Jump to content

Niclas35

Members
 • Posts

  83
 • Joined

Everything posted by Niclas35

 1. Funderar på att sälja min videokamera, då det inte längre finns tid att filma. Jag har alltså en Panasonic AG-HMC41E som jag köpte för tre år sedan. Den funkar utmärkt och jag har ett extra batteri och kvittot kvar. Men hur mycket kan man få för den, någon som vet? Har sökt lite på blocket och filmprylar.se men hittar ingen tidigare annons på just den kameramodellen. Tacksam för svar. //Niclas
 2. Funkar inte nu heller. Så nu gjorde jag så att jag exportera genom After Effects istället. Men det hade ju varit smidigt att kunna exportera i Premiere. De programen har jag aldrig haft, på den här datorn.
 3. Hjälpte inte, fortfarande samma problem. Den mappen var dock tom, men det kanske den ska vara?
 4. Har inte windows, kör mac, och jag hittar ingen "dynamiclink" på min hårddisk. Och då kan jag ju inte fortsätta med den guiden tyvärr.
 5. Det händer inget när jag trycker på: File - Export - Media... Efter att jag tryckt på "Media..." så kommer det bara upp en liten ruta som loadar lite snabbt och försvinner. Encore startas inte ens. Kan jag komma åt de alternativen som finns under "Media..." på något annat sätt? Eller kan jag göra en vanlig avi fil på något annat sätt?
 6. Det är nog inte så bra om den där filmen ska representera skolan. Känns inte som filmen är det minsta genomtänkt och den är på tok för oseriös. Ni borde ha lagt ner mer tid på att planera och genomfört det lite mer seriöst.
 7. Tack Istudios Filmproduktion och Bassbucket för era tips!
 8. Hur kodar jag om till Quicktime Animation eller Decklink Uncomp. då? Hittar bara quicktime men inget som heter animation. Dessutom testade jag att exportera ett klipp och det blev inget. Premier laddade en stund och sen när det blev klart fanns det ingen fil??
 9. Hur gör ni när ni ska lägga till en effekt i eran film medhjälp av After effects? Exporterar ni det klippet ni vill jobba med och sen importerar det i After effects, eller tar tvärtom? Låter kanske som en dum fråga men jag undrar vilket sätt som är smidigaste? Det verkar inte som After effects stödjer MTS och då måste jag på något sätt göra om det filmade materialet till ett fromat som stöds av A.E. Tack på förhand.
 10. Ingen av dem finns, men de fanns ju förut... Hittade inget deactivate, men nu håller jag på och följer clean script grejen. Får se hur det går.
 11. Jag har inga andra MPEG-filer på datorn. Jag försökte att exportera och den filen försvann, stod att exporteringen gick bra men det finns ingen fil dit jag valde att spara den. Det går inte kolla på något annat sätt och vad gör jag åt det, ominstallerar?
 12. Problemet är inte så enkelt. För om jag gör detta och bläddrar fram filerna kan jag inte ens klicka på den. De är sådär gråa/genomskinliga. Det går inte ens att importera nya MTS-filer. Det är som att stödet för filerna har försvunnit.
 13. Tror att rubriken förklarar problemet ganska tydligt men för att förklara lite mer ingående... Jag filmar med en Panasonic-kamera och redigerar i Premiere CS4, allt har fungerat bra i någon vecka nu. Jag har bara importerat MTS-filerna från kameran direkt in i Premiere och kört på. Men sen helt plötsligt fungerar inte MTS-filerna som jag lagt in i Premiere, nu ser jag bara den röda rutan ("media offline", eller vad det nu står) och har jag riktig otur så hänger sig programmet när jag klickar på klippen i tidslinjen. Varför fungerar det inte helt plötsligt och vad ska jag göra? Jag har inte gjort några systemändringar, vad jag vet iaf. Det fungerade som de skulle i helgen.
 14. Men då vet jag hur man fixar DVD iaf. Exporteringen är ju ett senare problem, så det tar jag då. Huvudsaken är att det fungerar att importera och redigera som det ska. Tack för din hjälp, riktigt bra support!
 15. Ja just det, tänkte så långt... Ett för att bränna på DVD och ett för att streama igenom Vimeo, gärna i HD då, skulle vara trevligt att veta.
 16. Tack så mycket för hjälpen, nu ser det bättre ut! Har du något tips på vad man ska ha för inställningar när man exporterar då?
 17. När jag importerar filmen i Premiere så blir det som "störningar" i bilden. Det blir stora pixlar och brus lite då och då. Jag antar att det har att göra med formatet eller något. Mitt problem är att det finns väldigt många olika val av format, vilket ska jag välja när jag skapar ett nytt projekt? Och måste jag göra om det formatet som kameran filmar i? Filmar med en Panasonic Ag-hmc41e (1080i) och redigerar med Adobe Premiere CS4 på en iMac.
 18. Låter bra! Då tar jag nog och beställer mig en iMac imorgon. Tack för hjälpen allihopa.
 19. Då får jag kanske överväga att gå över till Final Cut. Hur är det med After Effects, har du testat det? Det är lite svårare att ersätta.
 20. Jag har ju inte hur mycket pengar som helst så jag vill bara ha en dator som det fungerar bra på. Behöver inte en dator för att kunna skryta med att den är så bra. Samtidigt vill jag inte att det ska ta 2 timmar att rendera en minut film. Men tycker du den duger till att redigera FullHD på eller borde jag spara ihop mer pengar?
 21. Det finns ju närmare 10 000 liknande trådar men jag lyckades inte hitta svar på min fråga i någon av dem. Jag har en Panasonic Ag-HMC41E som filmar i Full HD och nu behöver jag en nya dator att redigera materialet på, tror ni att denna ny iMac räcker till? Jag redigerar i Adobe Premiere CS4. iMac 21.5" 3.06 GHz Core 2 Duo ATI Radeon HD 4670 http://www.macoteket.se/ProductSheet.aspx?prd=16826406&ppk=pg3738 Tacksam för snabbt svar!
 22. Googlade lite snabbt på Cinforms kodek men hittade inget vettigt direkt. Vad kostar den och var får man tag i den? Fast med MAC behöver man inte skaffa någon kodek för då finns det redan, eller? Ursäkta att jag är lite trög, men detta är inte mitt "huvudområde" riktigt. Och tidigare har jag gjort många dumma val som kostat mig mycket pengar. Vill bara vara säker på att allt ska bli rätt den här gången.
 23. Så det skulle vara smidigare och enklare att ha en MAC för då sköter den det där automatiskt? Eller är det lika knepigt som det låter att göra det manuellt?
 24. Blir det dyrare att köpa en PC med 4 kärnor än en MAC? Vad jag har fått för mig ligger MAC högre i pris, men det kanske är värt det. Är inte så sugen på att betala 20 000 för en dator, men måste jag för att det inte ska gå segt så. Har tidigare alltid kört med PC men om det finns fördelar med Apples maskiner så är jag öppen för det också. Tänker dock inte byta från Premiere, inte i dags läget.
×
×
 • Create New...