Jump to content

Filmutbildning i Stockholm från HT 11


Jjeeny

Recommended Posts

Hej!

Jag ska snart ta studenten och sitter nu och funderar på vad jag ska göra sen.

Jag har ett stort brinnande intresse för film, o går just nu sam media linjen där jag specialiserar mig inom rörlig bild.

Min tanke har länge varit att jag ska jobba med film, som regissör eller liknande.

Jag är nu alltså på jakt efter en bra utbildning inom film i stockholmsområdet. Vet att ni alla direkt kommer tänka DI. Vilket jag också gör, där jag gärna skulle vilja gå.

Problemet är bara att den utbildning inte startar fören hösten 2012, vilket gör att jag då skulle behöva vänta i 1 år på att få möjlighet att ansöka.

Det känns lite slöseri med mitt liv ifall jag ska gå och vänta i 1 år och sen kanske inte kommer in... vad ska jag göra då?

Har även läst om stockholms filmskola, men anledningen till att jag inte kommer kunna gå där är för att det kostar 73 000 kr per läsår, vilket är pengar som jag inte vill låna, eller har.

Har ni något bra tips på en filmutbildning (som inte kostar så mycket pengar, gärna inget alls, samt är i stockholmsområdet)?

Skulle verkligen behöva lite förslag och idéer på vad jag ska göra och vart jag ska gå.

 

Jag har körkort så jag skulle möjligtvis kunna gå en utbildning utanför Stockholm, men vi såklart inte behöva resa långt varje dag då jag själv får stå för bensin kostnaderna mm. (+ hur bra är det för miljön att åka massor med mil fram och tillbaka).

 

Tacksam för svar.

 

P.s jag har ganska så bra betyg, så det borde hjälpa mig lite med intagningen. Jag håller även på med ett väldigt stort filmprojekt som kommer bli en ca 60 min lång film om ungdomar som ska börja gymnasiet.

Kika gärna in vårt projekt på http://www.jgcjproduction.se

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

DI heter numer Stockholms dramatiska högskola och är DI + teaterhögskola. filmregiutbildningen kommer finnas kvar och ansökan till den är redan nu i höst. http://www.stdh.se/utbildningar/film/filmregi

om det är som tidigare ansökningar kommer den bla bestå av en film som du regisserat, och det är gemensamt för många filmutbildningar. Betyg spelat ingen roll på DI. De kommer inte titta på en 60 min lång film men klipp ut de bästa fem minuterna så har du en bra början på en ansökan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Vill du gå på Di (eller STDH som det kallas nu) så är mitt tips att jobba så mycket du bara kan med film innan ansökan. De går i stort sett bara på erfarenhet och konstnärligt uttryck, så (tyvärr) tror jag inte att betyg är till någon fördel. Men det gör det inte sämre iaf. Värt att veta är att medelåldern för att komma in på regilinjen för film på STDH är ungefär 25 år.

 

Annars kan en folkhögskola vara bra att börja med. Kalix, Fridhem och Biskops-Arnö har alla bra rykten och jag känner flera som gått där. Gällande Stockholms filmskola så är jag personligen rätt tveksam till att den skulle vara värd pengarna. Är du redan igång med att göra film tycker jag att du ska fortsätta med det och söka stöd från t.ex. Filmbasen eller finansiera det själv.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...