Gå till innehåll

edisdead

Medlemmar
  • Inlägg

    28
  • Blev medlem

Utmärkelser för edisdead

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. edisdead

    Filmfoto / Cinematografi

    agree, brukar annars också vara ett stort fan av naturligt ljus. fattar dock idén bakom det, att fotot inte ska vara påtvingat utan att man blir som en iakttagare i realistisk situation. beror väl snarare på hur fotografen väljer att arbeta och inte vad facken bestämmer? :) de flesta av mina favoritfotografer gillar att operera kameran själva, såvida det inte är andra tekniska kunskaper eller fler människor som krävs (multi-kamera/jib/steady/second unit), men alla är ju olika.
  2. edisdead

    Filmfoto / Cinematografi

    många fotografer i USA såväl som i resten av världen väljer att operera sin kamera själv, såvida det inte är en 2 kamera setup etc eller transformers x. play har väl förresten så statiskt foto det kan bli? otroligt snyggt. fin tråd!
  3. eller så blir dessa scenerna mer intima med ett levande kameraspråk. många filmfotografer prisas för filmer med just "skakig kamera", för att filmfoto och filmskapande som konst är mer än lugna åkningar eller stativ. allt handlar om känsla liksom. personligen är jag storförtjust i skakig kamera såväl som ett mer stativinriktat foto, när det passar. tycker inte det ser det minsta amatörmässigt ut heller, ibland tänker man ju knappt på det.
  4. tycker dessa två nya snubbarna gav mer seriositet och jag tycker även du ska fortsätta köra på matta färger... inte superflat-aktigt, utan mer filmiskt helt enkelt. var lite överexponerat i vissa scener men det är ju provfilmning så det känns dumt att klaga på det. schysst musikval också. även om det är svårt att se helheten och därmed avgöra om musiken passar eller inte. killen till vänster är otroligt fotogenisk förresten. lycka till.
  5. Ja, kort sagt. Canon är överlägset när det kommer till att filma med systemkameror.
  6. Tokina 11-14 2.8, ingen speciell "distortion" på grund av APS-C sensorn.
  7. Förväntade mig inte direkt en plats när de kallar 100 stycken på intervju utan några som helst arbetsprover eller dylikt. Kändes lite halvseriöst allting, lite synd det där som MnD beskriver. Jag förstår heller inte hur man ska avgöra om en person kommer in eller inte när det är så vaga tester och intervjuer, och allt som behövdes för att bli kallad var ett personligt brev och en filmidé. Skolan och eleverna verkade iallafall toppen. :]
  8. Redigera går ju, men att konvertera till något mer redigeringsvänligt är ju bäst. Cinema Tools?
  9. Ja, jo, fast det betyder ju inte att de är bra rent ut sagt. De är väl "bra" för vad de är, hjärndöd action.
  10. edisdead

    Avatar = Pocahontas?

    Och Pocahontas kan jämföras med Dansar med vargar som i sin tur kan jämföras med Dune. Konceptet är ju ganska gammalt, men man kan ju förnya det vilket jag anser att Avatar gjorde ganska bra, även om det var världen och dess effekter som verkligen lyfte den.
  11. Nja, inte riktigt. För att ens få en Oscars-nominering krävs ju att filmen eller skådespelarprestation är något utöver det vanliga... oftast. Men sedan är det mycket "politik" och omständigheter som spelar roll bakom tror jag. Ett annat exempel är Sean Penn vs. Mickey Rourke, där Sean Penn antagligen fick lite övertag för att filmen var politisk och tilltalade till det liberala amerika (som verkar passa Oscarsjuryn, sen att Mickey och juryn inte riktigt gillar varandra vad jag har hört) och hur sjukt prop. 8 förslaget var. Detta gäller ju inte bara Oscar utan de flesta andra priser också, det är ju inte så att det är något fel att göra på detta viset, snarare logiskt, men oftast kan det göra vinnarna till självklara redan innan galakvällen. Sedan kanske det är min egna inbillning, men jag tycker det passar rätt bra vid en del tillfällen. Samma gäller även om det är någon skådespelare som inte har vunnit någon Oscar på länge eller alls, och därmed får ett övertag på så vis, som ett slags inbakat life-time award. Som sagt, det gäller ju inte alltid, eller ens oftast.
  12. Det är ganska mycket som spelar in för att utse en vinnare, det är inte alltid bästa prestationen utan även andra orsaker. Heath Ledger gjorde en grym roll, men han var säkrad ett pris för att han hade dött. Michael C. Hall (dexter) har vunnit både actor's guild och golden globe just precis det året han återhämtade sig från cancer. Så, självfallet är det lite så, men det har det ju alltid varit.
  13. Hej! Några tips på var man kan hyra videokameror Göteborgstrakten? Jag snackade med litegrip.se som förövrigt verkade jättebra, men de krävde att man har ett företag vilket jag saknar. Kanske kan fråga om man kan kringgå detta på något vis, men, men. :/ Som sagt, tips, tips, tips! En systemkamera som filmar i full HD (canon mk2 etc) fungerar också.
  14. Canon HV30/40 definitivt.
  15. edisdead

    Filmfolkhögskolor?

    Vad hade du för kunskaper innan?
×
×
  • Skapa nytt...