Jump to content

Ny videoredigeringsdator för green screen.


Rampunzell

Recommended Posts

Hej.

 

Jag har fått i uppgift att köpa in en videoredigeringsdator till mitt jobb och då jag har jobbat en hel del med redigering så kan jag inte så speciellt mycket om hårdvaran. Vi har någon form av deal med stationära HP workstation datorer. Så det måste vara någon av dem. Priset får ligga mellan 25000-35000. (kanske lite högre)

 

Det vi kommer arbeta med främst är green screen. Vilket kräver en hel del av datorn. På den förra jag hade så gick det bra att klippa film, men så fort film skulle sättas bakom film, ljussättning förändras, eftereffekter läggas till så började datorn att hacka, vi jobbar i full-HD också.

 

Så vilken HP workstation skulle ni välja och vad är viktigt att ha bra utav för att datorn ska orka redigera filmen. Kan man köpa in en datorn för detta pris som kan leverera en smidig arbetsprocess.

 

 

Hälsningar

R.

Link to comment
Share on other sites

Hur mycket datakraft du behöver beror på vilket videoformat du ska använda. Så var snäll berätta fler detaljer.

 

Själv har jag en grön duk köpt för 549:-. När jag testat så har jag kunnat redigera med Premiere Elements på en laptop köpt för drygt 5,000:-. Spelar in gör jag i 24 Mbps, 1920*1080, 50i. Duger det för dig så behöver du nog inte bekymra dig.

 

Just det ja, vad menar du med full HD? Det låter som om du menar 1920*1080 men då ännu högre upplösning börjar bli populärt så föreslår jag att du specificerar.

Link to comment
Share on other sites

Nää, jag menar 1920*1080. Om jag ställer om frågan lite. Vilka delar i datorn behöver vara av hög kvalité för att redigeringen skall flyta på utan att lagga. Är det grafikkortet? Är det processorn? Ram-minnet? Jag måste utgå ifrån en HP workstation, men jag kan välja vilka komponenter som den skall ha. Så ifall du/ni ska ha en bra HP workstation för att redigera film, för max 35 laxar hur skulle den se ut?

 

Så fråga

 

A) Vilka komponenter är viktigast i en filmredigeringsdator för att den inte skall lagga när man redigerar?

B) Hur skulle ni bygga er HP Workstation för det ändamålet?

 

 

Hälsningar

R.

Link to comment
Share on other sites

Det finns flera olika videoformat med samma upplösning. I första approximation kan man säga att ju högre bitrate, desto kraftfullare hårdvara behöver du. Exempelvis behöver du snabba hårddiskar om du har hög bitrate.

 

Själv använder jag bitrate 24 MBps på en billig laptop. Men mina trickfilmningar är bara några sekunder långa. Du däremot har kanske tänkt lägga upp en timme material med 100 MBps.

 

Så försök specificera mer detaljer.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...