Gå till innehåll

reflecs

Medlemmar
  • Inlägg

    13
  • Blev medlem

Utmärkelser för reflecs

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Jag gjorde en Capture i FCE. Då lägger sig filerna i en mapp som heter Capture Scratch tror jag. Laddad upp filerna därifrån. Dom fungerar att spela upp på min Mac utan några problem. MP4 fungerar ej.
  2. Hej! Jag använder Final Cut Express för att fånga video till min Mac. Kameran är en Canon XH-A1. Nu har jag inte tillgång till min Mac för tillfället utan står på en PC och laddar ner mina videofiler från en filehosting service (dit jag tidigare har laddat upp mina videofiler från min Mac). Problemet är bara att ingen av videofilerna har någon filändelse. Enkelt tänkte jag, jag lägger bara till .mov så funkar det. Tyvärr gör det inte det och PC'n kan inte läsa dem. Blir det något annat filformat i än .mov i FCE? Tacksam för svar.
  3. reflecs

    Förklara 24p

    Jag är inte riktigt säker på hur det funkar. Någon som har lite kolla kanske kan reda ut begreppen 24p, 25p, 50i samt 60i. När bör man använda vad? Hittade det här på apples hemsida: http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=306389 Kan det finnas fler problem som man stöter på om man använder 24p? Anledningen till frågan är att jag ska göra en 30min film som ska distribueras som en PAL DVD och filmas med HV20/HV30 kanske även en XH A1 om den fixar 24p. Som jag har förstått det så får man en film mer lik biofilm om man kör i 24p. Hur tycker ni jag ska agera? Redigering kommer ske på Mac Pro 2xQuad Core med Final Cut Express. Tacksam för svar
  4. reflecs

    Byggmax

    Hej! Jag tänke börja försöka mig på att göra lite grafik till några instruktionsfilmer. Kollat på http://www.byggmax.se Den videon som heter bygg altan. Vad är den grafiken gjord i för program? 3DStudio? Finns det något enkelt program för att skapa grafik utan att ha allt för stora förkunskaper. Tacksam för svar.
  5. Jag har löst det. Hittade lösningen på Apples eget forum. Har precis gått över till Mac och därmed även till Final Cut Express. Jag vill ändra hastigheten på ett klipp. När jag kollar på tutorials på youtube (http://www.youtube.com/watch?v=pQQcjaJkXhA) så ska det bara vara att ctrl-klicka eller högerklicka på ett klipp så ska man kunna välja Speed. Man ser även att det finns en massa olika menyalternativ. Jag har inte det. Bifogar en bild på min meny. Kan man sätta på något avancerat läge i Express eller varför har jag inte hela menyn? Om jag spelar in en film med två ljudspår kommer automatiskt båda två upp på timeline. Men om jag bara vill radera ett av dem. Hur gör jag? Antar att man kan högerklicka och då få upp en meny där man kan välja det. Men eftersom jag som sagt bara har den lilla menyn så kan jag inte välja det. Tacksam för svar.
  6. reflecs

    Hemmasnickrad Mac Pro

    Jag kommer att redigera HDV samt arbeta med tung grafik och stora bilder. Fungerar iMac bra ändå? iMacen verkar ju vara ett väldigt prisvärt alternativ när skärm ingår, men min filosofi har alltid varit att köpa lite mer än jag behöver för tillfället och det känns som att alla datorer jag har investerat i innan har hållt i sig bra länge. Det är främst därför jag funderar på Mac Pro. Skärm har jag redan.
  7. Nu är jag trött på att redigera på min Acerlaptop och tänkte därför uppgradera mig till en Mac Pro. Jag har aldrig kört Mac så därför har jag lite funderingar: Om jag vill uppgradera med mer minne, är det något jag kan göra själv. Samma sak gäller för HDD och grafikkort. Det ska ju finnas lediga platser så det borde väl inte vara några problem. Antar att det är precis lika enkelt att sätta in en extra HDD i en Mac Pro som det är i en vanlig PC eller har Mac något "seal" som gör att man bryter garantin om den öppnas av något annat än en verkstad? Om man ska köra med den automatiska backupen, måste man använda en trådlös Time Capsule eller kan jag köra med vilken extern HDD som helst? Tacksam för svar.
  8. reflecs

    Hjälp med ljud

    Ok... stort tack för ett bra svar.
  9. Jag har så dålig koll på det här med ljudet i filmen. Jag filmar med en Canon XH A1 och spelar in ljudet med 2 micar. En som sitter på kameran och en trådlös mygga från Sennheiser. 1. Hur bör jag ställa in reglagen på kameran för att spela in ljudet från båda micarna samtidigt och sedan kunna tysta ner en kanal helt och hållet när jag redigerar i PP CS3? Jag har läst i bruksanvisningen men blir faktiskt inte mycket klokare på det. Har provat och filmat också för att testa vilket inställning som är korrekt men jag upplever att jag får likadant resultat med olika inställningar. 2. När jag exporterar en färdig film som t.ex. WMV vad bör jag ha för inställningar för ljudet? Jag vill ju att det ska låta bra även om man kollar på filmen men mono högtalare så att inte t.ex. talet hörs väldigt svagt. Tacksam för svar.
  10. Sitter och för över gamla Super VHS filmer till datorn via Pinnacle Studio 11 och deras PCI-700 med analog in. Problemet är bara att när filmen är färdigöverförd så ligger ljudet ca. 10-15 sekunder efter bilden. Samtidigt som jag överför till datorn har jag videon även kopplad till en TV och där är det perfekt synk i ljudet. Jag har inga tappade frames och banden är PAL och jag kör capture i PAL. Jag har försökt kontakta Pinnacles support men dom kan inte hjälpa mig så nu förlitar jag mig till alla kunniga som finns här. Någon som har erfarenhet av Pinnacle kan hjälpa mig eller inte har erfarenhet av det och kan hjälpa mig i alla fall? Tacksam för alla försök.
  11. Ska testa det ikväll. Stort tack för snabbt svar! Glad påsk.
  12. Jag filmar med en Canon XH A1 och använder en riktad mikrofon som sitter i ljudingång 1 samt en Sennheiser mygga i ljudingång 2. Mitt problem är att jag inte lyckas få dessa två ljudkanaler separerade efter import till Premiere. Jag vill alltså kunna spela in båda ljudkällorna samtidigt och sedan kunna tona ner en av källorna i Premiere. Borde jag inte få upp båda ljudkällorna som 2 ljudspår efter jag har importerat filmen i Premiere? Tacksam för hjälp.
×
×
  • Skapa nytt...