Jump to content

Carl W

Members
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Days Won

  1

Everything posted by Carl W

 1. Okej, ska prova att köra med auto och hålla tummarna för att det går bättre då. Annars får jag köpa en av de kablarna som står i instruktionsboken.. Men kan det vara så att det bara går att använda en speciell kabel?
 2. Hej! Jag har aldrig tidigare använt mig av firewire (eller ILink som JVC valt att kalla det.) Jag läser just nu i instruktionsboken: "Använd i.Link-kabeln VC-VDV204U eller VC-VDV206U. Det är inte säkert att i.Link-kabeln funkar på alla enheter." Den kabeln jag använder är inte en sådan, utan en vanlig firewire. Kan det vara felet? Jag tycker att det är konstigt om man måste ha en speciell kabel för ändamålet...
 3. Hej! Det är så att jag och min klass ska åka till Hornborgasjön och kolla/kika/ta kort på tranor. Då kläckte jag en idé om att direktsända en kvart eller så på kommunens hemsida. (den biten är klar.) Dock har jag ett problem. Jag ska använda mig av den mycket lättanvända sidan Bambuser för själva sändningen och av min JVC HD7-kamera. Jag har en vanlig firewirekabel som jag kopplar ihop dator och kamera med, men jag får ingen bild!? Datorn känner att kameran är inkopplad verkar det som, men det står "no connection". Jag undrar då vad ni tror att det är som är galet. Kan det behövas en speciell
 4. Hej igen! Provade att testsända nu i veckan med min JVC HD7. Jag kopplade in kameran i datorn (med vanlig firewire) och gick in på Bambuser. Kameran finns som tillval i menyn där man väljer om man vill sända från webcam/videokamera. Jag väljer då min kamera, men då kommer det upp typ: "no connection" Vad kan felet vara? Är det någon inställning i kameran? (tror att jag har letat igenom dess inställningar ut & in)
 5. Jag kommer att sända med hjälp av bambuser.
 6. Nu hänger jag inte riktigt med. Hur menar du?
 7. Då har jag löst en hel del gällande dator & kablar! :D Var kan man läsa om vilka format som är tillåtna. Ställer man in dem när man ska sända? Var?
 8. Tack för användbara och intressanta länkar! Har dock några frågor ändå: * Vilken bredbandshastighet krävs för att sända HD? (mobilt bredband) * Får jag en länk till en "flashplayer-ruta" av Bambuser? * Jag kommer att sända från Hornborgarsjön till en kommuns eller skolas hemsida . Kan det finnas några svårigheter med det? * Borde inte det finnas uppkoppling där? (ligger mellan Skara, Skövde & Falköping) * Kan det vara något krux med rättigheter? Tacksam för ytterligare hjälp! :)
 9. Okej, då är jag med. Trodde det var samma som med webcam, alltså usb.. Men icke. Nåväl. Funkar bambuser till att sända från videokamera, via firewire, eller är det bara webcam & mobiltelefon? Skulle du kortfattat förklara hela förloppet, särskilt konakten från det instreamade i datorn, till det att det sänds på en hemsida. Måste man skicka till någon server, och hur funkar det? Är det bambuser som används till allt?
 10. Och sedan in i USB-ingången på datorn bara?
 11. Okej. Jag tror då att Bambuser låter intressantast, ska kolla upp den. Men vad är det för kabel man kopplar mellan kamera och dator?
 12. Jag vet faktiskt inte vad någon av dessa saker är.. Kan du förklara lite? :) Men som sagt är det inget särskilt ändamål utan bra kul att prova på tycker jag.
 13. Okej! Jag ska prova det. Tack för svaret!
 14. Hej! (Om denna tråd är felplacerad ber jag om ursäkt och ber moderator flytta tråden rätt.) Jag har några funderingar om vad som behövs för att sända live på en hemsida, jag är bara amatör, så detta är endast en kul grej.. * Vilka kablar behövs? (Har en JVC HD7, funkar den till detta ändamål?) * Kommer det att kosta något? Hur mycket/ för vad? * Vilken mjukvara till datorn rekomenderas? * Hur fixar man en hemsida som är klar för att visa live-tv? Det var de frågorna jag funderade över. Fyll gärna på med info om detta!
 15. Hej på er! Jag har en JVC HD7-kamera. När jag filmar med den och en sennheiser-mic spelas endast vänster-ljudet in, om jag inte nu förgrenar ljudet och kopplar in en mygga, då blir det både höger och vänsterljud. Detta kan jag se på ljudfilerna i redigeringen och det märks även när det spelas upp på en dator, ljudet kommer bara från en högtalare. Finns det något jag kan göra åt detta i kameran eller i mitt redigeringsprogram? (Sony Vegas 8.0) Jag vill alltså "fördela" ljudet på vänster/höger.
 16. Det skulle vara spännande med en modern tolkning, där Rödluvan går, precis som du säger genom en stad. Där möter hon en mördare när hon är på väg till mormor som bor på åttonde våningen i ett betonghus... Kanske inte om det ska vara barnfilm... Men omkring 10-12 år skulle jag tro att hon är.
 17. Hej! Funderar över vad man ska stoppa in i denna inringade ingång/utgång på min JVC HD7'a. http://img210.imageshack.us/img210/2323/jvc.png
 18. 1. Gör/köp blod. 2. Ta en slang och sug upp "blodet", (inte ända till munnen men så det hamnar i slangen) 3. Sikta och blås!
 19. Hade inte kunnat sagt det bättre själv.
 20. Tack för alla svar! Det jag mest var ute efter med ett sådant handtag var att höja micken, eftersom "deadcaten" kommer med i bild. Ja, det blir nog stabilare om man filmar tex. grodperspektiv.
 21. Bra! Jag hoppade till båda gångerna!
 22. Här är en till stop-motion! (34 sek) Skriv gärna synpungter & komentarer! http://www.youtube.com/watch?v=N9FkNLra1HU
 23. Jag och en kompis lekte och testade stop-motion litegrann. Här är resultet, vi vill gärna ha lite kritik och tips!
 24. Som du skriver är avståndet för långt. Jag tänkte kanske mer om ni ville ha material från Malung, och inte har tid att åka hit (tex Dansbandsveckan, Skinnarspelet osv ) så kan ni kontakta mig så ställer jag gärna upp! :) carl.windahl@hotmail.com Det blir mest sketcher men gör gärna något seriöst också. Mvh Carl
 25. Hej! 16-åring från Malung här! Jag filmar mest sketcher med vänner på fritiden med en JVC HD7. Jag kanske kan bidra med något från Västerdalarna?
×
×
 • Create New...