Jump to content

Lithium

Members
 • Posts

  9
 • Joined

Everything posted by Lithium

 1. Det funkar bra med en Chinese Lantern för låg budget, men proffsen brukar använda dessa. http://www.chimeralighting.com/products/lanterns.cfm
 2. skulle tro att det är mer något slacks "tilt and shift" http://en.wikipedia.org/wiki/Tilt-shift_photography http://www.naturfotograf.com/28pc.html
 3. När man klipper 35mm så gör man först en rush scann till miniDV eller liknade som man klipper och så tar man ut en EDL fil som är en lång lista över vilka klipp man har gjort. För att sen scanna om i 4k och göra graden i en special burk gjort för det på labbet typ Baselight eller iQ.
 4. Ge alla karaktärer en special egenskap, som t.ex. arg, dum, gillar att samla på leksaksbilar. Och ge dom var sitt långsiktigt mål i livet och ett kortsiktigt mål som t.ex. jobba ihop pengar till en bil och sen flytta till frankrike. Dom olika karaktärernas mål får hjärna var motstridiga. Sonen liv flytta men fassan vill att han ska ta över pizzerian. Det öppna upp för många roliga konflikter. Och så kan du slänga in något utomstående hot mot pizzerian som en konkurrent eller hälsovårdsnämnden. Och så lite kärlek så klart.
 5. Har också kommit in på skolan och heter Johan. Är det någon av ni Stockholmare som har något tips på hur man får tag på lägenhet där uppe?
 6. [citat=Diuier]vad har du för grafik kort då?? tror inte mitt klarar få ut en hel bild från avid eller premiere har inte maxtor[/citat] Har du Premiere så kan du få bild på tv via din dv kamera. Koppla in kamerna till datorn med Firewire och från kameran till tv med skart eller liknande. funkar för mig.
 7. http://www.draminst.se/utbildningar/utbildningarpadi/film/filmklippningredigering/ Men det är nog ganska svårt att komma in där. Och man bör väll gjort film innan.
 8. [citat=anders10]Hej! Går här och drömmer om en ny kamera.. en XL2:a..! Men så är ju frågan som kanske många ställer sig. Blir HD-formatet nästa stora grej, eller blir det bara en kortvarig flopp? Är det läge att vänta ett par år och se vad som händer, vilket håll det går på.. Och hur länge skulle ni tro att det dröjer innan HD dominerar marknaden om det nu går på det hållet! Det kanske är lite dumt att investera en hel del pengar i en kamera som är "gammal" redan om två tre år? Och då visar det kanske sig att om man hade väntat ett tag så hade man fått en betydligt bättre kamera till halva priset..! Men det är klart, så är det ju när det gäller tekniska prylar allt blir bara bättre och billigare med tiden.. Jag vet inte riktigt vad jag skall göra! Samtidigt hade det kanske varit tillräckligt med en XM2:a.. Ja, ja att drömma kostar ju inget i alla fall!![/citat] XL2 är ingen HDV kamera, utan en miniDV kamera. Canon XL H1 måste du köpa för att få HDV, eller köpa från någon annan kameratillverkare.
 9. [citat=SuperMek]HEj. Var i Sverige handlar man lämpligast en Sony FX1:a med div tillbehör? Bra kunnig ÅF med vettiga priser sökes.[/citat] http://www.scandinavianphoto.se/ Deras affär i Bankeryd är i alla fall himla bra, vet inte hur det är med Stockholm, men skulle tro att den är lika bra.
×
×
 • Create New...