Resultat 1 till 10 av 10

Ämne: Camera Tracking i 3ds Max 7

  1. #1
    Medlem
    Reg.datum
    mar 2005
    Inlägg
    42
    Karma
    0

    Standard Camera Tracking i 3ds Max 7

    Jag hittade en demoversion av 3ds max 7 och nu är det så att jag vill testa Camera Tracking, altså att få en kamera i 3ds max att röra sig likadant som min dv-kamera (Canon XM2) när jag filmade. Finns det någon bra beskrivning för detta, gärna på svenska?

    Ska kanske tillägga att det fanns ingen hjälpfil i demoversionen.

  2. #2
    Besatt medlem
    Reg.datum
    jan 2005
    Ort
    Stenungsund
    Inlägg
    907
    Karma
    15

    Standard

    Tror du kan ladda ner hjälpen på 3ds max hemsida.

    Förövrigt så är maxens camera tracker ganska kass.

  3. #3
    Besatt medlem Mr.Mans avatar
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Sollentuna
    Inlägg
    765
    Karma
    17

    Standard

    Har du tracking kordinaterna är det väl inge problem. Har du inga kordinater kan du prova att ladda ner detta gratisprogram som ska fixa biffen (har inte testat själv) http://www.digilab.uni-hannover.de/docs/manual.html
    Show don´t tell
    www.sprocket.se

  4. #4
    Medlem
    Reg.datum
    mar 2005
    Inlägg
    42
    Karma
    0

    Standard

    Tack Mr. Man! Bra program


    Nu är det så att jag har fått in en massa punkter i 3de max. Min nästa fråga blir hur går man tillväga nu för att lägga in lite 3de objekt?


    Kanke konstig fråga men jag arbetar i Newteks program (har glömt vad det heter) och där är det ingen funcktion för Camera tracking

  5. #5
    Besatt medlem Mr.Mans avatar
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Sollentuna
    Inlägg
    765
    Karma
    17

    Standard

    Henrik_CanonXM2 skrev:
    Tack Mr. Man! Bra program


    Nu är det så att jag har fått in en massa punkter i 3de max. Min nästa fråga blir hur går man tillväga nu för att lägga in lite 3de objekt?


    Kanke konstig fråga men jag arbetar i Newteks program (har glömt vad det heter) och där är det ingen funcktion för Camera tracking


    Om du har ett 3d objekt som inte är .max måste du importera det. Alltså File/import.
    Show don´t tell
    www.sprocket.se

  6. #6
    Besatt medlem Mr.Mans avatar
    Reg.datum
    jan 2003
    Ort
    Sollentuna
    Inlägg
    765
    Karma
    17

    Standard

    ditt program heter lightwave
    Show don´t tell
    www.sprocket.se

  7. #7
    Besatt medlem Lasse_lasers avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Kungälv
    Inlägg
    906
    Karma
    16

    Standard

    Det finns program som kan konvertera mellan olika 3d-program.
    Kommer inte ihåg namnet på ett av dom bara.
    /Lasse

  8. #8
    Medlem
    Reg.datum
    mar 2005
    Inlägg
    42
    Karma
    0

    Standard

    Lasse_laser skrev:
    Det finns program som kan konvertera mellan olika 3d-program.
    Kommer inte ihåg namnet på ett av dom bara.



    Om du kommer på det så skriv det här!

  9. #9
    Besatt medlem
    Reg.datum
    apr 2004
    Inlägg
    645
    Karma
    16

    Standard

    deep exploration är ett, kolla 3dlinks.com

  10. #10
    Besatt medlem Lasse_lasers avatar
    Reg.datum
    sep 2004
    Ort
    Kungälv
    Inlägg
    906
    Karma
    16

    Standard

    walfridson skrev:
    deep exploration är ett, kolla 3dlinks.com

    Japp, det var nog det jag menade.. Iaf ett av dom.
    /Lasse