Gå till innehåll

Phil Madison

Medlemmar
  • Inlägg

    29
  • Blev medlem

Utmärkelser för Phil Madison

Bidragsgivare

Bidragsgivare (5/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Hej! Nu är det så här att jag har filmat och redigerat ihop ett bröllop. (Jag använder mig av Premiere & Encore CS4) Nu är det så att jag vill bränna ut filmen på DVD och det är där det krånglar som fasen för mig. Min film är nästan 2 timmar lång (1h58min) och jag har exporterat den vid Dynamic Link från Premiere till Encore. Jag vill bara bränna ut den som den är, utan menyer eller liknande. Men när jag har fixat allt som "Check Projekt" säger till mig m.m. och trycker på "Built" knappen så jobbar den i typ en timma sedan kommer det upp "Encode Failed"! Jag har försökt att Transcoda filmen manuellt från Project fönstret men får samma resultat. Jag har även provat med en kortare film (1h15min) och där funkade allt bra, så jag anar att min film är för lång/stor? Så vad jag undrar är Vilka rendreringsinställningar ska jag använda? Och vad kan felet vara? Jag har använt mig av PAL DV High Quality 4Mb VBR 2 Pass Och när jag går in på Built-->Disc öch tittar på "disc info" så överskrider inte min film den där linjen som visar hur mkt det är kvar utan det är några hundra megabyte ledigt. Jag vill bara få ner filmen på DVD och den är ju inte ens 120 min som det står att en DVD ska kunna innehålla så jag är väldigt tacksam om någon kan hjälpa mig med det här! // Phil
  2. Phil Madison

    Rök

    Det är ju sockret som skapar själva röken, salpetern är ju bara det som gör att de bli så jäkla hett att sockret bara "går upp i rök" :p Fast jag tycker ni ska dumpa era små rökbomber å satsa på att köpa en riktig rökmaskin.. eller varför inte ett par stycken små, billiga? :) Eller går ni en pyrokurs och så får ni köpa riktiga rökbomber så man kan välja om man vill ha svart/grå eller vit rök!
  3. Hej! Vet inte om det är någon som har sett den där reklamen på TV när det är bilder på massor av frukter som liksom går ihop och blommar ut eller hur man ska förklara det :P Det är ju som ett sånt där rör man tittade i när man var liten och när man vred så blev det massa mönster utav små saker typ... Tusan också vad det var svårt att förklara.....Hoppas någon kan hjälpa mig iaf!
  4. Tjo! Jag skulle gärna vilja veta vad denna över "heter" och vilka redigeringsprogramm den finns i :) Den är väldigt svår att beskriva men den är med i Pinks musikvideo till Don't let me get me, i slutet när hon står på scenen och hon ändras till olika personer. Den är med i massor utav tv-programm med som sånna där gör-om-grejer, typ pimp my ride har jag för mig bland annat. Det är ju som om det "trycks/smälter" till en annan bild, svårt att förklara... Tack för svar!!!!
  5. Phil Madison

    Premiere/AE

    Har AE 6.5 och Premiere Pro (1.5 eller vad de heter??) Men det går alltså inte att öppna ett PP projekt från AE det finns liksom inte att välja eller vad man ska säga. Det står endast "After Effects Project" och går ej att välja PP projekt.
  6. Nu vill jag lösa detta en gång för alla!! När man kollar runt på trådar så är det alltid så otydligt med alla förklaringar m.m. om hur man gör för att redigera en grej i Premier pro, föra över det man vill göra effekter på till AE (kanske bara ett enstaka klipp?), göra det du vill där och sedan ta tillbaka det till premier och klippa färdigt din film. Då är alltså frågan om någon snäll vettig person kan skriva lite mer exakt vad man trycker på m.m. för att lösa allt detta och få ett bra slutresultat (så inte de klippen man har haft i AE har sämre kvalité). Det tycks vara många som hela tiden frågar om dett men snälla ge en mer ingående förklaring någon!! TACK!! // Phil
  7. Phil Madison

    Premiere/AE

    Det går ej att öppna ett Premiere projekt i mitt After Effects, det står att det är ett "unsupported" filformat. Hur gör man då?
  8. Jag har en AKG C1000s, jag tror det är en monomick? Det kanske du Luzer vet? I alla fall så finns det ingen xlr-ingång på min Canon XM 2, så en kille gjorde en övergång; xlr till sån där liten 3,5 mm kontakt eller vad det heter. Så sa han att jag bara skulle panorera det i redigeringen sen. Men det funkade i alla fall bra med det där "fill left"! Så tack för det!
  9. Hej! Det är så att jag har spelat in film med en övergång från mikrofonen in till kameran som gjorde att ljudet bara spelas in på mono. Men när jag i redigeringen vill göra så att det inte bara låter från vänster högtalare så verkar det inte gå. Jag använder Premiere pro och där finns ju tre olika ljudalternativ 5.1, mono och stereo. Men det går inte använda effekterna från 5.1 eller mono utan bara stereo för att balancera ljudet. Det som händer är bara att ljudet går att sänka på den vänstra högtalaren men det höjs inte på den högra! Hur ska jag bära mig åt??? är i lite akut-nöd känner jag. Tacksam för svar!
  10. Vad betyder dessa?? INTERCUT, CONT'D, MORE
  11. Nu har jag testat det där Rogge föreslog men efter en stund så kommer det upp så här: adobe premiere failed to return a video frame. Cancelling the operation. Sen får man trycka på OK. Vad ska man göra åt detta?? Vad är det som kan vara fel??
  12. Tack för svaret! Men i min presents ruta så finns inte de alternativen; PAL DV 4x3 High Quality 7MB CBR 1 Pass m.m. utan det står bara PAL MPEG-2 Generic. Men är det inte ofta så också att när man spelar upp filmen på datron så se ddet ju alltid ut att vara mellanbra kvalite pga bildkort m.m. När man drar ner de på DVD och visar på TV blir det jättefint??
  13. Hej! När man ska göra sin film till mpeg format från Premiere så finns det ju hur mycket inställningar som helst. Är det någon som kanske kan ge en lite guide till vad man ska sätta inställningarna på för att få fram den Bästa kvalitén för mpeg format. Ska man t. ex. använda mpeg 1 eller 2 och allt det här med bitrate m.m. Gör man filmen i AVI så blir den ju hur stor som helst tycker jag, eller det kanske finns nån inställning där med? När jag har testat lite får jag inte fram den kvalitén jag vill ha när man har filmat med en canon XM2. utan det ser bara luddigt och fyrkantigt ut. Gör man filmen till mpeg från ex. Pinnacle 9 så blir det ju mkt bättre utan massa inställningar. Jättetacksam för hjälp!!!
  14. Det är väl bra att försöka att inte stänga av kamera medans man filmar de olika klippen. (om man gör det irad alltså). Då ändras ju inte kamerans ljusinställningar utan ljuset blir densamme som innan.
×
×
  • Skapa nytt...