Gå till innehåll

Blanco Niño

Medlemmar
  • Inlägg

    24
  • Blev medlem

Allt postat av Blanco Niño

  1. Hmm, funderar på att antingen köpa ett 24-70 L EF utan IS eller ett 18-55 EF-S med IS. Vilket är mest allround tycker ni?
  2. Jag har funderat lite på en sån. Vad är det som gör att du tycker den vore ett bra köp? Och hur kan man kitta den?
  3. Ok det där dokumentet ju ganska överdetaljerat och jag skulle gissa att få även inom SVT vet vad exakt det betyder. Var väldigt intressant att se dock, tack StenR! Det är säkert som du säger också Kimster. Jag antar också att kraven ser ganska anorlunda ut beroende på programmets karaktär. Är det en studioproduktion med blanka golv snackar vi ju en standard, är det dock istället mer dokumentärt, en annan.
  4. Hej alla! Jag har förgäves letat efter någon slags minsta standard som man behöver för att sända material på TV. Tror nog att fler är intresserade av detta också. Jag antar att det kanske är olika för olika bolag, men det skulle vara intressant om någon med vana att leverera till TV eller liknande kan dela med sig av vilka krav som ställs. Det jag undrar över är: - Format - Upplösning - Ljudkrav - Annat som ni kan komma att tänka på - Vem har varit slutkund Mycket tacksam för svar! /B.N.
  5. Jag ska komplettera maskinparken med en semipro-kamera för dokumentärt bruk och tänker mig köpa något i prisklassen 30 000 kr - 40 000 kr. Helst vill jag köra minneskort och kunna arbeta smidigt med FCP. Är det någon som har tankar om dessa kameror, eller några andra förslag är jag tacksam: JVC GY-HM100E - http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=8977867 Panasonic AG-HPX171E (lite dyrare, men kan vara ett alternativ)- http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=7806695 Panasonic AG-HMC151 - http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=7806853 Sen vet jag inte riktigt vad avchd innebär i kvalitet och funktion, har inte hittat någon bra förklaring. Någon som är insatt? Tack på förhand! /B.N.
  6. Tycker det var schyst med den stora stillbilden:p Den var en väldigt fin liten scen tycker jag, till bilder och klippning. Vad jag förstår så experimenterar du med just detta. Nästa steg är att berätta en historia som är lite mer komplex. Då får du ju öva både på att göra snygga bilder, men samtidigt också att ladda dem med mer innehåll - vilket inte är det lättaste.
  7. Tack för informativ post. Jag har kikat på lcd:n tidigare och är intresserad av att skaffa en, har dock lite frågor som du kanske kan svara på. Hur lång är batteritiden på monitorn, har man behov av två? Köpte du batterierna som fanns på sajten med skärmen? Måste man köpa en svensk laddare, ser ut att räcka med en adapter? Hur gör du med ljud? Tack på förhand!
  8. Blanco Niño

    Inception

    Svindlande egentligen hur mycket energi och tid som läggs ner på ljuddesignen och det är först när man ser ett sånt här klipp som man fattar det. I annat fall är det ju lättast att märka när ljudet inte är bra. Riktigt intressant att se. Gillade Inception för övrigt...
  9. Skulle inte säga att detta har så mycket(inget) med jantelagen att göra. Vill man utge sig för någon man inte är borde man försöka emulera dennes sätt att uttrycka sig. I det här fallet, där det ska röra sig om en framgångsrik författare, torde ett absolut minimum vara en korrekt grammatik...
  10. Det låter som ett metamanus.... :p Kanske kan kalla den 'Hög tid' alternativt 'Hög tid för Lalle och Robban' eller vad nu karaktärernas namn är.
  11. Hej, jag ska köpa en hårddisk att använda till videoredigering. Jag använder FCP på en bärbar och är i behov av större lagringsutrymme. Tyvärr har jag inte Firewire så jag måste skaffa en som använder USB 2.0. Jag har förstått att jag ska ha en disk med 7200 rpm, men är det något annat jag måste tänka på vid köp? http://www.webhallen.com/hardvara/83114-lacie_1tb_extern_hd_design_by_neil_poulton Ovanstående disk verkar uppfylla kraven, men jag är inte 100% säker på att den är optimal. Tacksam om någon har kunskap i frågan och är villig att dela med sig av densamma! Tack på förhand / B.N.
  12. Det är helt sant. Bra, nu gäller det bara att dra iväg ordern...
  13. Tycker spontant att en beggad PD150 eller liknande skulle kunna vara bra för dina behov Lefty. Är en ganska lättanvänd kamera med stor funktionalitet. Det blir ju inte världens roligaste bild, men det känns inte som att det är prioriterat i detta fall. PD:n används i många skolor.
  14. Det kommer nog att komma en tid inom en ganska snar framtid då vi ser tillbaka på användandet av dslr-kameror, med sin dåliga ergonomi och avsaknad av funktioner, för att filma som en lustig epok i videohistorien. Det är väl mer eller mindre givet att videokameror som kombinerar det bästa av dslr-kameran och videokameran kommer att komma stort framöver. Sonys NEX10HD(Här är för övrigt en preview http://www.engadget.com/2010/07/15/sony-nex-vg10-hd-camcorder-preview?icid=sphere_blogsmith_inpage_engadget) är ju bara en i raden det ryktas om, Canon har ju någon liknande på gång också. Problemet är bara hur man ska göra i dagsläget. Just nu lutar jag åt en 550d trots att NEX10 är runt hörnet. Men det är inte lätt att bestämma sig när det är åtskilliga tusenlappar det handlar om. Tror ni man får ångra om man köper en 550d idag?
  15. Fan vad det ska vara svårt att bestämma sig för ny kamera då. Den där Sonyn verkar inttessant. Undrar dock om den har inbyggd xlr och bra bildstabilisering. Canon ryktas också komma med en del intressanta saker. Bland annat en mer videoinriktad dslr, ryktas om 60d. Det känns som om man aldrig kan vänta nog. Alltid kommer det något bättre...
  16. Tack för tipset, landar på 6000 nånting med väska och frakt, blir ju ett par hundringar billigare i alla fall!
  17. Tack för svaret!. Såg inte att de hade just det stativet på Japan photo dock. Har du något bra tips på en websida som är bra på stativ? Har inte sett någon sådan heller. Tack på förhand. /B.N.
  18. Hej ska köpa stativ till min kamera. Det blir förmodligen ett 525MVB + 501HDV från Manfrotto. Det billigaste pris jag hittat hittills ligger på 7 000 kr på en av de etablerade affärerna. Är det någon som vet något bra ställe i Stockholmstrakten där de har bättre priser på stativ? Tacksam för tips! /B.N.
×
×
  • Skapa nytt...