. http://www.toonboom.com/
  4. Tyvärr är det inte tillåtet att installera OS X på annat än Apple hårdvara
  5. Skulle du kunna tänka dig att dela med dig om vad du hittat för (bra) komponeneter och lämpligt inköpsställe? jag har nämligen också letat lite efter nånting som kan rendera ordentligt men fastnar alltid i moderkortsdjungeln.
  6. nä naturligtvis ska man inte ska köpa på sig funktioner man inte behöver, där håller jag med. fast en macpro kan väl inte beskyllas för att vara dyr i jämförelse med konkurrenterna? dell eller hp med samma grejer i kostar ju mer. Plockar man ihop billigaste billigaste komponenterna på prisjakt så blir det inte många hundringar billigare heller.
  7. Jag har aldrig upplevt det som att jag egentligen saknat någon hårdvara men det gäller naturligtvis mina behov. De få grejer jag behövt har alltid funnits att köpa (bra med mac har alltid varit att det ofta finns mycket i burken redan när man köper, typ firewire 800, gb nät osv) MacPro är ju f.ö helt grym, vad saknas till den? Jag tycker att man man ska välja den plattform som passar programvaror och ändamålet bäst, det som känns bekvämast att arbeta med. Ofta tror jag vi lägger för mycket tid på sånt här och inte resultatet. 3d som Munthe säger är ju mycket enklare på PC och med de pengar mjukvaran ofta kostar kan det vara väldigt skönt att kunna köpa en kraftfull dator/grafikkort billigt. Linux börjar ju bli ett seriöst alternativ i 3d världen dessutom om man vill slippa windows Kör på det som känns bäst! Jag har också slutat blanda plattformar (fast jag kör numera bara mac istället) från att tidigare ha blandat friskt. Man blir ju även lite lat o orkar inte flytta runt filer o jobb o bråka när det inte är kompatibelt.
  8. jag tror burkar med Core 2 Quad Q6600 är jättebra
  9. Munthe har helt rätt här, för att du ska kunna jobba och titta på HD i behaglig fart måste du ha ordentligt bra spätta på dina diskar (efter att du fått in dem i datorn via hd kortet, Aja gör fina sådana) Om vi leker lite med ordet "full hd" och tänker sig ett okomprimerat arbetsflöde t.ex för att flytta bilderna mellan olika stationer och inte förlora någonting på vägen. 1 sekund okomprimerad 25fps 1920x1080 4:2:2 är runt 130MB 8bit 4:2:2 720 = 40 MBps 10-bit 4:4:4 1080 = 190 MBps Då är det jättebra om diskarna i din raid hänger med! Det räcker tyvärr inte heller med en disk bara för att försäljaren på pcbutiken säger "joru detta är jäävligt snabba grejer vet du, minst 300 megabyte i sekunden" Men det går att bygga raid billigt som attan med sata diskar. (mina sata diskar brukar av nån anledning jävlas och ge upp vid minst lämpliga tillfälle så jag använder knappt några längre, kör "old school" fibrechannel istället) Paradoxalt så är det inte nödvändigt att ha snabbaste cpun för att jobba med hd. Snabba bussar för att hantera all data är viktigast (men jag misstänker att man måste ha hyfsat nya grejer för att bussarna på en mac/pc ska räcka, eller för tusan, köp en halvmodern SGI på loppis vet jag! käkar gärna hd! fast det blir rätt dyrt med software)
  10. Hm jag får väl ge mig in i diskussionen och säga att jag inte är så värst imponerad av macbook pro eller sista generationen pb g4 (tangentborden o jag blir inte riktigt kompis, de sladdrar för mycket) gillar nog fasen macbookens bättre! Något under av kvalité har ingen av mina macar varit, någonsin. (G5 är dock rätt trevlig) Men, mina pcs har utan undantag varit sämre.. Man kunde ju luras att tro att om man betalar mycket så får man välbyggda saker
  11. Förmodligen hur bra som helst :)
  12. Hoppar in här även jag då det är hög tid att byta ut ett gäng skärmar. Faktiska tips på bra modeller mottages alltså gärna här också! Tjejen har en Eizo ColorEdge CG241W som har nämnts i tråden och den känns ju vass. Någon som äger något lite billigare och kan tipsa? hur är Eizos billigare modeller? Nec?
  13. Jag bor i närheten, kollegan var i kontakt med dem inför ett köp (JVC 5101e) Jag ska höra mig för
  14. upsetter

    canon a1 + letus

    Tror inte du kan ställa bländaren på Canons Eos gluggar (förutom om du gör det på en eos kamera, sen kan du plocka av gluggen o sätta den på adaptern) rent generellt ska du dessutom satsa på en lite ljusstarkare glugg än den i anonsen eftersom adaptern kommar att äta en del ljus.
×
×
  • Skapa nytt...