Jump to content

A William Production

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  Quentin Tarantino, Edgar Wright, Guillermo del Toro,
 • Gear
  Canon C100, Canon 5D mark iii, Premiere Pro CC, After Effects CC
 • Interests
  Film och musik
 1. Jag tycker som dig Tolin! Har också haft filmjobb där jag har blivit anställd som A-Fotograf och sedan inte fått någon frihet alls, förutom att trycka på REC knappen på kameran. Jag förstår mycket väl att en regissör blir irriterad när jag kommer med mina egna synpunkter och idéer, men eftersom det är mitt ansvar som A-Fotograf då att få en så bra bild som möjligt, känns det meningslöst att komma dit och inte göra något alls förutom att trycka på REC, speciellt om det är mig regissören blir upprörd på i efterhand om inte ljussättningen blev tillräckligt bra. Därför är frihet med kamera och lj
 2. Hej! Nu över sommaren ska jag inskaffa en kamera-slider och har haft mina ögon på en Kessler Pocket Dolly för en längre tid. Rekommenderades av Scandinavian Photo att ta en närmare titt på deras utbud istället som är olika sliders av tillverkaren Oggy. Är det värt att ta hem en Oggy-slider eller ska man beställa en Kessler från USA? Ska spela in en musikvideo nu till hösten, så den behöver vara lätt att ta med sig. Tack på förhand!
 3. Hej! Tack för era svar. Jag skaffar nog en Greenscreen isåfall. Jag bor i centrala Shenzhen så jag vet inte om jag orkar släpa ut den utomhus, men jag ska försöka göra mitt bästa så att jag inte ser sjuk ut framför min duk. :)
 4. Tjenix! Jag tänkte skaffa en greenscreen eller en bluescreen, och funderade vilken färg som sammarbetar bäst med min kamera (Canon HF200). Är det ingen skillnad mellan blå och grön, eller funkar den ena färgen bättre än den andre, så tipsa gärna. Tänkte ha den inomhus med bra belysning, så inget jag tänker använda utomhus alltså. Tack på förhand! :) Ha det bra!
 5. Hej! Om man ska inskaffa en stadicam / flycam, vilken är bäst? Är Manfrotto Steadicam verkligen så värdelös som alla säger, eller är det bara att vissa inte har tålamod att lära sig använda den? Flycam 5000 ska vara väldigt bra, men ska vara ett h*lvete att balansera. Vad tycker ni? Har ni några tips? Tack!
 6. Nja, från början så var det tänkt att det skulle vara en snällare tolkning av sagan, men jag gillade era idéer om en modern tolkning. :) Jag vill nog då också göra den lite mer våldsam, + att jag slipper leta rätt på en varg-mask! Bra idéer från båda av er, ska se vad allt leder! :D
 7. jaja... titeln är inget som stör mig i alla fall. ...Det finns väl en svensk film som heter "Fucking Åmål" också? Har inte läst hela ditt manus, men ska göra det när jag får tid någon gång!
 8. Hej! Nu är jag här igen! Ni har alla hört sagan om Rödluvan, men hur gammal tror ni att hon är? Hennes ålder nämns inte en enda gång i sagorna. Ifall man ska filmatisera Rödluvan... hur gammal tycker ni att tjejen ska vara? I min värld är Rödluvan runt åtta till tio år gammal, men min kompis tycker att hon ska vara mellan 15 - 17 år. Enligt mig så är 17 år kanske lite för mycket, men jag vill gärna ha era åsikter! :)
 9. Tack för era länkar. Jag ska sätta mig och gå igenom dom i lugn och ro när jag kommer hem! :)
 10. Hej! Nu ska jag terra er lite mer med mina frågor kring att göra en skräck film. I "Sjätte sinnet" (om jag inte minns fel) så är det en sen med den där lill-killen och hans mamma som är i köket. Sedan går mamman iväg med tvätt och lämnar rummet i kanske 5 sekunder, och när hon kommer in till köket igen så är alla lådor utdragna. Det ser ut som om det är ett enda filmklipp, men har dom filmat samma scen två gånger (fast med lådorna på olika positioner) eller står det 70 snubbar i badrummet med linor som dom drar med? Det är säkert en jätte simpel lösning, men det skulle vara kul att få v
 11. Hej! Jag sitter och skriver ett manus till en skräck film, eller en rysare. Jag ville mest ha era åsikter om vad som gör er rädda i en film. Det finns så många olika typer av läskiga filmer. Vissa använder "Bu-effekten" då allting är tyst och plötsligt flyger något fram och skriker högt. Sedan finns ju filmer som Saw och Hostel, men jag anser inte att dom klassas i skräck-genren. Men i alla fall... Ifall ni ser en film, vad är det som krävs för att ni ska hoppa i stolen eller gömma er bakom en kudde? (sen medan jag ändå pratar om skräck film... en kompis tvingade mig att se på "The
×
×
 • Create New...