Jump to content

Svensk action


a-k

Recommended Posts

Vill gärna veta om denna Synopsis håller.

 

Efter Rysslands sönderfall har landet inte längre råd att forska på nya vapen och mtrl. Det enda som då återstår för Ryssland är teknikstöld. FMV har fått förtroendet av USA att låna en ultamodern kortdistansrobot för testverksamhet. Roboten är ännu inte i operativ tjänst och USA vill se hur den verkar i det nordiska klimatet.

 

Sonen till en militär inom marinen blir kidnappad. Utväxlingen blir sonen mot robotens styrchip och detaljritningar på den samma.

 

Militären inser snabbt att kidnapparna inte är några giriga småtjuvar utan tungt finansierade och erfarna ryssar som förmodligen har förgreningar ända in i Moskvas mörka korridorer. Efter noga funderande beslutar han att tillmötesgå kidnapparnas krav.

 

Militären är anställd på Berga ÖS, och har varit med om att bygga upp SSG. Han inser snart att han behöver ta hjälp av andra medlemmar av gruppen. Han berättar vad som hänt för gruppen och det visar sig att dottern till en annan i gruppen också blivit kidnappad. Tillsammans skissar dom fram en plan för stölden av roboten. De blir allt mer tidspressade när de med jämna mellanrum får videosnuttar skickade till sig där sonen/dottern misshandlas och torteras.

 

Man iscensätter planen. Roboten finns på en av FMV anläggningar i Sthlms södra skärgård långt ute i havsbandet. De åker dit i gummibåt och använder gummikulor.

 

För att kunna ha ett alibi avviker gruppen under en spaningsövning.

 

Man överlämnar roboten på en strand på fastlandet. Då får de även reda på var de kidnappade hålls. Allt är frid och fröjd. Men roboten är borta.

 

Vad militärerna vet är att amerikanarna har satt en spårningsutrutning på roboten. FMV meddelar amerikanarna att roboten är stulen. USA genomskjuter ryssarna vid gränsen till ryssland och förstör roboten.

 

Sidoberättelsen blir att följa de kidnappade ungdomarna. Familjedrama, flyktförsök och kärlekshistoria.

Link to comment
Share on other sites

Det var ingen dålig historia : )

 

Allt var ju ganska maffigt. Behöver mer för att kunna avgöra. Personligen känns det lite "amerikansk dussin actionfilm" över det hela. Precis sånt som producenter gillar. Kanske försöka få till något originellt över den?

Link to comment
Share on other sites

Håller med Daniel. Mycket arbete så blir det bra.

 

Det jag menade med "behöver mer för att kunna avgöra", det kändes som en ganska komplicerad historia och det var svårt att ta den "personlig". Med detta menar jag inte att det var dåligt. Men kanske snygga till det lite : )

Så att man känner känner lite när man läser.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...