Jump to content

Loranga

Members
 • Posts

  4
 • Joined

Loranga's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Okej, tack! Men om vi säger att polisbilsscenen t.ex. innehåller dialog eller dyl. hur gör man då? Sorry för att jag krångar :)
 2. Tack för svaren! Jag kom på att jag kanske uttryckt mig otydligt, men säg att det är en bankrånsscen, sen vill jag hoppa till en scen där en polisbil kör mot banken, sen tillbaka till banrånet (alltså att dessa scener utspelar sig parallelt). Skriver jag det ändå som tre scener efter varandra (bakrån - polisbil - bankrån) eller är det redigeraren/regissören som i samråd med manusförfattaren som bestämmer när polisbilsscenen ska klippas in, aå man istället skriver (bankrån - polisbil)? För man spelar ju in hela bankrånsscenen samtidigt ändå, eller hur (även om det blir två scener)?
 3. Hej! Håller fullt på med en pilot till en (förhoppningsvis) kommande serie, åt ett produktionsbolag, men gör manuset på egen hand med en kollega, men vi är rätt nya i allt detta. Jag vill fråga om det finns någon regel när man skriver manus, och ska växla scener fram och tillbaka (t.ex. scen 1, scen 2, scen 1) Säg till exempel att vi att scen 1 är ett bankrån. Sedan vill jag byta till att visa scen 2 som är en polisstation. Sedan vill jag hoppa tillbaka till fortsättningen av scen 1. Skrivar jag då hela scen 1 och sedan hela scen 2, och förklarar för klipparen hur jag vill göra, eller skriver jag det som tre scener? Dvs scen 1 -bankrån, scen 2 - polisstation, scen 3 - bankrån? För jag antar att man spelar in hela bankrånsscenen samtidigt, men hur visas alltså detta i manuset om jag vill hoppa till en annan scen? Tack på förhand Med vänlig hälsning, Isak
 4. Hej! Detta blir mitt första inlägg på detta intressanta forum! Jag och min kompis har länge haft en idé om en ny svensk tv-serie och därför börjat skriva på ett par avsnitt. Vi har skickat iväg synopsis samt 2 scener ur ett avsnitt till flertalet produktionsbolag. Vi har faktiskt fått förvånansvärt mycket svar, och ett av de större produktionsbolagen i Sverige har vidarebefodrat manuset till högre instans, och ska återkomma till oss. Idag träffade jag dock en gammal lärare från DI och frågade ett par saker angående manuset. Hon tyckte att vi även skulle skicka med en projektbeskrivning för serien, när vi skickar ut manuset till produktionsbolag. Jag tvivlade starkt på detta, då det mer känns som det är något man gör i ett senare skede (kanske vid pitch? eller kanske till och med så sent som när manuset har plockats upp?). Jag är dock mycket osäker på detta, och jag känner inte alls för att skicka en projektbeskrivning till produktionsbolag i ett första mail, så därför vänder jag mig till er experter istället ;) DI-läraren påstod att projektbeskrivningen skulle innehålla: - Mål och syfte - Pitch - Bakgrund - Målgrupp - Budget - Tidsplan - Synopsis Detta tycker jag mer känns som något man skriver när man, som jag skrev tidigare, startar upp projektet, och det har blivit upplockat, eller när man söker stipendier/fonder åt sitt projekt, men inte när man ska försöka sälja in sitt manus... Men jag har som sagt ingen aning, så vad säger ni, experter? DI-läraren tyckte även att vi skulle spela in en pilot på en scen ur manuset, och även skicka med detta i en första kontakt med produktionsboalget. Detta tyckte jag lät lite väl mastigt, men det kanske är standard? Ursäkta för mitt långa inlägg, men förkortat är mina frågor till er 1. Ska man verkligen skicka med en projektbeskrivning i det första utskicket man gör till prouktionsbolaget? 2. SKa man verkligen spela in en pilot och skicka med den till produktionsbolaget i det första utskicket? Jag ber om ursäkt om tråden ligger fel, jag tror inte jag hittade någon annan forumdel som passade bättre. Tack på förhand för svar!
×
×
 • Create New...