Jump to content

H.Sanchez

Members
 • Posts

  54
 • Joined

H.Sanchez's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Reputation

 1. Hej! ska lämna in en film i morgon bitti och har stött på ett problem när jag exporterade den i final cut pro x. När jag spelar upp videon så "flashar" bilderna och det ser ut som att alla bilderna fastnar på varandra. Eller i alla fall de första scenerna. Är det någon som vet vad det kan bero på? Jag exporterade den som proxy för att kolla om det funkade men tydligen är det något som är fel.
 2. Ok tack för svaren. Var lite osäker men tror att jag tar 160 mm om jag inte hittar en mindre.
 3. Tja! Någon som har tips på var jag kan hitta en lampa till min Canon EOS 550 D? Brukar nämligen filma på en nattklubb när mer eller mindre kända djs spelar och jag har stött på problem när jag ska filma folk på dansgolvet där ljuset inte riktigt når fram. Eftersom jag bara ska filma folk på ett rätt så nära håll lär jag inte behöva en så avancerad eller dyr lampa. En liten som jag kan fästa på kameran och som är billig skulle räcka. Lite som denna: CN-160 LED Video Camera 4 Way-Hot Shoe Lamp Light For Canon Nikon Camcorder E6L | eBay . Problemet med den är att den kan vara lite för stor för att ha på en liten kamera som min 550d. Sedan vet jag inte ifall den ens går att fästa på en vanlig systemkamera.
 4. Är på jakt efter schyssta filmböcker. Så har ni några tips är jag väldigt glad över att få ta del av dom. Är för det mesta intresserad av böcker skrivna av antingen regissörer eller manusförfattare. Men har ni andra bra filmböcker att tipsa om är jag lika glad över det. Kunde inte hitta någon tråd med samma ämne. Kan hända att jag inte letat ordentligt men om det redan finns en tråd så länka gärna den. tack !
 5. Hej! Jag misstänker att detta ämnet redan dragits upp här. Men jag kan tyvärr inte riktigt hitta det svar jag letar efter. Därför startar jag en egen tråd. Kan ni tipsa om några bra böcker om hur man skriver filmmanus. Jag vet att de tipsar om några bra böcker här på voodoofilms artiklar. Men jag vill gärna få fler. Berätta gärna också om vad som utmärker boken och vad som gör den läsvärd. Både engelska och svenska böcker är välkomna! tackar !
 6. Jag undrar ifall det är smart att börja sin karriär med att läsa filmvetenskap? Det känns lite mer för de som vill lära sig att analysera än de som vill skapa. Berätta gärna hur ni har upplevt det. Dessutom vill jag tillägga att jag funderar även på Malmös Praktiska Filmkurs. Men det verkar vara det totalt motsatta. Finns det någon mittemellan ?
 7. Det har gått ett tag nu sedan det sades något i denna tråd. Men jag gör ändå en försök. Jag ska nämligen snart bestämma mig om jag ska söka in till denna kurs och behöver lite svar. Jag är inte så intresserad av det tekniska med film, alltså filminspelning. Vill nämligen också lära mig om manus och sådant. Så min fråga är om ifall kursen är bra på sådant.
 8. Det var någon som nämnde Watchmen så ville på påpeka att det är väldigt konstigt att den inte var med under någon kategorierna. Den hade ju en en stilren foto och snygg art set. Dessa r nomineringar som watchmen borde varit med.
 9. Det var ju en fin liten kortfilm. Speciellt eftersom ni gjort den under en sådan kort tid. Som du skrev under beskrivningen att manuset hamnade lite efterkälken. Men måste säga att det var en fin liten twist i slutet.
 10. Tackar! Har äntligen fått svar på något jag undrat länge över : )
 11. Hej! Jag visste inte riktigt vilket forum jag skulle placera detta ämen under men tyckte att det passade bäst här. Jag har en lite fråga. Kollar man på behind the scene klipp så märker man att regissörer ofta har en sak som jag inte vet vad det är. Eftersom jag inte riktigt kan förklara hur den ser ut så skriver jag med en länk till en bild med Tom Ford som använder denna sak. http://www.imdb.com/media/rm2757004800/nm1053530 Min fråga är vad den kallas för och vilket syfte den fyller.
 12. Senaste filmen jag köpte var nog Höstsonaten. fick hem den förra veckan men har inte sett den än. Senaste jag såg var Thick as thieves. Valde att se den eftersom jag var bakfull och uttråkad, och dessutom kunde man se den gratis på Cdon. Men måste säga att det var överraskande underhållande.
 13. Ok tack för tipsen! Min plan är att ta Flex 3. Vilket betyder att jag kan hyra hem så många filmer jag vill och få hem tre i taget. Jag räknar med att man kanske kolla tre filmer i veckan så det blir totalt 12 filmer i månaden. alltså kommer det i slutänden kosta mig 21 kr per film eftersom det kostar 249 i månaden. Vilket är en sweet deal. Men kommer det fungera så bra? har hört att de kan sega med leveranserna.
 14. Tja! Jag funderar på att gå med Lovefilm för kunna hyra hem mer effektivt. Men är det verkligen så effektivt som de lovar? Finns det någon som är eller har varit medlem? Dela gärna med dig om din upplevelser. Ska jag gå med eller är det lika bra att hyra från närmaste videobutik?
×
×
 • Create New...