Jump to content

Christofer Nilsson

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

Filmskapande

 • Gear
  Canon DSLR, Panasonic DSLR
 1. Garderoben.se har massor av färger för ett ok pris :)
 2. Sony är värdelösa att ha och göra med när det gäller sponsring. Har försökt ett antal gånger med stora produktioner backade av Svenska Skidförbundet där deras actionkameror och FS700 skulle få jättebra exponering (nämnas flertalet gånger och skrytas om), men allt jag fått är ett otrevligt, oprofessionellt bemötande och ett nej.
 3. Mitt tips är att tända massor av små lampor inuti huset (går att hitta snygga på t.ex. Myrorna eller Erikshjälpen) och rikta EN stark lampa med blått filter utifrån. Jem&fix har ett par 400w-lampor på ett stativ för 299 spänn. Om ni ska spela in ljud är det ju tråkigt att ha en bensingenerator som står utanför och brummar, men en sådan går att hyra för inte allt för mycket pengar. För lite billig rök (som ligger kvar högst sådär) kan man köpa rökgranater i de flesta airsoftbutiker. Lycka till!
 4. En Lumix g6 med någon schysst ljusstark lins och en biliig flycam som ni kan sätta både g6:an och GoPro'n på! Med de båda får ni 1080-filmning i slowmo vilket är ett måste för extremsportsfilmning tycker jag! Kan bli cool
 5. Denna kör jag med och är sjukt nöjd: Camera Mount|DSLR Shoulder Rig|Offset|Telescopic Handles|Proaim-120
 6. Det är väl bara att anpassa sina optik-inköp för det? :)
 7. Sälj allt och kör Panasonic GH3. Du kommer få ut mycket mer av den än någon av BM-kamerorna när det kommer till skidfilmning. Den kör nämligen 50fps i 1080p, vilket är guld för extremsport (speciellt om du jobbar med Twixtor i post för att få riktigt fet slowmotion).
 8. Trevligt! Är du sugen på att dela med dig av några av bilderna där du flyger över skog?
 9. Filmar du extremsport ska du inte satsa på en 5DmkII, då den inte har möjlighet att filma i 50fps såsom 550D:n har. Har du runt 10 papp så skulle jag rekommendera en begagnad 7D (väldigt snabb stillbildstagning - bra för extremsportsfoto), sätta den på din glidecam med ett Samyang 8mm och köra schysst followcam-åkning. Sedan investerar du i ett fast 50mm f1.8 (knappt 900 spänn) för intervjuer/stämningsbilder/närbilder-på-rails-och-dylikt och siktar på att skaffa ett stabilt, ordentligt, begagnat stativ och en zoomlins för avståndsbilder på feta hopp och grejer. Allt detta tror jag kan landa på
 10. Tack! Hänger inte med på vem "din lirare" refererar till? Musikerna? Har inte druckit tillräckligt med kaffe idag... Kanske därför jag inte hänger med.
 11. Tack så mycket! Värt att säga också är att pga. motvikten på axelriggen blir det aldrig tungt för armarna vilket gör att det inte är några problem att hålla den med en hand och köra manuell fokus samtidigt.
 12. Producerade denna musikvideon åt bandet "The Bandettes", med målet att objektifiera skägg: Videon har hittills fått hyfsad spridning: Över 10 000 visningar i 84 länder, framförallt i USA vilket har resulterat i spelningsförfrågningar därifrån. Vad tycker ni? :) Trevlig kväll! Mvh, Christofer
 13. Är grymt nöjd än så länge! Tog ett tag att få den, men inget strul. Sjukt nöjd med resultatet! Denna videon är alltså 550d med Canon 50mm f1.8 och axelriggen. Ingen stabilisering i objektivet, ingen stabilisering i efterhand, men 50% hastighet: Rekommenderas absolut! Lycka till :)
 14. Med tanke på att man får ut ungefär 35% av det man fakturerar i ren lön så kan man räkna på det ungefär såhär (om man har enskild firma eller använder faktureringsbolag, ex. FrilansFinans): Ex. Du vill ha 150 kr/h. Du förbereder med location, rekvisita och skådisletande i 5h. Du filmar i 3 dagar: 6h per dag, inkl. restid. Du redigerar i tre dagar: 6h per dag. Totalt: 41h. 41 x 150kr = 6150kr. 6150/0.35 = 17600kr (avrundat) Ovanpå det kommer hyra av teknik, rekvisita, location, rese- och matkostnader, statistarvode, m.m. Och detta är om EN person sköter ALLT arbete under TIDSP
 15. Har precis beställt den här: Camera Mount|DSLR Shoulder Rig|Offset|Telescopic Handles|Proaim-120 Blev ungefär 1350sek inkl. frakt, så den är ju riktigt billig. Kan berätta hur den fungerar sen när jag fått den :)
×
×
 • Create New...