Gå till innehåll

Humlan

Medlemmar
  • Inlägg

    120
  • Blev medlem

Allt postat av Humlan

  1. Humlan

    Pengar på film

    Precis som när man startar eget företag så tror jag på - ha en affärsplan. Vilka är dina kunder? Hur når du dem? Vad är det egentligen du säljer? Själv erbjuder jag redigering, överföring och filming. Det är tre segment som jag tjänar pengar på. Man ska göra det man är intresserad av men ibland måste man göra det som säljer också...
  2. Canon HV20. Tänker mig att jag ska göra nått med exponeringen men vet inte exakt vad och hur.
  3. Hej. Ska filma en föreställning som lyses upp av två mycket stora strålkastare. Förra gången jag gjorde det fick jag överexponering många gånger på ansiktena på de som uppträdde. Vad kan jag göra för inställningar för att undvika det? Mycket tacksam för svar. humlan
  4. Text och Musik. Per Sjöberg Idé och manus. Per Sjöberg Redigering och foto Hummelgårds Filmverkstad eller http://www.hummelgardsfilmverkstad.se/sida7.html Gjord i Premiere Elements. Min första musikvideo så ha lite överseende med det tack. Alla kommentarer tas tacksamt emot. Mvh Johan Hummelgård
  5. Humlan

    papper till dvd-fodral

    Hej. Jag gör en del dvd-omslag och hävdar bestämt att pappret har stor betydelse när man skriver ut. Det gör stor skillnad i kvalitén i bilden. Skriver ut på Colour Copy 160gr. Det är lite glattare och lite tjockare. Passar bra att använda tycker jag. För att få bäst resultat ska man även ställa in vid utskrift på skrivaren att man har 160gr glättat (eller broschyrpapper som det kan kallas)
  6. Humlan

    Iclone m.m

    Har någon testat i clone? Är det lätt - svårt. Bra - dåligt. Är det någon som kan ge en liten recension. Jag är ute efter att göra små enkla animeringssekvenser med figurer som pratar med varandra. humlan
  7. Nja. Nu läste du nog inte riktigt vad jag skrev. Jag väljer pinnacle "om det är mellan de två". Men får man välja på vilken som helst i ammatörnivå så väljer jag elements. MEN...frågan är alltid vad man vill göra. Ska man endast klippa och absolut inte något annat - ja då spelar det ju inte någon roll. Man ska ju trots allt se till konsumentens behov. Pinnacle lär vara det mest användaarvänliga programmet men elements är ju både stabilare och går att utveckla vidare om man vill.
  8. Ja du, om du jämför pinnacle och moviemaker så finns det enorma skillnader. Fördelarna med moviemaker - nej som jag ser det finns det inga. Jo, det kraschar kanske lite mer sällan. Fördelar med pinnacle - Du kan göra ca 100ggr mer saker. Ska du bara välja mellan dom så är pinnacle överlägsen.
  9. Humlan

    Vidvinkellinser

    Tack så mycket , ska kolla upp den.
  10. Humlan

    Vidvinkellinser

    ja det blev konstigt eftersom jag glömde sista delen med delat. Men tack - nu vet jag. Då räcker det ju med en 0,7 att köpa för min del.
  11. Humlan

    Vidvinkellinser

    Med vinvinkel 0,7 6,1 * 0,7 = 4,27 A = brännvidd*höjd A=4,27*2m A = 8,54 räknar jag rätt nu eller är jag på hal is och har det glatt?
  12. Humlan

    Vidvinkellinser

    A = H*brännvidd/sensorhöjd. ja då var ju det bara att lista ut brännvidden på de olika linserna. Får kolla upp det.
  13. Humlan

    Vidvinkellinser

    ja, kan jag få en bra vidvinkel för under 4000 ???
  14. Humlan

    Vidvinkellinser

    ja jag har hv 20 så det passade ju bra. Jag ska vara inne i ett rum och helst skulle vilja få med en hel person samtidigt som jag bara kan stå 3 meter bort. Men tack för tipset. Ska kika lite där.
  15. Vet ni någon sida på internet där man kan se exemepel på hur det blir när man använder olika vidvinkellinser? Jag är ute efter att köpa en men vet inte vilken jag ska ta eftersom det finns olika grader (eller vad säger man?) j.
  16. Humlan

    Ljud från hv20

    tack för tanken men linsen är automatisk och kan därför inte hänga lös. Ljudet är oavsett om jag har den på stativ eller ej. Man kan koppla på externa saker till hv20 men när jag inte har något alls inkoplatt hörs ljudet innifrån kameran ändå. mvh humlan
  17. Jag har en canon hv20 och har på sistone märkt ett ljud när jag vinklar kamran framåt och bakåt. Som om någon är löst som åker fram och bakåt när jag vinklar kameran. Har någon haft / har samma problem så är ni varmt välkommna med tankar om vad det kan vara. Lösning??? Humlan
  18. Humlan

    Vad ska jag ta betalt?

    Tack för era svar. Jag har varit inne på en summa som jag inte vill offentliggöra eftersom det troligtvis kommer landa där. Men jag vill kolla först att jag ligger rätt. Kan Hamgabi utveckla sitt svar på hur han tänker när han landar i den prisklassen. Ingen roman men ändå. Har du själv egen firma och skulle tagit så mycket? Blue chip har ju även rätt i att jag måste ta betalt för dator m.m. Datorn ska bli ny nästa sommar bland annat.
  19. Humlan

    Vad ska jag ta betalt?

    Jag har F-skatt och priset är ex.moms som jag pratar om. Kostnaderna som jag skrev om är resor, hårdisk, traktamente, kostnad för speakerröst. musik har jag gratis. Har ej räknat med kostnader för dator och program då jag har haft de sen förr.
  20. Ska göra en instruktionsvideo till ett mycket stort företag i Sverige. Filmen ska bli 30 min lång och innehålla speakerröst, bakgrundsmusik och en enkel pedagogisk film. Beräknat antal filmdagar är 5. Tid till redigering vet jag inte eftersom jag inte gjort denna storleken förrut. Det enda jag vet är att jag har omkostnader på 6000:- . Vill inte ligga för lågt och då förstöra för andra men jag har ingen aning om vad andra skulle ta eftersom detta inte går att se på så många hemsidor hos företag som gör film. tacksam för idéer.
  21. Har ett batteri som jag inte kommmer använda på ca ett år. Hur bevarar jag det bäst? Urladdat, laddat eller bör jag använda det kontirnueligt, och i så fall hur ofta. humlan
  22. Humlan

    vrida film i pinnacle

    Nej jag har fimat rakt men jobbar nu med chromakey och vill nu sätta in personen lite snett eftersom bakgrundsbilden är en en typ en nedförsbacke. jag har laddat hem jp pack nu och ska se om jag kan använda det. tack.
  23. Har fått en del filmer i flash som jag vill redigera men jag kan inte importera flash i mitt program utan behöver göra om de till något av de vanliga formaten. Har något ett program att tipsa om som inte kostar skjortan eller har tid att hjälpa till?
  24. Humlan

    VHS till DVD

    Just Canopus 50 kan jag inte svara på om den är okej. Har inte använt den. Du kommer nog kunna videoredigera med vilket standardgrafikkort som helst som följer med en dator i den kalibern. Men desto bättre kort desto bättre kommer du se på skärmen hur exakt filmen kommer att bli i färg/ effekter / osv. Det kräver ju även att du har en skärm som återger bra. Fråga på affären så kan de ge en skärm och grafikkort som passar. Köp rejält med hårddisk på en gång. Jag har två st interna 450gig och 250gig. Utöver det kan man senare köpa externa.
  25. Humlan

    Bildspel

    är det photoshop du anväder eller premiere elements? Det är ju samma familj men photoshop är bildbehandling och premiere video.
×
×
  • Skapa nytt...