Jump to content

Blanda gips


Recommended Posts

Häll aldrig gipsvatten i avloppet. Det blir garanterat stopp även om det ser helt upplöst ut. I övrigt är det bara att doppa bindorna, och jobba ganska snabbt. Bara gips och vatten skall bli lite lösare än filmjölk, men tjocknar snabbt.

Link to comment
Share on other sites

[citat=gorse]Häll aldrig gipsvatten i avloppet. Det blir garanterat stopp även om det ser helt upplöst ut. I övrigt är det bara att doppa bindorna, och jobba ganska snabbt. Bara gips och vatten skall bli lite lösare än filmjölk, men tjocknar snabbt.[/citat]

 

"Lite lösare en filmjölk" 1/3 gips 2/3 vatten då kanske..?

Jag har köpt 1 kg gips i en påse fick inget recept.

Link to comment
Share on other sites

Jag kan inte säga receptet exakt, men börja med hälften vatten och hälften gips i en liten sats så ser du när det är lagom. Det brukar inte behövas så mycket vatten. Som sagt, det tjocknar snabbt. Sen kan du blanda större satser. Som grabb byggde jag modelljärnväg med hönsnät och gipsbindor och då klippte jag remsor som jag doppade snabbt i vatten. För lösgips gäller det att jobba ganska snabbt, och ha något att lägga gipset på annars rinner det genom maskorna. Blanda inte för mycket i taget, för när härdningen börjar går det mycket snabbt, mindre en minut innan det är hårt.

Det är inte så kritiktiskt hur man blandar. Blir det för mycket vatten kan man hälla av lite vatten när gipset sjunker ner i botten i burken. Men som sagt, prova med en liten sats först, sen ger det sig självt.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...