Gå till innehåll

Elias

Medlemmar
  • Inlägg

    16
  • Blev medlem

Personlig information

Filmskapande

  • Influenser
    Jim Carrey, Mikeal Bay!
  • Intressen
    Film och Teater!

Utmärkelser för Elias

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Jag har gjort en film i Premiere och ska ladda över den till Encore (1.5). Men när jag trycker på "Export / Adobe media Encoder" (eller vad det står) så stannar programmet. Vad kan felet bero på?
  2. Jag har just gjort en inspelning av en teater. Teatern var en timma och tio minuter. När jag renderade ut filmen ur Premiere, som "Microsoft AVI", så blev filmen 120 gig! Varför blir den så stor? Om man skulle satt att den skulle komprimeras samtidigt som den renderades så skulle det ta flera dygn att få det klart. Har ni några bra förslag att komprimera stora filmer utan att kvaliten blir mycket sämre? Tack i förväg!
  3. [citat=Pehrbau]Det handlar om hur mycket datorkraft du har. Ju snabbare processor, snabbare diskar och ju mer och snabbare minne du har desto mer klarar Premiere att visa utan rendering. Datorn måste ju hinna med att räkna om varje bildruta om du har ändrat något vid redigeringen. Varje övergångseffekt utom ett rakt klipp och varje ändring av bildrutans innehåll kräver omfattande beräkningar som måste utföras innan nästa bildruta kommer.[/citat] Aha.. jag fattar! :D Tack
  4. Jag undrar om det finns någon sätt att slippa rendera filmen som man lagt in i Premiere. Dom första sakerna jag spelade in med min Dv-kamera behövde inte renderas (såvida man inte la till någon effekt på den). Hjälp mig!
  5. Elias

    Filmgymnasium?...

    Tack för alla tipsen! ;) :D
  6. Elias

    Filmgymnasium?...

    Tack Ayame!
  7. Jag undrar om ni vet något bra filmgymnasium där man också lär sig grunderna till Regissörsyrket, eftersom att jag senare antagligen kommer gå någon sådan högskola med inriktningen: Regissör. Några bra förslag?
  8. Elias

    Väldigt rolig svensk kortis

    Haha! Den var ju bra! Schysta händer ;)
  9. Skitbra film! Bra efekter, det som jag störde mig på var en del skådespeleri, men annars... BETYG: 10 Hoppas man får se mer filmer av er!
  10. Haha! Bästa film jäg sätt på länge! Slutet var ju bäst! ;)
  11. Haha! Bästa film jag sätt på länge ;) haha... Slutet var ju bäst!
  12. Haha! Bästa film jag sätt på länge ;) haha... Slutet var ju bäst!
  13. Elias

    DV kamera: 6000 - 7000 kr

    [citat=r0lfi]funderar på att köpa panasonics NV-GS500 någon som äger en sådan kamera?[/citat] Jag köpte en NV-GS280! Den kostar mindre och funkar ändå väldigt bra! Många rekommenderar den eftersom att kameran har Optisk stabilisator, som inte dom modellerna under den har... Vilket gör bilder stadigare. Den Firewireutgång, USB, mikrofon utgång, jack för t ex mikrofon, Leica objektiv... Rekommenderar den! Bilden blir bra och skarp! Billigast på inWarehouse: http://www.inwarehouse.se/hemma/productDetail.aspx?portalId=1&Id=e1092812&ReferId=7 för 6990 kronor!
  14. Elias

    en kortfilm (hollywood)

    Jättebra filmat! Ganska bra handling... bra skådespelare!
  15. Elias

    Billig kamera!

    [citat=Alexander J.D] Jag rekommenderar Panasonic NV-GS180 som idag kostar runt 5200kr //Alexander J.D[/citat] Jag har vart nära på att köpa en NV-gs280 men stoppades när jag läste en del recensioner av olika användare. Bilden kan bli ganska skakig med denne modellen. Själv köpte jag en NV-gs280, 2000 kronor dyrare med med "optisk stablilisator inbyggd. Det är vad jag föreslår! Det är dyrare, men resultatet blir så många gångner bättre! Adios!
×
×
  • Skapa nytt...