Jump to content

NoNoize

Members
 • Content Count

  25
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Kul att höra! Ser att du bor i Jönköping! Jag bor också i Jönköping för tillfället faktiskt. Jag tittade lite på din portfolio faktiskt och gillar det jag ser. Eftersom jag helst vill lägga fokus på regi så letar vi efter nån på kamera också. Skulle det vara intressant?
 2. Hej till alla! Jonas heter jag och driver för tillfället ett dokumentärsprojekt som handlar om den elektroniska musikscenen. Vårat team har jobbat med musik i flera år och intervjuat hundratals artister inom olika genrer. Under det senaste året har vi tagit fram ett koncept för en dokumentär från de erfarenheter vi fått genom åren och det första steget för våran dokumentär blir att närvara på Dans Dakar den 1:a Juni i Stockholm. Just nu söker vi efter någon som kan ta hand om ljud. Det innebär bom och helst myggor också. Vi hoppas att de som är intresserade har utrustning de kan ta med
 3. Hur menar du att jag då ska föra över från DVD till VHS? Via en VHS/DVD combo maskin?
 4. Hej alla! Jag fick en idé för några dagar sen när jag satt och researchade lite om "80-tals effekter" nu inför en musikvideo som jag ska spela in. Bland annat så vill jag testa att spela in en redan färdigklippt och renderad video på ett VHS band och sedan spela in den igen på datorn för att få lite härliga och äkta analoga effekter på videon. Nu har jag läst på lite vad som gäller converters (bland annat här på forumet) och hur man bäst gör för att digitalisera gamla VHS band.... Min fråga är denna: Hur gör man bäst för att kunna åka åt båda hållen? Kan man använda en Canopus ADVC 30
 5. Wow, det där ser helt perfekt ut! Stort tack Pablo, Frameforge kommer jag definitivt testa!
 6. Grymt! Tack för bra svar, jag ska nog ta och testa Google Sketch Pro och Springboard. Photoshop blir lite pilligare när det ska fram och tillbaka men jag förstår att det säkert är ett toppval för Storyboardartister i branschen.
 7. Jag har en fråga angående Storyboards som passar in här. Jag kommer jobba på ett projekt nu som kräver att vi hittar ett bra datorprogram som är gjort för att skapa Storyboards. Hittills har jag använt en del rätt dåliga program till PC men inget jag har gillat. Jag och regissören kommer nämligen behöva jobba på Storyboards på distans (vi bor i olika städer). Nu till frågan: Finns det något PC program som är standard i branschen för Storyboards? Om det inte finns en standard, vad kan rekommenderas?
 8. Är det någon här på forumet som har gått eller kanske rättare sagt går på STDH? Speciellt intresse har jag av Filmfoto. Jag undrar även varför dom bara påbörjar ett nytt program vartannat år?
 9. Att 24p har använts så pass länge var förvånade mig! Kul att få reda på lite historia!
 10. Jo det är ju det jag tycker är dåligt. Eftersom jag som många andra vet att det är skillnad mellan 23,976 och 24 så borde rena lögner få marknadsföras. Däremot vet jag väl inte så exakt varför man använder 24 i film, men det ger väl en mer filmisk känsla om jag har förstått rätt.
 11. Härligt, då är det bara att installera känns det som. Tack för svaren!
 12. Och om det nu verkligen är 23,976 dom menar, varför skriver dom då 24??
 13. Det här har jag aldrig riktigt fattat. 5D MKII har väl inte äkta 24fps, det är väl 23,976 bara och det var väl det som dom uppdaterade till år 2010? Om jag nu har helt fel och det har funnits en 24fps firmware uppdatering där ute hela tiden...... dåååå
 14. Jag skulle gärna vilja veta lite mer om både Magic Lantern och Cinestyle. För det första, kan man använda Cinestyle helt som vanligt när man har installerat Magic Lantern? Sen en fråga till, hur jobbigt är det att vänja sig vid Magic Lantern's menyer och funktioner? Sen hoppas jag att jag fortfarande kan använda min SmallHD monitor som vanligt med Magic Lantern.
 15. Sigma 20mm 1,8 använder jag som min go-to vidvinkel för film och den har funkat otroligt bra hittills. Riktigt bra skärpa, grym i lågljus och byggkvaliteten är bäst av alla mina objektiv. Jag har fullformat dock så den blir ju lite 'mindre' om du har crop (därav kanske ett ännu vidare objektiv är ett bättre val?) http://www.scandinavianphoto.se/produkt/1557568/sigma-af-20-1-8-ex-dg-rf-till-canon
×
×
 • Create New...