Jump to content

Det är aldrig för sent att ge upp


Twilight Rider

Recommended Posts

Hejsan!

 

Jag har förstått att det är här man har möjlighet att lägga ut sina i våndor framvärkta filmiska skötebarn och sedan raskt få dem arkebuserade nedanför knäna på grund av de mest elementära misstag. Ok, jag är en nybörjare. Ge mig en omgång av Er väl underbyggda kritik så ska vi se vad jag tål. Please, kill my darlings!

 

Droppen (under länken nedan) är arbetsnamnet på en överdrivet dramatisk kortfilm om vad som kan få bägaren att rinna över. Synopsis: Det är aldrig för sent att ge upp. Filmen ligger fortfarande på klippbordet och ljudet är inte bearbetat. Slutet finns i flera varianter, dock ännu endast på papper. Det har dock den fördelen med sig att vi fortfarande har stora möjligheter att ta till oss av Era synpunkter och förslag.

 

http://www.ies.ltu.se/kml/test/droppen.htm

 

Här finns även några korta R/C-filmer m.m. som kanske kan vara av intresse för någon.

 

// T.R.

 

 

::: Det är aldrig för sent att ge upp, varken som regissör eller skådis. :::

Link to comment
Share on other sites

Nja! I varje fall ganska snyggt och rappt klippt. Men det obefintliga slutet...?

Han kanske ger upp och ångrar sig och blir jätteglad att allt ordnar sig till slut och sedan traskar han ut - och blir överkörd eller nåt annat kul.

Link to comment
Share on other sites

Om jag skall ge lite konstruktiv kritik: Tycker att ljudet låter lite skumt när du klipper ute i garaget, det är liksom olika bakgrundssljud i olika klipp. En annan frekvens på ljudet kan man säga. Detta gör att klippen inte riktigt flytter samman på ett skönt sätt. Detta kan du kanske lösa genom att antingen lägga nån crossfade på ljudet mellan klippen eller dubba om det helt om du orkar, det är ju faktiskt inget prat just här.

EDIT: Läste nog inte tillräckligt noga, såg nu att ljudet inte var bearbetat så, sorry där.

Link to comment
Share on other sites

Jag tänkte på två saker när jag såg den:

 

+ Snygg klippning i början, många vinklar som spelade ihop

 

- Ingen dramaturgi.

 

Varför mår han dåligt? Kan inget ändra det? Om filmen börjar med att han håller på att ta livet av sig och den slutar med att han gör det, var finns då berättelsen? Idén om att bli överkörd tycker jag verkar vara i rätt riktning, så att värden förändras på vägen.

Link to comment
Share on other sites

Ojsan! Jag kikade på filmen igen - nu med ljudet på. Å då hör jag en radioröst som pratar om att "lägga ner tisdagar"! Är det rätt uppfattat? Å då undrar jag, vad har det med självmord att göra? Är det nån liten egen berättelse i filmen? Kanske nåt som mynnar ut i nån mysko handling där tisdags-bowlingen med grabbarna inte finns längre. Eller börjar jag spåra ur själv nu?

Link to comment
Share on other sites

När vi skissade på manuset spånade vi kring flera tänkbara slut. Den ursprungliga idén var att någon skulle komma in i garaget och försöka hjälpa honom ur hans svåra situation, men att han då i glädjen över detta av misstag skulle råka skjuta sig själv med pistolen (en variant av att bli överkörd). Sedan var vi inne på att han skulle höra på radion att hans favorithockeylag förlorade SM-guldet, vilket får honom att tappa fattningen och våga det han inte tordes innan - nämligen att göra slag i saken och ta livet av sig. En tredje variant är att hans morsa kommer in och läser hans avskedsbrev - och blir så rasande att hon själv går ut och skjuter honom ... (!) Eller nåt annat oväntat. Förslag emottages som sagt tacksamt! Möjligen är detta en alltför skruvad historia som aldrig borde ha lämnat papperskorgen?

 

Den där radiorösten om tisdagarna är förresten bara ditlagd på måfå som ett test. Om det blir så att radio-grejen ska vara kvar kommer vi i så fall att spela in en helt ny röst med en annan historia.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...