Gå till innehåll

Twilight Rider

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev medlem

Allt postat av Twilight Rider

  1. Twilight Rider

    Kasernhus23

    Hej! Jag tänkte att jag skulle ta mig en titt på denna film, men det verkar så komplicerat att ladda ner den - måste man verkligen installera ett speciellt program för att kunna få hem filmen? Varför inte bara lägga ut den som en fil direkt på en server?
  2. Fler kommentarer till Droppen? Finns det förresten någon som skulle vilja göra musik till mina R/C-filmer (de finns på samma webbsida som droppen) /T.R.
  3. Mycket bra för att vara en debutfilm! Här kommer några kommentarer från en annan nybörjare i branschen. Ta åt dig av det Du tycker stämmer och strunta i resten, jag är ingen guru så jag kan mycket väl ha helt fel i mycket av det jag skriver. (I så fall kommer säkert också en massa andra här på forumet att kommentera detta :-) För det första tycker jag det är en kul idé att presentera personerna med stillbilder i början av filmen. Jag tror att det skulle kunna se ännu snyggare ut om alla tre ramarna låg på exakt samma ställe och det endast var bilden och texten som ändrades. Första scenen skulle kunna börja med en sekunds långsam upptoning från svart istället för ett rakt klipp. Undvik också gärna att zooma så mycket under tagningarna. Spela istället in varje scen flera gånger, där skådespelarna gör sina handlingar på samma sätt men där kameravinkel och -brännvidd ändras mellan varje tagning. Ett konkret tips är att använda stativ till kameran, det är oftast värt besväret. Detta är särskilt viktigt på långa brännvidder då skakningar annars blir mycket tydliga ("mycket zoom", = teleobjektiv om uttrycket tillåts...) Exempel på detta finns c:a 20 sekunder in i filmen. Skottduellen upplever jag som mycket avancerad för att vara en debutfilm. Bra med både ljudeffekter och mynningsflammor till skotten! Hur har Du gjort för att få dit flammorna? Skylten "MAD DOG" som dyker upp hela tiden tycker jag dock att man kunde ta bort. Hunden har ju som sagt redan presenterats med bild och allt så den behöver ingen skylt. I slutet när patronerna tagit slut så kastar personerna något mot varandra, men jag ser inte riktigt vad det är som kastas. Är det revolvrarna? Varför exploderar de i så fall? Kanske skulle man kunna visa vad det är som de ska kasta med hjälp av någon typ av närbild på det som de håller i handen? Explosionen är häftig men framför allt gillar jag det efterföljande klippet då pojken blir av med hatten. Snyggt! Ett förslag för att få det att se ännu proffsigare ut är att inte använda komplicerade och överarbetade typsnitt till texterna. Vanlig traditionell vit text utan extra krusiduller tycker jag personligen är det som funkar allra bäst. Det finns naturligtvis en hel del annat som man också skulle kunna utveckla i en film som denna. Viktigast kanske det är att ha ett bra manus med en tydlig grundläggande idé. Som det nu är förstår man exempelvis inte riktigt varför de två personerna måste duellera. Hundens roll är också något oklar. Men låt inte sådana petitesser nedslå Dig så här i inledningen av Din filmkarriär. Fortsätt istället att filma så kommer Du att utvecklas allt eftersom. Stort tack för en intressant film! Hälsningar, T.R.
  4. Twilight Rider

    Vem var Sam?

    Intressant film. Bra berättarröst! Kanske lite tvära klipp med stillbilderna?
  5. När vi skissade på manuset spånade vi kring flera tänkbara slut. Den ursprungliga idén var att någon skulle komma in i garaget och försöka hjälpa honom ur hans svåra situation, men att han då i glädjen över detta av misstag skulle råka skjuta sig själv med pistolen (en variant av att bli överkörd). Sedan var vi inne på att han skulle höra på radion att hans favorithockeylag förlorade SM-guldet, vilket får honom att tappa fattningen och våga det han inte tordes innan - nämligen att göra slag i saken och ta livet av sig. En tredje variant är att hans morsa kommer in och läser hans avskedsbrev - och blir så rasande att hon själv går ut och skjuter honom ... (!) Eller nåt annat oväntat. Förslag emottages som sagt tacksamt! Möjligen är detta en alltför skruvad historia som aldrig borde ha lämnat papperskorgen? Den där radiorösten om tisdagarna är förresten bara ditlagd på måfå som ett test. Om det blir så att radio-grejen ska vara kvar kommer vi i så fall att spela in en helt ny röst med en annan historia.
  6. Tackar! Det där med att han blir överkörd var ingen dum idé. Finns det andra förslag? /T.R.
  7. Twilight Rider

    Stativ

    Prisvärda stativ med snabbfästen för mindre kameror är exempelvis Protouch 5 och Vinten Vision 3, finns bland annat att få tag på via http://www.hofmann.se/ Det jag undrar över är varför så många DV-kameror nuförtiden har öppningen för banden på undersidan av kameran. Det gör det omöjligt att sätta i eller få ur band utan att plocka bort snabbfästet hela tiden. Obegripligt. /T.R.
  8. Hejsan! Jag har förstått att det är här man har möjlighet att lägga ut sina i våndor framvärkta filmiska skötebarn och sedan raskt få dem arkebuserade nedanför knäna på grund av de mest elementära misstag. Ok, jag är en nybörjare. Ge mig en omgång av Er väl underbyggda kritik så ska vi se vad jag tål. Please, kill my darlings! Droppen (under länken nedan) är arbetsnamnet på en överdrivet dramatisk kortfilm om vad som kan få bägaren att rinna över. Synopsis: Det är aldrig för sent att ge upp. Filmen ligger fortfarande på klippbordet och ljudet är inte bearbetat. Slutet finns i flera varianter, dock ännu endast på papper. Det har dock den fördelen med sig att vi fortfarande har stora möjligheter att ta till oss av Era synpunkter och förslag. http://www.ies.ltu.se/kml/test/droppen.htm Här finns även några korta R/C-filmer m.m. som kanske kan vara av intresse för någon. // T.R. ::: Det är aldrig för sent att ge upp, varken som regissör eller skådis. :::
  9. Jag har behov av att spela in filmljud på fältet; en mikrofon på bom och separat inspelningsapparat i någon form. Har hittills använt den inbyggda miken i Canon XM1 men är inte nöjd. Tyvärr är investeringsbudgeten ynklig så det gäller att försöka optimera pris/prestanda. Jag vill inte släpa runt på en laptop. Funderade ett tag på en Marantz PMD660, men när man kollar recensionerna på nätet så får den väldigt mycket kritik för brusiga mik-förstärkare. Gäller detta också för PMD670? Vet någon var i Sverige kan man handla dessa grejer till bästa pris? Nu har det kommit ut en PMD671 som tydligen ska vara bättre, men den hamnar troligtvis lite utanför min budget. Roland har sin Edirol R-1 som är billigare, men den verkar mer som en leksak. Finns det någon billig portabel DAT med bra mik-förstärkare? Eller dito MD? Vad ska man köpa egentligen? /Vilsen wannabe
×
×
  • Skapa nytt...