Jump to content

Skapa hemsida för royaltyfri musik


monnexs

Recommended Posts

Jag kom på en idé. Under mitt arbete med att göra en dokumentärfilm så håller jag på att leta musik som jag kan använda. Problemet är att musiken måste vara royalty fri då budgetten är lika med noll.

 

Jag har hittat vissa hemsidor där folk har lagt ut sin musik för i stort sett fritt användande. Problemet är att det är mycket som inte passar och allt är heller inte det bästa. Jag har helt enkelt inte hittat den där perfekta sidan där många artister är samlade på ett ställe och där allt är fritt fram att använda utan ersättning.

 

Det måste ju finnas massor av artister utan skivkontrakt som skulle tycka det vore nice att höras på diverse filmer. Samtidigt måste ju det finnas många filmare som är i min situation att de inte kommit upp på en professionell nivå och därför saknar pengar. Det måste ju kunna ses som en win-win situation för alla parter.

 

Man skulle ju i så fall kunna verka under creative commons-licens. http://www.creativecommons.se/

 

"Med Creative Commons' gratis redskap kan författare, vetenskapsmän, konstnärer och undervisare enkelt markera vilka friheter deras verk ska ha. Använd CC för att ändra dina upphovsrättsvillkor från "Alla rättigheter förbehållas" till "Några rättigheter förbehållas"."

 

Se film om Creative commons http://revver.com/video/94724/cc-mayer-and-bettle-animation/

 

Vad tror ni, finns ett intresse för nått sånt eller vet ni redan någon perfekt sida för detta. I så fall slipper man ju göra en ny...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hej,

 

Finns en sida med massa, massa musik (http://www.beatsuite.com) som man kan använda royaltyfritt men det kostar tyvärr. Ganska mycket också. En låt kostar upp till 600:- och då tror jag dessutom att du inte har exakt dem TOTALA rättigheterna. Utan du får t.e.x bara visa upp på nätet och och göra 100-500 kopior ("bara") men inte visa upp på bio osv.... men för dom flesta räcker väl det.

 

Annars finns det ju program att köpa: exempelvis ueberschalls "Scoretrax" med ett musikbibliotek på ca 8 gb - ungefär 300 låtar, som det är fritt fram att använda på vilket sätt man än vill. Jag har själv inte hunnit testa det än men jag har beställt det då det verkar vara en snabb och effektiv lösning på ett jobbigt problem. Dock kostar det också - tyvärr. Ca 5000:- om man beställer från tysklands http://www.bestservice.de

 

Bara mina åsikter här,

 

Lycka till med filmskapandet!

 

//Yonis

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...