Jump to content

Cont'd


v0rkian

Recommended Posts

Hej!

Jag håller på att skriva ett filmmanus som projektarbete i gymnasiet och undrade över en term jag kom över när jag läste några manus, nämligen CONT'D.

 

Vad betyder det och vad står det för? Jag skulle även vilja veta i vilka situationer man skall och inte skall använda det? Det verkar ha något med att en karaktär som har en replik pausar och sen fortsätter med den, men jag förstår inte riktigt? Någon som har lust att ta sig tiden och förklara?

Tack på förhand!

Link to comment
Share on other sites

(cont'd), med små bokstäver, används i den amerikanska mallen för att markera att en replik fortsätter ifall den avbrutits av en beskrivning eller en sidbrytning. Skall ej förväxlas med (CONTINUED) som kan användas för att markera att en scen fortsätter på följande sida.

 

/Jakob

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

plocka upp en av de alla fantastiska manusböcker som finns att införskaffa för dryga hundralappen på en bra nätbutik. Som t.ex. Syd Fields - writing screnplay, eller linda segers - Making a good script great, Writers Journey osv. De flesta går igenom de grundläggande benämningar som du har stött på. annars kan det vara en idé att ladda ner manualen för nån av alla manusprogram som finns där ute, där brukar alla de vanligaste termerna finnas.( Final Draft, Screenwriter2000 osv)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...