Jump to content

Föra över HD-material till DV-kvalitet


_Niclas_

Recommended Posts

Har nyligen köpt och börjat filma med en Panasonic SD-600 och filmar i 1920-kvalitet. Filerna blir till MTS-filer och jag tankar in dem i Adobe Premiere Elements 9.0.

Dock ska jag producera en DVD (i vanligt dv-kvalitet) och eftersom filerna är så tunga och svårjobbade vill jag spara om dem till lite enklare/lättare format motsvarande AVI. Men när jag exporterar till AVi blir det sämre kvalitet än AVI-filmerna från DV-banden.

 

I vilket format ska/kan jag spara ner i för att få motsvarande bildkvalitet från DV-banden. Kan jag starta upp ett nytt projekt i 720-kvalitet och sen tanka in MTS-filer där och sedan spara ner som MPG?

Link to comment
Share on other sites

Att du får sämre bildkvalitet är väntat om du går från full HD (1080x1920) till SD (576x720). Om du vill behålla den bättre kvaliteten från inspelning bör du kopiera originalfilen till en ext disk. Så småningom byter du nog dator eller uppgraderar så att du kan hantera HD direkt vid redigeringe. Ditt format för SD bör vara 576x720 med pixel förhållande 1,42.

Link to comment
Share on other sites

Håller med plf66 - MPEG2 HD kan vara ett alternativ - bör finnas gott om gratisalternativ för att omkoda en massa klipp ex över natten. Proxy KAN funka, men ger potentiella problem om tidkoder och annat inte stämmer. (Om du länkar om omkodade klipp kan du i värsta fall få en helt annan film om dina "omkodade" klipp har annan tidskod än originalen).

 

//Max

Link to comment
Share on other sites

Tror det blir så här ... öppnar upp ett nytt projekt i A Premiere Elements och som ett DV Widescreen. Importerar mts-filer där, väljer ut de jag vill ha och sen sparar ner som en AVI. Sen reedigerar jag AVI-filerna för vidare produktion av DVD-film.

 

Tillägg, har inte den snabbaste burken heller, men AVI ska den klara av.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...