Gå till innehåll

Jontheman

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev medlem

Personlig information

Filmskapande

  • Influenser
    Michael Haneke
  • Intressen
    Cinematography, Photography

Utmärkelser för Jontheman

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Hmm, jag som fatt for mig att f1.0 betyder att linsen slapper igenom allt ljus som den plockar upp... skumt att linser kan ha 0.7 i sadana fall.. men ratta mig garna. Det var sakert en snabb lins, men jag tror ocksa att filmkansligheten var hogre an ASA/ISO 400... Who knows... Hursomhaver... Jag tittade pa Unforgiven igar och tyckte det var intressant hur de ljussatt Clintan o Freeman runt en eld... Jag tror de anvant en lampa med varmt filter for att matcha fargen som elden ger ifran sig... sen har de anvandt ytterst lite kallt "manljus" for att fa med lite shapes... har ar lite screens.. i forsta bilden ser man bara manljuset pa gevaret(tror jag det ar) och i andra bilden ar det extremt forsiktigt backlight pa clintan. http://jonathan.engborgs.se/unforgiven_night_fire1.jpg http://jonathan.engborgs.se/unforgiven_night_fire2.jpg Lite referenser i alla fall... Lycka till!
  2. Om boken ges ut nu... så har väll det förlaget rättigheterna.
  3. Jontheman

    I vilket skede?

    Fint, då vet jag ;)
  4. Undrar helt enkelt bara när man 'bestämmer' vilken musik som ska spelas under filmen. Kan man göra det redan på Manus-nivå?
  5. Jo, filmmusik är underbart. Men det kanske också kan bero på att vi kopplar ihop dem med filmerna vi ser... Personligen så finns det ett komplett genialiskt OST... och det är givetvis Lock, Stock and Two Smoking Barrels hela soundtrack. Bra hela vägen igenom. Inte nog med att det (enligt mig) är bra musik så passar det så otroligt perfekt in i de scener de spelas. Pulp Fiction ska man väll inte glömma bort heller ;) Sen finns ju 'höjdarna' Coyote Ugly och Crossroads :P
  6. Räcker det alltså med att man är nogrann och sätter ©-märket samt namn på, i detta fallet, varje sida?
  7. Jontheman

    En pedofils bekännelser

    Jag skummade lite snabbt igenom allt ni skrivit och kom fram till att storyn är väldigt intressant, fängslande. Nu är jag ju väldigt tråkig iom. att Lag och Rätt är temat på det mesta... men om 'den handikappade pojken' är så pass handikappad som jag tror så kanske han skulle kunna bestämma sig för att ta saken i egna händer? Iom. att 'pedofilen' inte verkar kunna sluta och eftersom han (pojken) inte kan förklara för omgivningen vad som händer. Därifrån kan man ju komma på lite mer eller mindre amerikanska slut. Jag tycker själv att det är en intressant konflikt... och det är ju ständigt ett återkommande tema i många filmer (ta lagen i egna händer). Hur som helst, om pojken bestämmer sig för att ta 'pedofilens' liv kan han ju antingen lyckas eller misslyckas. Om han lyckas, ska omgivningen få reda på att det verkligen var den skyldige som dog? Ska han i sådana fall skonas ifrån straff? Man kan tänka också tänka sig att det inte finns några bevis för att det var just han... osv. Pojjken kan ju också misslyckas med mordet och istället bli ännu ett offer. Eller så kan ju 'pedofilen' på något vis få fram pojken som den skyldige (KRÅNGLIGT att få ihop). Jag kanske svamlar iväg... men det är några alternativ. Den obehagliga jag kan tänka mig att få när jag ser på denna 'film' blir ännu värre med känslan 'han kanske är därute'. Blev medlem idag, så jag är inte megahet på filmer, idéer, osv. ;)
×
×
  • Skapa nytt...