Jump to content

X-Cross

Members
 • Posts

  52
 • Joined

Everything posted by X-Cross

 1. schyst, tack för hjälpen :)
 2. Hej hej, går mitt sista år på estet bild och har gjort en film som projektarbete. Detta är min första riktiga film eftersom förut har jag bara gjort machinima och animerade filmer. Ni får gärna ge konstruktiv kritik. Filmen blir dock sämre mot slutet eftersom jag inte hade mycket klipp att jobba med och den ena natt scenen var vi tvungna att spela in på dagen och den andra med så lite ljus så att kvalitén blev fruktansvärd.
 3. Hallå! Jag har nyligen börjat med "riktigt" film efter att hållit på med animation och machinima i några år. Jag filmar med en Canon 550D vilket fungerar utmärkt. Men nu funderar jag på att köpa ett stativ till kameran, har ingen aning om vilket men jag kommer använda det när jag filmer, inte för att ta kort. Någon som har någon aning vilket stativ som borde passa? och jag antar att man bör använda ett annorlunda stativ när det gäller rörliga bilder? Har inte stor koll på sådant alls men lite hjälp vore awesome! Tack! ha de bra!
 4. Hej! Nu är det dags för mig att börja göra mitt projektarbete i skolan eftersom det är mitt sista är på gymnasiet. Eftersom jag älskar att redigera film så tänkte jag ge mig på min första riktiga film. (Har endast hållit på med 3D och machinima förut). Hur som helst, så är det en viss sak jag behöver och det är en vit fyrkantig box med måttet runt (280 x 280 x 280 mm) till (300 x 300 x 300 mm). Den måste passa ett huvud eftersom jag ska nämligen ha en vit box med ett smiley ansikte på. I värsta fall får jag göra en själv men det är svårt att få alla 6 sidor exakt lika raka och stora. Jag har gjort en bild som visar själva konceptet eller vad man ska kalla det. http://img827.imageshack.us/f/boxheadconcept0100000.png/ Om jag skulle misslyckas får jag göra den i 3D och försöka tacka huvudet. Men det skulle vara väldigt tidskrävande :/
 5. Det var värt att bara komma till final. 2 gratis biobiljetter, gratis resa till sthlm, se sin film på en fet bioduk. Det var riktigt nice. En grej som var lite synd var att man bytte ut sin biljett mot en lott. När de skulle ropade upp det vinnande numret (85), kunde jag ej hitta min biljett så de bytte nummer och någon annan lycklig person vann.. Dagen efter låg det en lott på mitt nattygsbord och på den stod det nr 85 xD. Haha, vinnar 2 priser på en kväll hade inte varit fel, men undrar hut publiken skulle reagera. :P
 6. Riktigt nice. Förstår varför den fick det priset. Men jag måste säga att ljudeffekterna var också väldigt bra.
 7. Riktigt grymt gjord! Vet själv hur krävande 3D är och skulle aldrig klara av att göra något så bra! :D
 8. Den var nice, antar att ni tog mycket inspiration från "where the wild things are" med texten? Och musiken var också lite lik :P.
 9. Se filmen här: http://www.vattenfilm.se/finalister/watch/207.html ( En film om vatten som vi gjorde till en tävling, och vi vann till och med! :D http://www.svensktvatten.se/web/Hem.aspx ) Anledningen till att kvalitén inte är den bästa är för att det fungerade inte att ladda upp i HD format. Och tyvärr så var vi tvungna att ta bort alla ljudeffekter pga olika copyright grejer. Men jag hoppas ni tycker om den ändå :)
 10. X-Cross

  Uh-Oh

  Har redan prövat det. Fast ljuset blev inte så bra :/ http://www.youtube.com/watch?v=SDbRGtOxtQo
 11. X-Cross

  Uh-Oh

  Jag har postat ganska mycket de senaste dagarna. Men nu är det slut med tester och dags att börja jobba på lite längre filmer. Var bara tvungen att göra en sista video med den rosa kuben >.> http://www.youtube.com/watch?v=pXldmWpBhEc
 12. Joo, jag är inte så bra på att jobba med ljus i 3DS. Har inte hållit på med det länge alls. plus, som du kanske märker så var det ett bug när han springer förbi dörren. skuggan går även igenom dörren. Kunde inte fixa det D:
 13. Gjorde ett 3D tracking test med hjälp av Boujou. Var riktigt kul att lära sig något nytt. Gjorde även den rose gummi figuren i mudbox. Funderar på att använda den i fler filmer, ska nog gå in djupare på just 3D någon gång :). (det är ett antal fel som jag inte kunde fixa :/.. Eller som jag upptäckte efteråt) http://www.youtube.com/watch?v=SDbRGtOxtQo
 14. Haha, hade varit kul om du laddade upp de klippet. Vill gärna se det xD
 15. Riktigt bra måste jag säga. Antar att den är district 9 inspirerad? Hur som helst. Jag gillar hur han fick flashbacks och storyn började knyta samman. Sedan var det även snygga effekter och jag antar att skådespelarna var ganska bra också :P. Det enda jag inte tyckte var så bra var hur han med blont hår sprang ut ur bilen helt grön och hade ringen I handen. Jag har ju ingen aning om vad som hände med honom eftersom man inte fick se det inne i bilen (såg ut som att han var biten i halsen). Men de andra två verkade inte reagera så starkt på att han dog men istället på att han hade ringen. Hursomhelst, han som blev biten skulle nog inte köra enda dit med en ring när han har blivit förgiftad. Verkade ansträngande för honom att bara ta några steg. Tror han inte skulle kunna styra ordentligt heller :P. Men, det var i princip det enda jag störde mig på. I alla fall, riktigt bra gjort :).
 16. Jaha, då har jag antagligen inte hittat så bra sidor :P. Om ni har några tips på sidor som säljer dom lite billigare så får nu gärna länka :).
 17. Hmm, den kostar ju runt 10000kr. Eller, jag hittade ingen billigare är 9000 i alla fall. Vet du om de finns någon lite billigare HD kamera? :P
 18. Hej! Jag har funderat ett bra tag nu att gå över från endast dator animering till riktig film. Men problemet är att jag vet inte så mycket om kameror. Jag vill helst ha en HD kamera som kan filma i 720p eller 1080p men jag antar att pris skillnaden är stor. Jag har inte så värst mycket pengar just nu, men runt 5000kr går väl bra. Om det finns några bra för det priset vill säga :).
 19. Ahaa, hehe. Som sagt, jag vet inte så mycket. Alla säger helt olika saker så jag blir bara helt förvirrad. Idag så testade jag även mixa machinima med real life footage. Det var riktigt kul och funderar på att göra en hel film så någon gång: http://www.vimeo.com/6444612 :)
 20. Fick faktist höra om Moviestorm just igår. Det bra med det är ju så klart det där mer upphovsrättsliga grejer som du sa. Fast jag tror jag skulle ha väldigt svårt att släppa wow machinima. Det finns så mycket bra program gjorda för just wow machinima. Det finns så mycket man kan göra och det är ändå simpelt. Asså, jag vet inte riktigt vad det är med det som fascinerar mig så mycket men jag har haft samma diskussion med folk som också gör wow machinima och de säger exakt samma sak. Men jag har ingen aning var gränsen för machinima går, jag tänker: Så brett som möjligt så länge man använder spelmotor.
×
×
 • Create New...