Gå till innehåll

Caroline

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Utmärkelser för Caroline

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Caroline

    1 sida = 1 spelminut

    Jag skrev ett manus till en kortfilm. Manuset blev 18 sidor, filmen 17 minuter. Men hur lång filmen blir beror ju på hur ditt manus ser ut. Om du bara skriver en massa dialog och filmen också består av det så kommer det ju gå snabbare. Om filmen använder mer bildspråk och ett lugnare tempo drar det givetvis ut på tiden - om du inte beskrivit det så noga i manuset.
  2. Visst, word funkar, men det går 10 gånger snabbare med ett filmmanusprogram. Jag använder Final Draft, men man måste ju inte köpa ett sånt dyrt om man inte vill (även om det finns många asbra funktioner). Hollywood screenwriter är billigt, enkelt och smidigt. Jag skulle lugnt föredra det framför Word.
  3. Tack! Det hjälper.. Är det något annat man ska tänka på? T.ex. INTERCUT, CONT'D, MORE. Kan man skriva de engelska orden, eller förstör jag för mig själv då?
  4. Brukar oftast skriva filmmanus på engelska, men skriver nu på svenska. Vad skriver man i stället för "Cut to" o.s.v. Ska man bara skriva klipp till? I engelskan kan man ju krångla till det med "flash/merge/fade to"...
  5. Vill inte deppa dig men, min erfarenhet av att skriva filmmanus är att: De gånger jag inte kommer på en titel - är storyn egentligen inte så bra från början... Men sluta inte försöka för det! För att hitta en bra titel: läs ordspråk och små krönikor, små noveller och annat. Lyssna på musik!
  6. Jag tänker på några saker när jag läser ditt manus: 1. Skriver du i Word? Man kan köpa väldigt billiga manusprogram från USA, t.ex. "www.amazon.com". Jag började skriva på ett program som heter Hollywood Screenwriter - inte så dyrt. När du skriver i ett program blir formateringen rätt!!! 2. Skriv inte för mycket "direction" till kameran. T.ex. "fade till svart", "close-up" och så vidare. Har ingen personlig erfarenhet, men har hört att det kan irritera den som läser. Tänk inte på kameran - tänk på det du vill berätta! Lycka till! Sluta aldrig träna på att skriva. Det slutar aldrig vara svårt...
×
×
  • Skapa nytt...