Jump to content

Köp av filmklappa


johle

Recommended Posts

Jag har tänkt att köpa en filmklappa. De som finns på Svenska FIlminstitutet (SFI) kostar 800kr unjefär vilket jag tycker är en hel del pengar. Jag fick tips om något företag vid namn Los Angeles som ska sälja filklappor över nätet men jag lyckades inte hitta sidan. Jag är ute efter en klappa där man kan skriva med whiteboardpenna, en vit klappa altså. Alternativet att göra en egen är uteslutet. En billigare klappa än 800 är altså målet. Helst för kanske halva priset om det går. Måste man importera kostar det ju dock massa extra. Så någon svensk site på nätet vore kanske bäst.

 

Någon som har något tips?

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker du ska göra som vi gjorde i våran senaste film. Ta en kartongbit som är som ett A4 till storleken och klistra på ett papper på den. Det är på pappret trycket ska vara, alltså mallen för det du ska skriva (scen, tagning, film etc.)

 

Sen tar du en plastficka och stoppar i kartingbiten där och skriver sedan på plastfickan med whiteboardpennor. Det fungerar utmärkt! :)

Link to comment
Share on other sites

Jag sågade till en vit träplatta från ett skåp, satte gångjärn på den och en bräda som man klappar med på ena kortsidan. Skriver gör jag med whiteboardpenna. Fungerar perfekt! Lägg mindre pengar på det du kan göra själv så kan du lägga mer pengar på de saker där man verkligen får vad man betalar för, t ex mikrofoner eller något annat.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja stack faktiskt också in idag på håltimmen o köpte mig en klappa (made in china) från Butricks.

 

Det var inge fel på den! absolut prisvärd! På vägen hem skrämde däremot min omogne vän ihjäl massa damer genom o klappa framför ansiktet, så man kan ju alltid använda den till det. ^o)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...