Gå till innehåll

Punx

Medlemmar
  • Inlägg

    30
  • Blev medlem

Allt postat av Punx

  1. Ska prova era tips så får vi se hur det går, bara en halvviktig detalj som saknas nu, snön :)
  2. Var ute här om dagen och filmade lite natur, bara för att lära mig min kamera, jag provade att filma med olika skärpedjup med manuell fokus. Men det är så svårt att se på lilla displayen på kameran om det är bra fokus eller inte, när jag förde över filmen till datorn ser det inte alls så skarpt ut som jag trodde att det skulle bli. Finns det något knep för att kunna göra detta bättre, då jag ska filma mest snowboard till vintern så kan man inte ha med extra monitorer osv..
  3. Jag håller på att trixa lite med en animation i AE 7.0, "animate a signature" (http://www.creativecow.net/articles/rabinowitz_aharon/animating_signature/) Jag får till allt som det ska vara i AE, men nu har jag rendererat och ska importera den i Premiere Pro 2.0 så syns inte min animering, det blir bara en svart ruta så att säga. Vad kan det vara jag missat?
  4. Punx

    Vilket filter?

    okej tackar
  5. Punx

    Vilket filter?

    Någon direkt länk till det filtret då jag inte har koll på filter å sånt för fem öre :)
  6. Punx

    Vilket filter?

    Någon som tips på vilket filter jag ska använda, (om det gör skillnad) då jag filmar snowboard, dvs snömiljö. Jag filmar med en JVC Grd20 kamera.. gärna länk till filtret.
  7. Punx

    Inspelning i snöklimat

    Det ska väl brännas på dvd är det tänkt.
  8. Punx

    Inspelning i snöklimat

    Jo som de flesta andra snowboardfilmer kommer jag dra ner farten på klippen, jag vet dock inte hur mycket men säg att jag ska dra ner farten till 70 - 80% ska ja fortfarande köra 1/120 ?
  9. Punx

    Inspelning i snöklimat

    Jag har en sunkig kamera så jag antar att det inte är inbyggt, tror bara jag kan köra på 1/50 eller 1/120.. vilken ska jag välja av dem? Stativ har jag iaf, det får bli som det blir då :)
  10. En fråga som riktar till er som spelat in film i snöklimat, speciellt snowboard film eftersom det är en sådan jag ska spela in. Vad har ni för tips på inställningar som man bör ställa in.. osv osv, så många tips som möjligt. Ja jag vet att testa sig fram är bästa sättet men jag vill ändå ha tips så ös på!
  11. Håller på att klippa en liten film men jag behöver tips på codecs för komprimering, filmen ska brännas ut på dvd är det tänkt. Bör jag komprimera den eller ska jag exportera den direkt från Premiere Pro till dvd? Jag testade att komprimera med mainconcept dv codec men då blir texterna inte helt bra. Tips och förslag hur jag ska göra tack :)
  12. aha ja det lär ju kunna vara något sånt, har ju inte världens bästa kamera så det är säkert den som spökar.
  13. Nu har ja fipplat en del med manuella inställningarna, filmade en snutt i mitt rum alldeles nyss.. ser bra ut då man spelar upp det på kameran men då jag lägger in det på datorn blir det kolmörkt nästan... vad är fel? Jag capture med adobe premiere pro.
  14. Punx

    Spela Baklänges?

    ett sätt är ju att högerklicka på klippet i tidslinjen och välja "speed/duration" har jag för mig att det står och där det står 100% sätt ett minus framför (-100%)
  15. jag tog fram manualen å låg igår kväll å läste å läste å pillade på kamran så nu tror jag att jag har rätt bra humm om vart man ställer in saker, sedan så är väl resten en fråga om att testa sig fram.. :)
  16. Tjena, jag sitter å pillar med min dv-kamera (en JVC GRD-20). Vi filmar en del snowboard-åkning med denna kamera och hittills har vi bara filmat på "Auto" läget men jag funderar på om man kan få till bättre kvalité i manuella läget, bilden blir en aning grynig nu, (jag vet att det inte är världens bästa kamera men tror ni att man kan få till det bättre med manuella inställningar? Någon som kan ge några bra tips/erfarenheter på hur man ska ställa in "whitbalance" & "shutter" för bäst resultat.
  17. Punx

    Dela upp projekt i delar

    det är ju ett alternativ det helt klart, det vore dock sönt å kunna börja med helt tomma timelines när man börjar på en ny del. Det är inget avancerat jag klipper, snowboardfilm men det blir rätt mycket klipp så jag ska försöka hålla det så icke rörigt som möjligt. :)
  18. Finns det något smart sätt att dela upp en film. Tex, man börjar med att göra ett intro, sparar det sedan börjar man med en ny helt tom timeline å gör nästa del, och i slutändan så sätter man ihop allt å vips så har man filmen. Någon som har något bra knep så det inte blir så rörigt då man klipper? Jag kör i premiere pro föresten.
  19. Punx

    Capture

    fel.. ta bort
  20. Punx

    Bränna DVD-skivor

    Det är på tv´n det blir hackigt, iofs så har jag inte fipplat med så mycket inställningar i premiere för jag vet inte riktigt vad som ska ställas in osv. Datorn min är inte trött på nått sätt så det kan vi stryka. btw: Gorse du är en hjälte som orkar hjälpa till såhära, stort tack! :)
  21. Punx

    Bränna DVD-skivor

    Håller nu på att bränna ut en avi-film till dvd så jag kan spela filmen i dvd-spelaren. Detta har jag fått till men det hackar, någon som har nån idé om vad det kan vara? Jag brännde ut filmen i Premiere Pro.
  22. Punx

    Bränna DVD-skivor

    jo jag hängde nog med tror jag men jag har några frågor kvar, vad är det för skillnad på: "ISO" "UDF" "UDF/ISO" Dessa alternativ har jag att välja mellan då jag ska skapa en skiva med filer.
  23. Har köpt en dvd-brännare och nu har jag några frågor. Tänkte börja med att bränna ut saker från hårddisken på skiva så jag kan formatera datorn, men vilka inställningar ska jag göra i Nero 6 för att kunna bränna filmer, mp30r osv som "filer" på en dvd-skiva, finns ju tusen olika inställningar "ISO" "UDF" osv osv.. hjälp, /förvirrad.
  24. Punx

    Premiere Pro & ljud

    Behöver mera hjälp med ljudet.. har lagt in två låtar på min filmsnutt, en av dem fungerar perfekt men den andra låter kostigt då jag exporterar filmen. det liksom "knäpper" i låten.. den funkar normalt då jag kör den i winamp. någon som har nått förslag på vad det kan vara? den låter även okej då jag kör preview´n i premiere men efter exporteringen blir det crap.
  25. Punx

    Premiere Pro & ljud

    orange: gjorde som du sa å vips så vart det svinbra :) tack så mkt
×
×
  • Skapa nytt...