Gå till innehåll

Anton

Medlemmar
  • Inlägg

    13
  • Blev medlem

Allt postat av Anton

  1. Jag har provat nästan alla som har nämnts här, men tycker att Avid Media Composer och Final Cut Studio är överlägset allt annat. Och på mac givetvis :) (Jag är 19).
  2. Oj, dålig stämning! Med tanke på dina frågetecken trodde jag att du frågade. Jag refererar bara till vad jag lärt mig på mina utbildningar och i arbetslivet...
  3. Hej! 1. Det är viktigt att skilja på codec och container. H.264 är en codec och .mov är en container. 2. När man ska redigera är det viktigt att välja en codec som passar med ditt redigeringsprogram, H.264 är ett "leveransformat" - alltså inte anpassat att redigera i. Du måste göra om dina rå-filer till ett redigeringsformat, Final Cut brukar gilla ProRes, Avid Media Composer gillar DNxHD, Premiere Pro har jag däremot ingen aning om. Googla på det! Tänk på att dina filer kan bli upp till tio gånger större, men det kommer att gå mycket lättare. 3. Olika redigeringsprogram hanterar timelinen olika. I Final Cut bestämmer du ett format (titta på dina rå-filer i browsern) som dina filer är filmade i. Viktigt också med aspect ratio, frame size osv så du slipper rendera. I Avid kan du blanda native codecs hur du vill, men gör en video mixdown när du är klar. Premiere har jag jobbat med så lite, men jag antar att det liknar Final Cut i det att man helst bör anpassa sig efter få-filerna för att slippa onödig renderingstid och utrymme. 4. Tanka ut din film i en hög upplösning och med en bra codec (än en gång, googla!) 5. Ge dig på MPEG Streamclip igen (ett fantastiskt program!). Behöver dina vänner verkligen se din film i 1080p? Skala ned och komprimera så bör du ha en liten och behändig fil.
  4. Det är svårt att säga, du bör ha koll lite på vad du är intresserad av och vad du vill jobba med. Utbildningen är ganska praktisk, så att säga att du vill bli regissör eller fotograf är nog inte det bästa. Och var positiv! :)
  5. Hej Serge! Kul med Örebroare (kommer därifrån själv). Jag går Film och TV-produktionsutbildningen i Fårösund på Gotland och kan rekommendera den varmt. En fantastisk miljö att vistas i, bra lärare, fint boende och en av få utbildningar som har SFX på schemat. Just nu håller vi på med vår slutproduktion, en reklamfilm för stiftelsen Min Stora Dag där många företag har gått in med mycket sponsring. Det faktum att skolan ligger 300m från en filmstudio är också helt otroligt. Själva intagningen kommer att ske per telefon, det är lite klurigt att ta sig till gotland på intervju. Har du fler frågor är det bara att ställa dem :)
  6. Jodå, det är skillnad. Ett montage visar när en karaktär utvecklas eller genomgår en förändring. Tänk typ Rocky eller inledningen i Disney/Pixars Upp. Series of shots är när man vill visa bilder som har med sammanhanget att göra, man kanske vill snabba upp en händelse där ingen förändring sker. Tänk Requiem for a Dream. Har jag rätat ut några frågetecken? :)
  7. Jag har jobbat lite med zoom h4 innan och den tar upp väldigt bra ljud. Mickarna kan man skärma av 90° och 180° (på h2 tom 360°) så det borde inte vara något problem för det ni verkar göra. Kom ihåg att skriva/säga slates och klappa så ni kan synka det sen!
  8. Anton

    Hur gör jag? Manus hjälp!

    jag tror inte att du bara kan be folk att ge dig idéer utan att få något tillbaka, det funkar inte riktigt så... :P
  9. Anton

    Aiptek?

    vad är det du ska göra med den?
  10. Kim-O, jag tror du pratar om SERIES OF SHOTS. Förändras karaktären? Då är det ett montage. Vill du bara visa klipp som har med sammanhanget att göra? Då är det series of shots. Skrivs med stora bokstäver till vänster, och sedan listar du vad som sker i klippen. Glöm inte att avsluta med END SERIES OF SHOTS.
  11. Anton

    Filmterminologi

    Reka - kolla inspelningsplats innan teamet anländer. Frigga - Reflektera mjukt ljus från en huvudljuskälla med t.ex en frigolitplatta. Slask - Ljus som kommer utanför lampans barndoors. Blimp - En blyfattning som sätts på en filmkamera för att den inte ska höras. Kan användas som verb, att blimpa. Redheads - 800W-lampor (speciellt av ett märke, men frågar man efter en redhead menar de en 800W)
  12. Anton

    Filmfolkhögskolor?

    Om du just är intresserad av animation finns Fellingsbro folkhögskola, inte så långt från Örebro. Kolla in: http://www.fellingsbro.fhsk.se/kurser/animation.htm
  13. Jag tror att Örebro Universitet ska dra igång en manuskurs på distans. Kolla upp det, men jag tror ansökningstiden är slut.
×
×
  • Skapa nytt...