Jump to content

dave

Members
 • Posts

  36
 • Joined

Everything posted by dave

 1. Hej. Vet att det här ämnet har kommit upp hur många ggr som helst på den här sidan, men jag lyckades inte hitta någon av diskussionerna. Hur är det med avspärrningsband till inspelning? Får man använda det? Vart kan man få tag på det? Inspelning redan nästa vecka, så inga spekulationer tack =)
 2. Tjabba. Jag har inte spelat in någon film än, men skulle ändå vilja lära mig redigera filmer innan. Så tänkte bara kolla vad ni har för tips? Finns det något ställe där man kan få en "oredigerad" film och redigera den själv? Tack på förhand ;-)
 3. dave

  Prison Break

  jaa.. inte för att det är någon film, men tycker ni inte att det är en bra serie? Själv tycker jag att det är en mycket proffesionell serie. Speciellt manuset. Dom lyckas göra det mer och mer spännande och hela tiden vändningar, men serien förstörs inte av det, utan blir bara bättre. Man nästan hatar programmet för att det är så spännande, men man vill ändå bara se mer, och mer. vad tycker ni ?
 4. oj, förlåt, menade att man brukar ju ha ett namn för teamet.
 5. Ska snart göra min första film.. men då är det ju bra om man har ett namn för "produktions-bolaget".. är det nån som har något bra förslag på namn man kan ha?
 6. hur stark belysning behöver man för att det inte ska se för b-igt ut?
 7. finns det någon belysning om man gör amatörfilmer som går på batterier?
 8. Om man ska filma ute på en äng eller dyl. Och ej har tillgång till eluttag. Hur ska man då lösa det för att elprylarna ska fungera?
 9. dave

  Fyra frågor..

  Hej. Har bara fyra frågor som jag skulle vilja ha fyra snabba svar på =) 1.När man gör en film för första gången, är det bäst att ha vänner och släktingar som skådespelare då? 2. Hur lätt är det att få låna filmutrustning av ett resurscentrum? 3. Jag är "bara" 14 år, men är mer påläst inom film än många vuxna, kan man göra en okej film fast man är så ung? 4. Om man har kommit på en hyffsad story till en komedi, ska man skriva manus av det då? för komedier är väl nästan lättast att lyckas med när man gör amatörfilmer?
 10. Hej gustaf. Jag är tyvärr ett stort Ösk-fan, så jag har inga supporterkläder från stockholmsklubbarna. Men är så pass insatt i "supportervärlden" så jag vet en del. Intersport och sådana kedjor har inte supporterkläder till allsvenska lag, men det kan hända att de har någon enstaka vara. De har oftast bara sverige-supporterkläder. Du behöver inte ta kontakt med klubbarna och fråga om det är okej, du gör ju bara dom en tjänst ;) Lycka till med kortfilmen om du inte redan gjort den.
 11. dave

  Glad Påsk !

  Tänkte bara passa på och önska alla en glad påsk :)
 12. Är det någon/några örebroare på det här forumet?
 13. Vad kan man göra för slags film med amatörskådespelare och amatörkamera m.m. (alltså undrar om man ska göra komedier eller drama eller vad man ska göra)
 14. Jaa som sagt..vart och vad kan man köpa för lampor till en amatörfilm med en amatör dv-kamera?
 15. Jaa..vart kan man igentligen köpa latex?
 16. Måste man kontakta skogsägaren om man ska göra film i en skog?
 17. Ja,som sagt.Vart kan man köpa filmklappa? helst whiteboard.
 18. Är det nån som gör gratis filmmusik? behöver ej vara jättebra och helst inte jättedåligt. :q
 19. Ett exempel. 23. Ext. Staden Dag Leif( Vad är det det ska stå här? ) Jaha...
 20. svart,vit o röd....den ska synas väl.
 21. inte för tjock,inte för tunn.gärna med färg.
 22. Går det på något sätt att göra rök utan eld?
×
×
 • Create New...