Jump to content

Punx

Members
 • Content Count

  30
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

 • City
  Sundsvall
 • Job/title
  Elektronik
 • Name
  Tomas

Filmskapande

 • Interests
  Snowboard
 1. Ska prova era tips så får vi se hur det går, bara en halvviktig detalj som saknas nu, snön :)
 2. Var ute här om dagen och filmade lite natur, bara för att lära mig min kamera, jag provade att filma med olika skärpedjup med manuell fokus. Men det är så svårt att se på lilla displayen på kameran om det är bra fokus eller inte, när jag förde över filmen till datorn ser det inte alls så skarpt ut som jag trodde att det skulle bli. Finns det något knep för att kunna göra detta bättre, då jag ska filma mest snowboard till vintern så kan man inte ha med extra monitorer osv..
 3. Jag håller på att trixa lite med en animation i AE 7.0, "animate a signature" (http://www.creativecow.net/articles/rabinowitz_aharon/animating_signature/) Jag får till allt som det ska vara i AE, men nu har jag rendererat och ska importera den i Premiere Pro 2.0 så syns inte min animering, det blir bara en svart ruta så att säga. Vad kan det vara jag missat?
 4. Punx

  Vilket filter?

  Någon direkt länk till det filtret då jag inte har koll på filter å sånt för fem öre :)
 5. Någon som tips på vilket filter jag ska använda, (om det gör skillnad) då jag filmar snowboard, dvs snömiljö. Jag filmar med en JVC Grd20 kamera.. gärna länk till filtret.
 6. Det ska väl brännas på dvd är det tänkt.
 7. Jo som de flesta andra snowboardfilmer kommer jag dra ner farten på klippen, jag vet dock inte hur mycket men säg att jag ska dra ner farten till 70 - 80% ska ja fortfarande köra 1/120 ?
 8. Jag har en sunkig kamera så jag antar att det inte är inbyggt, tror bara jag kan köra på 1/50 eller 1/120.. vilken ska jag välja av dem? Stativ har jag iaf, det får bli som det blir då :)
 9. En fråga som riktar till er som spelat in film i snöklimat, speciellt snowboard film eftersom det är en sådan jag ska spela in. Vad har ni för tips på inställningar som man bör ställa in.. osv osv, så många tips som möjligt. Ja jag vet att testa sig fram är bästa sättet men jag vill ändå ha tips så ös på!
 10. Håller på att klippa en liten film men jag behöver tips på codecs för komprimering, filmen ska brännas ut på dvd är det tänkt. Bör jag komprimera den eller ska jag exportera den direkt från Premiere Pro till dvd? Jag testade att komprimera med mainconcept dv codec men då blir texterna inte helt bra. Tips och förslag hur jag ska göra tack :)
 11. aha ja det lär ju kunna vara något sånt, har ju inte världens bästa kamera så det är säkert den som spökar.
 12. Nu har ja fipplat en del med manuella inställningarna, filmade en snutt i mitt rum alldeles nyss.. ser bra ut då man spelar upp det på kameran men då jag lägger in det på datorn blir det kolmörkt nästan... vad är fel? Jag capture med adobe premiere pro.
 13. ett sätt är ju att högerklicka på klippet i tidslinjen och välja "speed/duration" har jag för mig att det står och där det står 100% sätt ett minus framför (-100%)
 14. jag tog fram manualen å låg igår kväll å läste å läste å pillade på kamran så nu tror jag att jag har rätt bra humm om vart man ställer in saker, sedan så är väl resten en fråga om att testa sig fram.. :)
×
×
 • Create New...