Gå till innehåll

Zootsuit

Medlemmar
  • Inlägg

    109
  • Blev medlem

Allt postat av Zootsuit

  1. För att streama i full HD behöver du något som tar in det i datorn på samma sätt till exempel ett capture-kort med hdmi-ingång. Med en hyfsad dator och om du bara behöver en kamera kan du med firewireingång och flash live media encoder - streama utan problem... För ett mer professionellt system och flera kameror ska man nog satsa på SDI. Jobbar mycket med att sända live på nätet...
  2. Med din maskin kommer XDCAM EX-filerna (MP4) flyta på som en dröm. Kör CS4 dels på min bärbara dualcore och min i7:a och på båda funkar filerna från EX-1:an bättre än HDV. Givetvis flyter allt bättre på den stationära.
  3. Vad har du för redigeringsprogram Casino?
  4. 1700 plus moms/per dag kostar EX-3 på Ljud & Bildmedia - där jag brukar hyra, när det inte räcker med en EX-1 och en Z7. Panasonic har utan tvekan den tekniskt sett bästa kameran. Men det finns ett skäl till att de flesta försöker kopiera Sonys färger. Jag personligen skulle köpa en EX-3 och köpa till en HPG10 eller HPG20 om du prompt vill ha AVC-Intra. Då får du det bästa av två världar - bättre codec och bättre färger.
  5. Adobe Flash Media Encoder är gratis och bra om du vill sända det som flash video...
  6. Z5:an & Z7:an använder Compact Flash - så de två är bra som rena videokameror och ger i mitt tycke bättre bild än XH A1.
  7. Vad är det för storlek på adapterns gängor - 72mm?

  8. Två alternativ finns... till den version som ska vara progressiv kan du göra på två sätt.

    Antingen som du säger eller välja progressivrendering i media encodern. Men det är som sagt superviktigt att allt är rätt interpreted i projectmappen...

  9. Mitt tips är att se till att klippen som är upper - är interpreted som upper och likadant med lower. Det gör man i projectfönstret och högerklickar på råmaterialet.
  10. Har använt AVID en hel del förut..
  11. Zootsuit

    Från fil till DVD?

    Har inte hunnit testat... Skickat fakturor istället men är säker på att du har svaret.
  12. Zootsuit

    Från fil till DVD?

    Synd att de som är anställda inte kan lösa problemet. Det blev dyrt för mig.
  13. Zootsuit

    Från fil till DVD?

    Separating Upper står det. Rogge du borde jobba på Adobes support.
  14. Zootsuit

    Från fil till DVD?

    m2v ska det vara
  15. Zootsuit

    Från fil till DVD?

    Kul att jag har fått mer givande frågor och svar från dig Rogge än vad jag fick från Adobes support på flera veckor.
  16. Zootsuit

    Från fil till DVD?

    Råmaterialet i PP är MPEG 720 x 576 Interlaced från en vob Det i sin tur renderades ut som PAL Widescreen HIGH - inte progressivt.
  17. Zootsuit

    Från fil till DVD?

    Men råmaterialet i PP är en interlaced MPEG som sen renderats ut som mp2v widescreen Pal high inte progressivt. Har använt dessa Mpegs förut utan problem.
  18. Zootsuit

    Från fil till DVD?

    Men råmaterial är en interlaced MPEG.
  19. Zootsuit

    Från fil till DVD?

    Max du har PM...
  20. Zootsuit

    Från fil till DVD?

    Encore gjorde filmen superinterlaced så att kanter darrar rejält även på vanlig tv. Har kollat att alla inställningarna var rätt och på det sätt de ska vara. Adobes svar var att man inte hade något ansvar för att det blev fel eftersom det kan gå fel. Inte ett ord om hur man kan och bör göra för att få det rätt. Vilket innebär att de avsäger sig allt ansvar och då kan jag bara tolka det som om de säger att det inte går att lita på deras produkt. Så som professionell användare kan jag bara byta program för det problem som produkten har skapat för mig - innebar inte bara en extra kostnad, med 600 felaktiga dvd:er, för mig utan även en försämrad kundrelation. Jag vågar helt enkelt inte använda Encore utav rädsla för framtida problem och bemötandet från supporten är det samma som om jag köpt ett program för 299 kr. Visst vissa har tur och Encore funkar för det mesta för dem - men går det fel så blir det dyrare än att köpa ett mer pålitligt system även om det kostar flera gånger mer.
  21. Jag undrar om någon kan rekommendera samt ge beröm och kritik på antingen AVID Media Composer eller Final Cut Pro - då jag måste byta från leksaksprogrammen Adobe har i CS4. Encore ger dvd:er med störningar och premiere hänger sig ofta. Och i och med att Adobe inte tar något ansvar för fel så måste jag byta. Berätta om för och nackdelar med de två riktiga proffsredigeringsprogram som finns.
  22. Zootsuit

    Från fil till DVD?

    Vad du gör använd inte Encore... Adobe säger själva att det inte går att lita på.
  23. Hej!

    Har du koll på vem i Uppsala som kan fixa kontakten på en BNC-kabel. Kontakten behövs fästas på nytt med tång.

  24. Nej de ligger på samma kort... 1 timma 30 min HQ 720 50P ATI 4850 HD 512 Mb
  25. Material jag filmar med min EX-1 där klippen är långa ger grå ruta i monitorerna i CS4. Sitter på en I7 2.67 Ghz-burk med 6 Gb... Det funkade först men så helt plötsligt blev monitorerna ljusgråa. Räknar med ett snabbare svar här än på supporten - där de inte har gjort något på en vecka på ett annat ärende.
×
×
  • Skapa nytt...