Jump to content

desiman

Members
 • Posts

  16
 • Joined

Everything posted by desiman

 1. Hej på er alla, Har i dagsläget ett inbyggt grafikkort i datorn, vad vinner jag på att köpa ett bra grafikkort med exemelvis 512Mb. Snabbare och bättre rendering??? Bättre bild i realtid?
 2. Har köpt en 35mm objektiv (twoneli 35mm) till min Hv30 och kör på manuell focus. Om jag filmar tex en person som går mot mig så måste man ju hela tiden ändra focusen för hand, och det är ju inte det lättaste. Jag är ny på området, man kanske inte skall använda manuell focus när man filmar rörelser eller? Köpte min adapter för att komma närmare "film look"
 3. Har sett att man har grön duk bakom inspelningar, men vad är det man vill uppnå?
 4. desiman

  HV30 sample

  Ser mycket bra ut, kör du på manuell focus eller har du ett objektiv kopplad?
 5. Hej på er, Har börjat använda Nero vision för Dvd skapande. Nu undrar jag om jag får bättre slutresultat (bildkvalité) om jag läser in mina mt2 filer direkt i Vision och skapar Dvd:n istället för att först klippa filmen i Vegas och spara ner den i Pal/mpeg2 och sedan läsa in den i Vision. Slutresultatet är ju som jag förstått Mpeg2 i båda fallen.
 6. desiman

  lcd "flip"

  Hej på er, Har köpt en 35mm objektiv till min Hv30. Eftersom bilden är upp och nervänd så vill jag på något sätt vända tillbaks den. Väldigt svårt att filma annars Känner ni till någon skärm på 5-7# som kan "flippa tillbaks bilden"? eller har ni någon annan billig lösning.
 7. Köpte en Hama star 62 strax innan sommaren till min Hv30. Är inte alls nöjd med panoreringen, den mer eller minder småhackar sig fram. Finns ju en hel uppsjö med stativ tex från Velbon och Manfratto. Kan ni rekommendera stativ med mjuka rörelser under 1000kr.
 8. Hej på er alla. Har filmat en hel del under sommaren med min Canon Hv 30 och tänkte klippa ihop allt till ca 60min "sommar film" i Sony Vegas. Jag har filmat i 25p. Vilket format skall skall rendera filmen till, vill ju ha det bästa möjliga dvd format? Har också Sony DVD Architect 4.5, finns en rendering som heter Pal Architect någonting också om jag minns rätt från Sony vegas. Snälla någon
 9. När jag klipper filmer upplever jag att jag inte har så bra precision med musen utan skulle vilja scrolla fram o tillbaks med en ratt/hjul, hoppas ni förstår vad jag menar. Finns det nåt sånt i budget klassen som skulle funka tex med Sony Vegas. tack på förhand
 10. Jag luskade ut detta efter lite gogglande :-)
 11. Är det nångon som vet hur man plockar ut stillbilder från filmsnutar i Sony vegas?
 12. Filmade första gången med min Hv30 ut över havet förra veckan. Det var mitt på dagen och solen sken, märkte att när jag filmade i motljus över havet så kunde man tro att det var skymning, hursom helst såg det helt underbart ut. Men frågan är om kameraran tar skada av att filma i motljus, vad säger nu?
 13. Är ny på området, har precis klippt ihop lite film på ca 4min som jag renderarat ner på disk med hjälp av Sony Vegas i wmv format, tog en mellan kvalite (inte alls hd) och denna lilla snutt vart på 200Mb, skulle jag vilja ha Hd upplösning skulle det bli flera Gb. Fattar inte, hela dv bandet på 60min tar 11gig i format, hur kan 4min av dessa i hd upplösning ta dubbelt upp efter rendering??? Jag som vill göra kort filmer på ca 30 min, det skulle ju ta några hundra gig. Är det så?? Jag tycker dvd filmer har bra upplösning, och en dvd skiva är ju på 8gig, hur lyckas dem klämma in 120 min på 8 gig? Tack på förhand
 14. Hej på er! Köpte en Hama Stativ Star 62, men efter att ha testat den tycker jag att den e "knyckig" när jag vrider på kameran i sidled, ingen jämn gång. Är det något man kan köpa till för att få jämnare gång, eller är det bara att investera i ett bättre stativ (dyrare) Tack på förhand
×
×
 • Create New...