Jump to content

bästa fisheyet?


hankie

Recommended Posts

Jag har funderat länge på att skaffa en bra fisheye. Jag vill inte ha nån vinjettering och det ska va 0.3-0.5... Har panasonic nv gs120 med 37 mm filtergänga... Vilken ska man satsa på? Har hört nånstans att century optics har en för 37 mm? Skulle den passa mig kanske? Eller går det lika bra med en raynox 3030pro kanske? Vad ska man tänka på när man köper fisheye för att få det så bra som möjligt?

 

Hur fungerar filter tillsammans med fisheyet? kan man ha båda på? tänkte införskaffa ett NDfilter då jag filmar det mesta i snö..

Link to comment
Share on other sites

Såklart jag ska filma snowboard :D

 

Men erreth på b&h kan man få en baby death för 2300? Varför köpte du en century för om det inte var så stor skillnad på den och raynoxen? är ganska ny med dv-kamera och så... så förklara gärna om jag inte fattar...

Link to comment
Share on other sites

köp en raynox mx3000, finns på http://www.cyberphoto.se om du använder sökfunktionen på startsidan och skriver t ex mx3000

 

sen köper du en sony 0.6x vidvinkel (dom är silverfärgade), 37mm filtergänga.

plocka isär sony-linsen och behåll frontlinsen för den ska du sedan limma fast i ett 58mm filter. sedan skruvar du 58mm filtret på din mx3000 (som har 58mm filtergänga).

 

där har du ett fisheye som är sjukt grymt! vidare än century optics mkII-modellera av deras "deathlens" (0.3x fisheye) som ligger på ca 11 tusen kronor här i sverige.

 

 

mx3kmod som hela det här experimentet brukar kallas, började av mig för nåt år sen och nu är det vida känt... jag använder dock en kenko 0.42x (kcw-042) frontlins men sony 0,6x linsen är den ultimata har jag sett tester på andra som provat experimentet.

 

// eric

http://www.de-interlaced.net

filmar mycket skate osv.. kolla hemsidan (om norrmännen har fått upp servern, fattar inte varför det krånglar så mycket. jag betalar ju för domänen!!)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nizze.

 

Jag håller med. det är för mycket fisheye. särskilt i skateboard. Om folk börjar filma skate så köper dom nästan ett fisheye först och sen börjar dom fundera vilken kamera som skulle passa till fisheyet. haha.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

[citat=Poppe]Nizze.

 

Jag håller med. det är för mycket fisheye. särskilt i skateboard. Om folk börjar filma skate så köper dom nästan ett fisheye först och sen börjar dom fundera vilken kamera som skulle passa till fisheyet. haha.[/citat]

 

 

Meeeeh,,,

Finns ju bara en kamera och ett fisheye för skate... vx1000 +century mark1.

DVX100 börjar åxå bli poppis dock...

Link to comment
Share on other sites

Tjohej!

Såg att ni skrev om mx3kmodden. Har gjort en liknande grejj fast med linsen från en xl-3000. Lossnade från snap-on fästet efter de att jag fick en skate uppskjuten i kameran.

 

Jämförelse bilder:

 

Före: http://193.15.169.143/everteam/uppload/raynox%20mod/raynox-innan.jpg

Efter: http://193.15.169.143/everteam/uppload/raynox%20mod/raynox-effter.jpg

Lins: http://193.15.169.143/everteam/uppload/raynox%20mod/on-cam.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...