Jump to content

mts filer blir för stora, GH1


JaiLT

Recommended Posts

För att importera till Avid drar jag .mts filer bara in i binet, direkt från ett pärm med .mts filerna. Resultatet blir .mxf filer ca 10ggr så stora som originalen. Det måste finnas ett bättre sätt. Kan någon hjälpa till med det?

 

Filerna kommer från en ohackad Panasonic GH1.

Link to comment
Share on other sites

Vad är ett bättre sätt?

 

I Premiere Pro t.ex. går det att klippa direkt från källfilerna vilket kan vara smidigt men å andra sidan är det långt ifrån lika problemfritt, snabb och enkelt som när väl filerna är konverterade till avids, eller för den delen Final Cuts egna format så som, DNxHD eller Final Cuts ProRes.

Olika slags approach förvisso men dessa i Avid ofrånkomliga konverteringar är en av de främsta styrkorna med Avid. Filerna tar större plats men är gjorda för att jobba med i redigeringar vilket innebär att de kräver mindre kraft från datorn (om än möjligen snabbare hårddiskar) samt går smidigare att klippa med rent allmänt.

 

Du kan säga åt Avid att använda DNxHD 36 Mbit/s om du så vill, men vet då att det du klipper i är ett s.k. offline format och således inte går att jobba med på samma sätt vad gäller export och distribution. Ett offline format behöver göras online innan eller under exportfasen då offline innebär att det saknas upplösning och kvalité, lite som en förhandsvisningsbild eller liknande som sedan kan kopplas ihop med den högupplösta när man är klar.

 

Jag skulle helt enkelt råda dig att köpa hårddiskar eller börja klippa offline, iaf om du vill fortsätta köra Avid. Avid som om jag får säga det själv fortfarande är det främsta redigeringsprogrammet när det kommer till enkel och problemfri redigering/klippning. Så for man vill göra mer än så, så blir det dock genast problem.

 

Lycka till hur som helst med klippandet/redigerandet mvh /Pontus w

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...