Jump to content

Problem med minnet i AE


Norbert

Recommended Posts

När jag skulle rendera ett klipp från After Effects fick jag upp en ruta där det står:

 

"After Effects: not enough memory to create compression buffer.

(1215K requested, 0K available)

 

( 53 :: 30 )"

 

Ibland får jag även upp följande ruta:

 

"After Effects error: could not create 720 x 576 image buffer.

 

( 7 :: 39 )"

 

Jag har provat att öka användningen av minnet i AE, och jag har till och med provat att ge den en disc cache på 2000MB. Inget verkar hjälpa. Är det bara att åka till affären och handla mer RAM-minne eller går det att lösa i datorn på något sätt? Ska man inte kunna rensa RAM-minnet på något sätt?

 

P.S. Det här problemet uppstod först när jag skulle rendera ett lite längre klipp, närmare bestämt 18 sekunder långt. Kortare klipp under 10 sekunder hade jag inga problem med.

Link to comment
Share on other sites

[citat=lilla_farbrorn]vet bara att de flesta adobe-program inte mår så bra av att ligga på samma disk som operativsystemet. hade problem på grund utav detta förut. bra grej att veta kanske...[/citat]

Det är inget problem alls. Det som däremot blir problematiskt är när dom filer man jobbar med ligger på systemdisken.

Link to comment
Share on other sites

[citat=Rogge][citat=lilla_farbrorn]vet bara att de flesta adobe-program inte mår så bra av att ligga på samma disk som operativsystemet. hade problem på grund utav detta förut. bra grej att veta kanske...[/citat]

Det är inget problem alls. Det som däremot blir problematiskt är när dom filer man jobbar med ligger på systemdisken.[/citat]

 

nehe? senast igår när jag installerade photoshop åt en polare på c-disken (operativsystemet låg också där.) fick jag ett meddelande om att detta bör undvikas..

Link to comment
Share on other sites

[citat=lilla_farbrorn]nehe? senast igår när jag installerade photoshop åt en polare på c-disken (operativsystemet låg också där.) fick jag ett meddelande om att detta bör undvikas..[/citat]

När jag installerar PS CS så kommer det iaf ingen varning upp. Installationsprogrammet föreslår ju tom C:\Program\Adobe\Photoshop CS trots att jag har flera diskar. Vi har väl olika versioner mao.

Link to comment
Share on other sites

Generellt gäller detta - oavsett plattform:

 

1. Applikationer kan givetvis ligga på startdisken - detta är bäst eftersom applikationerna genererar en massa filer som läggs i systemmapp oavsett om man gillar det eller inte..

 

2. Projekten däremot - kan med fördel ligga på separat disk. Detta rekomenderas av dom flesta tunga video- och ljud-program.

 

Själv har jag bara system och apps på startdisken. Allt annat - projekt, scratch, renderingar, etc - har jag på en FireWire-disk vid sidan om. Jag har aldrig haft några problem på många år.

Link to comment
Share on other sites

Jag har både program och filer på separat disk. Har till och med tillägnat en 2000MB mapp på den separata disken som cache till AE.

 

Hehe, jag köpte inte mer RAM-minne även om jag kanske skulle behöva det (jag har 256MB). Jag bara startade om programmet, det funkar faktiskt bra i många fall. XD

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...