Jump to content

Hjälp med manuella inställningar på dv-kamera


Punx

Recommended Posts

Tjena, jag sitter å pillar med min dv-kamera (en JVC GRD-20).

Vi filmar en del snowboard-åkning med denna kamera och hittills har vi bara filmat på "Auto" läget men jag funderar på om man kan få till bättre kvalité i manuella läget, bilden blir en aning grynig nu, (jag vet att det inte är världens bästa kamera men tror ni att man kan få till det bättre med manuella inställningar?

 

Någon som kan ge några bra tips/erfarenheter på hur man ska ställa in "whitbalance" & "shutter" för bäst resultat.

Link to comment
Share on other sites

Blir bilden grynig är det ett tecken på att den gainar bilden (ljusar upp elektroniskt), vilket kameror gör om den tycker det är för mörkt och är inställd på automatik.

Jag föreslår verkligen att du lär dig kameran i manuellt läge. Det är ganska lätt att lära sig grundläggande saker med en DV kamera. Lek med bländaren & slutartider.

 

Normalt sett är standar slutartiden 1/50 sekund.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nu har ja fipplat en del med manuella inställningarna, filmade en snutt i mitt rum alldeles nyss.. ser bra ut då man spelar upp det på kameran men då jag lägger in det på datorn blir det kolmörkt nästan... vad är fel? Jag capture med adobe premiere pro.

Link to comment
Share on other sites

Det är nog snarare tvärtom att det ser fel ut på kameran. Man brukar alltid ha stor nytta av att ha en monitor eller tv att se bilden på eftersom kamerans små displayer inte alltid återger rätt. Sen kan det ju vara så att man har råkat satt inställningar på sin display så man tror det ser ljusare ut än det gör.

 

Jag hade en inställning på en gammal kamera som hette "Brightness". Jag använde den för att få mörkare eller ljusare, men senare upptäckte jag att den inställningen itne alls ändrade bilden som spelades in, utan bara ljusstyrkan på displayen. Så man bör vara uppmärksam! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...