Jump to content

Mopsen

Members
 • Posts

  12
 • Joined

Personlig information

 • City
  Trollhättan
 • Job/title
  Arbetssökande
 • Name
  Jacob Moilanen

Filmskapande

 • Influences
  Finns inget som inte påverkat mig.
 • Gear
  Sånt man hittar på nätet + XP10.
 • Interests
  Film and such.

Mopsen's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. 2.000 försvinner väldigt snabbt. Försökte söka på din ort men hittade ingenting direkt mer som du skulle kunna söka. Ifall du inte har kontaktat kommunen än kanske de kan hjälpa dig, vissa kommuner tycker om att få sin ort eller sin stad marknadsförd och betalar gärna en liten slant för det.
 2. När du pratar om teater så ser jag direkt dem där små barnen som är iförda dräkter så att de ser ut som platta träd. Är det något att tänka på? Ifall du har ett grymt kulissteam kanske man i flera olika lager kan bygga ett moln med diverse material och sedan ha folk som lyfter och kontrollerar det som man vill ha det. Lite 'B' men.. :p
 3. Tjaa, du kan ju alltid försöka klyva uran eller plutonium.
 4. Annars genom att googla "free stock footage" så kom den här snabbt upp; https://vimeo.com/groups/freehd Keep googling!
 5. Du har ingen mobil med filmmöjligheter? Då kan du filma mer av den typ av film du vill redigera.
 6. Hjälper gärna till, men lite mer info skulle inte skada. Vad för typ av film vill du göra, och hur planerar du att göra den? Vad gör du filmen för, vad ska du göra med den efteråt? Uppföljning? Har du aldrig haft någon tanke "hah, det här skulle vara kul att se på film", detta kan du använda i en 1 minuters film. Bara en liten sketch.
 7. Googlade lite snabbt och detta är ju ett sätt; VIDEO COPILOT | Professional After Effects Tutorials, Plug-ins & Pre-Keyed Stock Footage • View topic - Nuke Mushroom Cloud using only After Effects Ifall du inte vet hur du får molnet (stillbilden) att röra sig som den gör så finns det tutorials på samma sida som berättar grunderna för effekten. Lycka till!
 8. Grymt, ska absolut ha dig i åtanke vid framtida tillfällen!
 9. Inte använt FCPX men fungerar väl ungefär som i Adobe programmen där det finns egenskaper i "keyingen" som du bör kunna leka med för att höja/sänka känsligheten av färg eller ljus som den väljer att ta bort det gröna med.
 10. Är pojken rädd för något, finns det något han helst gärna skulle vilja undvika? Få honom att möta detta i vandringen. Få oss att tycka om pojken (vanligtvis gör man protagonisten sårbar, skapa sympati (elaka föräldrar som han flyr ifrån)). Ifall han flyr från föräldrarna efter en bråk eller någon annan hektisk händelse kan du få relativt snabba klipp ut i skogen där något HÄNDER, helst något oväntat. Var kreativ, det är en magisk värld vi pratar om, släng in en enhörning vettja!
 11. Ifall det bara är en jättesnabb klippning på polisbilen skriver man väl inte det som en scen, utan bara någonting som skall synas, sen fortsätter man föregående scen men ser till så att det utgår tydligt i manus vad man har gjort. (Scen 1, FORTSATT t.ex.) Är nybörjare själv på det här med manus men har för mig att jag läst något om detta förut.
 12. Mopsen

  Note

  "Note" är ett pilotavsnitt kan man säga, av en idé som konstant utvecklas i huvudet mitt. Det är en relativt djup film, eller det är tanken iallafall! Filmen handlar om en person som finner det orättvist hur vissa inte får säga eller välja sina sista ord innan de dör. Efter att ha tänkt på detta länge nog kommer huvudpersonen på ett sätt för att försäkra sina sista ord, oavsett vad som skulle kunna hända. Jag har ännu inte bestämt ifall den färdiga filmen kommer att bli en kortfilm eller långfilm då jag har mycket att jobba på med historien, men jag har ett par bra grundpelare. Personligen studerar jag första året filmproduktion (producent utbildning, inget konstnärligt i utbildningen) på Högskolan Väst, men har en hel del historier jag mer än gärna vill dela med mig utav. Jag har en hel del fantasy och sci-fi idéer som jag sakta men säkert utvecklar. Jag har skrivit, regisserat, filmat och klippt filmen, däremot har jag fått hjälp av mina klasskamrater med feedback och ändringar i manus, färgkorrigering samt ljudredigering och ett underbart spelat pianostycke. Filmen är på engelska då jag impulsivt fick i uppdrag under GFS (Ghetto Film School) Masterclass att göra en två minuters film av en idé jag hade. Då GFS är lokaliserade i NYC och dem kommer att hjälpa till att sprida filmen fann jag det mer passande att ha filmen på engelska. GFS Masterclass är ett program där studenter från hela världen möts via en online konferans och pratar med kända regissörer och får hjälp och feedback av dem. Ifall ni vill se den första "mästerklassen" med Lee Daniels lägger jag en länk här: . Jag är jätteglad att jag fick ta del av detta. Nästa klass live-sänds på onsdag, med regissören av Twilight och Red Riding Hood ifall någon vill ta sig en titt. Då detta är det första jag någonsin har gjort är jag mer än öppen för alla typer av förslag till förbättring! Hej så länge! Jacob Moilanen
×
×
 • Create New...