Jump to content

rsh

Members
 • Content Count

  174
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Hej alla glada! Jag håller på att sätta ihop ett bildspel i Sony Vegas Movie Studio HD platinum 11. Kvalitén är jag nöjd med... men just när det är rörelse då blir det lagg-g-g-g-g. Det draaaar, så hackar det till... och om igen! Något briljant geni som vet vad jag ska ändra på så att det fungerar? Exempel: Konstvideo1l2 - YouTube Inställningar: HDV 720-30p (1280x720; 29,970 fps) Full resolution quality. best Field of order: Progressive Pixel aspect ratio: 1 (square) Adjust sourcemedia to better match render settings TACK! =)
 2. Ops.. glömde nämna. Den är inte helt klar med inställningar av svärta, samt så ska tjejen som sjunger in på några få ställen (via greensceen, sen övertoning) =)
 3. Detta var nog en fel del av forumet. Snälla söta rara admin, ta bort denna tråd! =)
 4. Men Lumix GH1 är väl egentligen i grund och botten en systemkamera med videofunktion. Precis som tex Nikons D90?
 5. Hej där! Jag har varit lite off från videofilmandet, pga massa "vanlig" fotografering. Nu ska jag börja ta upp filmandet igen och har i dagsläget en HV30. Jag har tänkt att göra en uppgradering på kamera, men har inte koll på vad det är för spännande saker som kommer förutom HV40. Fast när det gäller HV40 så verkar den vara mer för de som inte redan idag har en HV20 eller HV30.. tyvärr. Sååå... Är det någon smarrig kamera som kommer de närmaste månaderna, runt 10-15000 klassen? :)
 6. Blir det tillbehörande ljudet så där snuskigt ruskigt dåligt som för hv20/hv30?
 7. Lägg upp ett filmklipp tack! Mången man har själva tyckt att det inte hackar, förrän någon annan ser det. :) Du skulle bli en hjälte på hv20.com!
 8. HV30 har lite problem med snabba rörelse. Det blir då istället hackiga. Tänk på det.
 9. Hej! Jag har köpt en lampa med färgtemperatur 3200K. Man ska ju inte blanda olika färgtemperaturer för att undvika blåstick. Vilken färgtemperatur är rekommenderad? Vanligast?
 10. Hittade en stepring till 52mm och massa smarriga filter. Black pro-mist bland annat! Bliv lite billigare än 4X4 också.. men ändå samma effekt! :) Väldans trevligt att leka med!
 11. Hej där! Jag var på en musikvideoworkshop för ett litet tag sen. Där fanns det tillgång till olika glasskivor man kunde sätta framför linsen. De var fyrkantiga och varje sida var ca 15 cm lång (kvadratiska). Jag kan attans inte komma på vad det heter. Det fanns glas som tex hette smoke, fog, glow, black promise (?) och diesel. Någon som kan komma på vad dessa kallas och var man får tag på dem. Det är den som heter Glow, som jag är främst intresserad av. Jag tror att de kostar runt 2000 kr styck.
 12. Det blir rackarns inte bra. Här har jag konverterat två filer till QT. HDV och DV. Skillnaden är hemsk! HDV http://www.jarnmedia.se/images/hdv.jpg DV http://www.jarnmedia.se/images/dv.jpg
 13. Hej! Jag har spelat in ett material i HDV för en liten kortfilm. De som ska spela upp filmen, vill ha den i DV format. Jag har exporterat från Adobe Premiere CS3 och det blir pixligt. Någon som har lite tips och råd?
 14. Hej där! Jag undrar om någon vet var man får tag i hyggligt billig plastfilm för ljussättning. Jag vet inte om materialet är plast, men det är genomskinligt och man kan ha dem nära varma studiolampor för att få en färgsatt belysning. Jag vet att de finns på rullar, men det vore gött om man kunde få tag i mindre bitar. =)
×
×
 • Create New...