Jump to content

PontusAlbrecht

Members
 • Posts

  23
 • Joined

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Oj då :P En hel del.
 • Gear
  Nuke, Shake, AE mm
 • Interests
  Allt som har med film att göra.

PontusAlbrecht's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. hmm alltså du har ju sagt svaret själv, träna träna träna. Det finns inget annat sätt att göra det om inte du vill köra med fler kameror. Alternativ kanske är att dem spelar lite fotboll sen väljer du ut intressanta saker som hände under spelets gång och försöker återskapa det någorlunda och filmar det med mycket närbilder så publiken inte uppfattar att det var två olika tillfällen.
 2. Vill du inte ha motion blur i ditt material ska du köra med så hög fps som möjligt, kommer dock inte se så bra ut om inte du planerar att spela upp det i slowmotion. Snyggast blir väl egentligen om du kör runt 50-60 i slutar tid. Så strypa till bländaren ordentligt. Lite ND filter också. Filmar du i 1080 får du fett med rolling shutter på en sådan kamera, se länk för beskrivning. Kör du däremot 720 får du lite mindre problem med det, men det är fortfarande ett problem. Detta uppstår ju då mest i snabba rörelser med kameran så jag rekomenderar dig att köra i 720.
 3. Sen om du vill bli uppmärksammad bör du studera film och göra väldigt mycket tester och sådant för att få det att se bra ut. Din första film blir inget mirakel tyvärr, man måste träna och lära av sina misstag.
 4. Tum regel jag har lärt mig är: Använd ALDRIG kompisar som skådespelare eller något annat i din produktion, men speciellt inte som skådespelare. Anledningen är att det är oftast bara du som är intresserad av att göra filmen, dina kompisar hänger bara på för att "det låter kul i teori". Men när dem måste vara med å spela in hela tiden och sånt kommer dem tyvärr förmodligen tröttna och inte visa något engagemang längre, då står du där utan skådisar med halva filmen klar och måste börja om. Hatar verkligen och säga det här, jag önskar att det inte var så men jag har bitit i det sura äpplet några ggr. Självfallet kanske dina kompisar är jätte intresserade och då är det väl OK, men om du från första början måste tjata in dem i projektet kommer du bara behöva tjata mer sedan.
 5. Ni kanske redan har listat ut det nu men se alltid till att klippet är importerat i rätt framerate, dvs att om kippet är filmat i 25 fps så har premiere ibland en viss tendens att köra klippet i 30 fps. Om ljudet då är uppspelat korrekt kommer det bli osynkat. Väldigt simpel grej men något som jag själv har missat många gånger.
 6. Det går att göra i premiere men ja, det är lättare i AE. Keyframes ser du i effekt fönstret i premiere där du kan flytta dem fram och tillbaka, och mixa å trixa.
 7. Ja det kan bero på en hel del saker men det mest logiska är väl att något utav materialen spelas upp i fel hastighet, om ni har spelat in i 24fps med kameran och spelar upp den i 25 fps blir det ju fel hastighet på filmen, om ljudet då spelas upp korrekt kommer det ju bli osynkat.
 8. Du kan använda dig av after effects, det är väl det mest intuitiva programmet som finns som ändå är någorlunda vettigt. Vad man får gör är att lägga en mask och animera den utmed klippet som täcker the good stuff, sedan då lägga en gaussian blur för att blurra till det.
 9. hoho de gick visst fort, sånt här footage antar jag att du letar efter: http://www.globalcuts.com/product_info.php?products_id=916 kostar ju dock en slant men kanske går att tanka ner nånstans, eventuellt att man bara klipper bort logan där nere och förstorar upp och blurar lite, brukar inte funka så bra men kan ju alltid testa.
 10. För att uppnå ett liknande resultat till gammal film kan du: Dra stenhårt i kontrasterna, vignettera mycket, svartvitt som du säger, kan även slänga in en hint av sepia ton till materialet och behåller lite saturation så blir det mer gammal super 8 känsla. Sen får du slänga på mycket grain, stora grain korn om du siktar på super 8 känsla. Lite chromatic abberation om du kör med lite färg för att simulera lite sämre linser, (sök på wiki eller något sånt om du inte vet vad det är). Sen är det ju såklart dust and scratches, man kan använda sig av filmat material som detta redan finns på, dock så måste ju då materialet vara filmat mot en statisk bakgrund som är ganska solid. Alltså idealet är om det är filmat mot en vit yta, då tar du det materialet och lägger ovanpå din film, sedan sätter du blend mode till antingen multiply eller overlay, du får testa vilket som fungerar bäst, jag ska kolla runt och se om jag hittar nån stock footage på gammal film. ps. du kanske redan vet det mesta av vad jag säger så ursäktar för det, men det är alltid bra för andra som inte vet hur det ska gå tillväga så slipper de göra en ny post.
 11. Känns som alla andra ungdoms draman. Men du kan ju fortsätta skriva i syfte av att träna upp dina författar tekniker. Och skriv på svenska tills du behärskar engelskan fullt ut.
 12. Ett tips är att göra några test shots innan ni skjuter skarpt så att ni har kontroll på vad som måste göras.
 13. Inte så lätt att ge så mycket konstruktiv kritik, en väldigt kort teaser. Men ok, tekniskt så ser det ju lite tråkigt ut, amatör känslan finns lixom, jag vet inte om ni har färg korrigerat något, om inte gör det, om ni har gjort det kanske ni skulle lägga lite mer vikt på det. Släng på lite vignettering, och eventuellt maska ut ansikten och ljusa upp dem och mörka ner bakgrunden kan också hjälpa, det gör att ögonen dras direkt till det ni vill att man ska titta på. Och snälla, lägg produktions loggan efter teasern och inte före, man blir alldeles för sugen på att klicka vidare och strunta i att titta på den annars (men bara ett tips för att slippa tappa tittare). Genre har ni ju prickat rätt för det är tydligen väldigt uppskattat med "teen drinking" på festivaler mm. Skulle vara nice å se någonting mer i teasern. Något som gör att man lixom "wow det här verkar spännande, måste se mer". För som jag uppfattar filmen nu handlar det om en oskyldig tjej som hamnar i lite fel umgänge och super bort sig, tänker bara om det finns något mer som kan skapa spänning när man ser teasern. En kärleks relation kanske? Bara klippa in någon kram kan ju räcka lixom som visar på att de finns relation mellan människor och inte bara alkohol i filmen. Men de e första reaktionen jag får nu bara. Annars ser det ju bättre ut än vad det brukar så att säga så fortsätt jobba! Vilken kamera har ni använt? Lycka till! //Pontus
 14. Du bör som sagt filma mot bluescreen eller greenscreen, eventuellt lösa det genom att ha låst kamera filma två gånger och mixa mellan dem. Sen bör du lägga en blur på bakgrunden och lite displacement (bara på bakgrunden som syns genom spöket givetvis). Att dra ner saturationen på spöket är en bra idé då de ser mer livlöst ut. För att spöket skall gå upp i rök bör du använda dig av filmad rök som du tex kan hitta på http://www.videocopilot.net eller någon annan sida med stock footage på rök. Som du sedan lägger in både som displacement map och som ett element i kompositionen. Eventuellt så filmar du rök mot en svart bakgrund så får du det som du vill ha det.
×
×
 • Create New...