Jump to content

Zombiefever


TDA

Recommended Posts

Just det, som rubriken antyder så är det rena rama julafton för oss cineaster som vet att uppskatta zombies. Dels så har vi ju Romeros återkomst med Land of the dead. Poster, recension och en grym trailer ligger ute på http://www.aintitcool.com. Jag tror inte att den kommer göra någon besviken, sommarens mest efterlängtade film?

 

I sommar kör även SF en bunt med skräckfilmer och vad finner vi där, jo en zombierulle så klart. Dead Meat är en irländsk hyllning till de gamla italienska filmerna, ni som bor i Göteborg kan se den redan nu.

 

Neil Marshall som gjorde det lilla mästerverket Dog Soldiers planerar även han en zombierulle, läs mer i hans krönika i Total Film. Tobe Hooper är på gång med en film som kort och gott heter Zombie.

 

Sverige då? Jo även här produceras en del zombiefilm även om det är på amatörnivå (kolla upp Zombieslayer, Die Zombiejäger, Evolutionens sista dagar etc). Men nu när John Ajvide Lindqvist debutroman om vampyrer filmatiseras så kanske man kan hoppas på även en filmatisering av hans nya bok. Svenska zombies på bio känns inte helt omöjligt längre.

 

Men glöm inte bort de gamla pärlorna. På http://www.cdon.com kan man köpa Romeros klassiska triologi i en snygg box för 149:-. Skamligt billigt för så bra filmer. Sen måste man ju se både nyversionen av Dawn of the dead och Tom Savinis remake av Night of the living dead. Missa inte heller Undead, störtskön Nya Zeeländskt film.

Link to comment
Share on other sites

Och när du ändå nämner remaken av "Dawn of the Dead" så tycker jag att även "Shaun of the Dead" borde nämnas. För er som inte sett den, så kan jag säga att den känns lite som en korsning av "Lock Stock and Two Smoking Barrels" och "Dawn of the dead".

Link to comment
Share on other sites

Ahh coolt, får hoppas att man hittar den här på forumet inom en snar framtid. Tänkte själv försöka mig på en film i genren.

 

Ah, "Shaun fot eh Dead" är väl egentligen den som är den mest nyskapande zombierullen, fast vad vet jag. Jag tyckte tom. att 28 dagar senare är en bra zombierulle, vilket tydligen är en uppfattning jag är ganska så ensam om.

Link to comment
Share on other sites

Åh nej, när 28 dagar senare kom ut tyckte jag det var en av de grymmaste filmer jag sett och Shaun of the dead är ju hur kul som helst. Vår film kommer snart upp på "kolla min film" hoppas jag, fast den är inte super bra. Mer änn anledning att få testa den nya tryckluftspumpen. :)

Link to comment
Share on other sites

Land of the dead kan ju inte bli något annat än bra, det är ju Romero som gör en zombie-film vi snackar om.

 

28 dagar senare var grymt bra, men jag kan inte förstå hypen kring Shaun of the dead. Den har väl några coola tributes och några små roliga skämt, men som helhet?? Näää, gillade den inte speciellt mycket, kanske det är brist på såna filmer och det är därför så många gillar den??

Link to comment
Share on other sites

Men det är just den svarta humorn som finns med i "Shaun of the Dead" som är så kul. En polare till mig blev grymt besviken på att "Dawn of the Dead" inte var så skrämmande som han trott. Han sa att han skrattade mer än han gömde sig bakom kudden. Humorn i Dawn of the Dead är underbar och det är ju därför jag gillar Shaun of the Dead, där finns exakt samma humor, bara 10 gånger mer av den.

 

Ska bli spännande att se tryckluftstestet. Hade själv tänkt mig på en sådan annordning. När vi skulle göra en liten splatter, för ett par år sedan, så tejpade vi fast en smällare på en stålplatta som vi i sin tur tejpade fast på kroppen. Ovanpå den här smällaren tejpade vi en kondom fylld med blod. Oj oj oj vad vi skvätte ned allt när den small. Effekten blev helt klart godkänd, fast vi fick vara sparsamma med smällarna eftersom de blev förbjudna just det året.

 

OBS! Ovanstående är inget som jag rekomenderar då min tröja började brinna pågrund av stubinen osv. Men coolt blev det. ;)

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker Shaun of the dead är nån sorts blandning av Dawn of the dead och montey python, kulmed alla små onödiga detaljer som dom tänker på:)

 

Det där ni gjorde funkar ju precis som squibs bara att man använder stubin istället för el ledning väl? Gjorde det inte jävligt ont med metall plattan som trycks in i kroppen? På riktiga squibs använderdom ju skumgummi mellan kroppen och metallen. :)

Link to comment
Share on other sites

Njae, vi använde ett tjock lager med tyg mellan plattan och kroppen, så ont gjorde det inte. Men något avslappnat ansiktsuttryck var det svårt att få fram när man visste att en kinapuff skulle brinna av vilken sekund som helst.

 

Tänkte att jag skulle ta och bygga mig en sådan där annordnig som de har i Dawn of the Dead, en sån som får det att se ut som man blir skjuten i huvudet. Egentligen inte speciellt svårt, bara och ta en slang, fylla den med blod och gömma bakom huvudet. Sedan får man ha någon som blåser i andra änden..........

Link to comment
Share on other sites

Njae, inte i munnen. Jag tänkte att skottet träffar i pannan och kommer ut från bakhuvudet, så att det skvätter upp mot en vägg. Jag har nyss testat min lilla annordning med vatten, och det funkar skitbra. Gäller bara att tajma skådespelarens "ryck" med blodskvättandet. Tänkte lägga upp en liten testfilm, när jag lyckats komma åt en DV kamera.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Liket lever! ;)

 

Brad Pitts produktionsbolag (Plan B) och Paramount har köpt rättigheterna till Max Brooks (Ja, Mel är hans pappa) bok World War Z. Max har tidigare skrivit boken The Zombie Survival Guide och hans nya bok är inspirerad av en bok med vittneskildringar från WW2. Fast här handlar det så klart om hur livet ter sig efter att zombies tagit över världen. Enligt Max kommer filmen bli mörk och realistisk (förutom att det kryllar av odöda då) inte humoristisk som överlevnadsguiden.

 

Zombies....ahhh, you gotta love 'em.

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker mest att det känns som att Zombie-genren har blivit kul och tagit upp Romeros sammhällskommentarsvinkel. Inget fel i det men det var väldigt länge sedan jag såg en Zombiefilm med obehaglig stämning och som fatiskt är läskig. I mina ögon är det egentligen bara italienarna ssom har grejat det där. Fulcis Zombi är fortfarande min favorit.

Link to comment
Share on other sites

Såg för övrigt Land OF The Dead nu ocså har inte sett den tidigare... Den var riktigt grym, min nya favorit Zombie film... Är det nån som vet om det är ny zombiefilm på gång? Skulle vilja se nån på bio...

Link to comment
Share on other sites

[citat=Munthe]Jag tycker mest att det känns som att Zombie-genren har blivit kul och tagit upp Romeros sammhällskommentarsvinkel. Inget fel i det men det var väldigt länge sedan jag såg en Zombiefilm med obehaglig stämning och som fatiskt är läskig. I mina ögon är det egentligen bara italienarna ssom har grejat det där. Fulcis Zombi är fortfarande min favorit.[/citat]

 

Jag tycker Zack Snyder gör ett bra försök att få in det obehagliga i remaken av Dawn of the Dead. Att han gjorde alla zombies snabba är nog vad som krävs för att idag skrämma nån.

Link to comment
Share on other sites

Nä, jag håller med Munthe. Fulci lyckades skapa en speciell skitig/vidrig atmosfär som ingen gjort sen dess i zombiefilmer.

Att zombies springer kan vara helt ok, men om de kan springa varför skulle de då inte kunna klättra och liknande?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

håller faktiskt med föregående talare.

jag älskade Dawn/Shawn of the dead

men land of the dead sög faktiskt hästpung

 

var inte speciellt rädd nångång

dessutom störde jag mig som fan på den Zombien vars huvud

hänger kvar av trådar, så kastar han fram huvudet typ och biter

personen ( om ni förstår =) )

 

nä jag tycker den var kass

 

ååååh jag är riktigt sugen på Dead Rising till Xbox360 ser riktigt fränt ut :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...