Jump to content

Scenograf/attributör söks till spännande slutfilmsprojekt


STORM Movies

Recommended Posts

Vi på Kalix Folkhögskola söker någon passande person som kan tänka sig att ansvara för scenografi/rekvisita/attribut till vårt slutfilmsprojekt med arbetsnamnet "Sista Tangon i Kalix". Filmen skall bli en kortfilm på 15 min och är tänkt att visas på olika festivaler.

 

Då det är ett skolprojekt kan någon lön inte utbetalas. Däremot står vi för alla omkostnader såsom resor, boende och viss mat under produktionen.

 

Filmen kommer spelas in i Kalixregionen under 6 inspelningsdagar v.19. Men förproduktionen pågår nu för fullt och skulle därför vilja tillsätta denna funktion omgående eller så snart som möjligt.

 

Hör gärna av dig om du har frågor och om intresse finns!

 

MVH

David

Produktionsstuderande, Kalix Folkhögskola

 

SYNOPSIS:

 

I en liten norrländsk småstad bor Kim och Zofia. Ovetandes om varandras existens och liknande bekymmer, tills en dag då de båda möts. Kim börjar som vanligt sin morgon med dagdrömmande och dansar fram på landsvägen, påväg till sitt hatade jobb som svetsare på ortens stora fabrik. Han får lift av Zofia, som för nuvarande bor i sin bil, då hon grälat med sin fästman Mats. Kim och Zofia blir varse om att de båda delar en passion för finsk Tango. Ett intresse som för Kim har lett till väldig mobbing från de andra grabbarna på fabriken, däribland Mats.

 

När Kim väl kommer till jobbet så hittar han en rosa balettkjol i sitt skåp och blir utskrattad. Inte nog med det så blir han utskälld av sin pappa, som också jobbar på fabriken, för att han kommer försent. Kim bränner sig med flit på svetsen för att kunna gå ifrån jobbet. Hans pappa blir mycket besviken.

 

Zofia får oväntat besök av sin fästman i den lilla mataffären där hon jobbar. Mats vill föronas och att de ska fortsätta bygga vidare på drömmen om att bilda familj. Det slutar med att de har sex, men Mats vet inte om att Zofia aldrig har slutat ta sina ppiller.

Nästa gång Zofia och Kim möts så håller hon nästan på att köra över honom. Kim ligger raklång längs vägen, med bandage om ena handen och en Mintuflaska i den andra. Genom att backa tillbaka bilen, köra på i full fräs och undvika bromspedalen till sista sekund, skrämmer hon bort honom ifrån vägen och hans tro om att vilja dö.

 

Zofia tar sedan med honom till sin favoritplats, där de över Kims flaska med Mintu öppnar upp sig inför varandra om sina problem. Det hela leder till en uppslitande konfrontation med Mats på stans statshotell. Då Zofia äntligen vågar stå för sin ovilja till Svensson- liv tillsammans med Mats.

Lämnad i spillror på dansgolvet, plockar Kim upp henne och visar alla i stan att han inte bara är en discofjolla, utan en man som kan sin Tango. Av uppmuntran ifrån publikens applåder samt ilska ifrån Mats, så åker de iväg med snabba ryck i Zofias bil. De tar ett glädjefyllt farväl till sin lilla stad, som mer och mer tynar bort bakom dem.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...